Gergin final bitti... Messi ve Mbappe PSG'de dengeleri nasıl değiştirecek?

Lionel Messi Kylian Mbappe FIFA 2022 Dünya Kupası
Gergin final bitti... Messi ve Mbappe PSG'de dengeleri nasıl değiştirecek?
Lionel Messi ve Kylian Mbappe finalde bir hayli gergin anlar yaşadı. Fotoğraf: Reuters

Lionel Messi adını tarihe altın harflerle yazdırdığı ancak bir o kadar da gergin geçirdiği bir Dünya Kupası'nı geride bıraktı. Beşiktaş'la yollarını ayıran Werghorst'a 'aptal' diyen, Mbappe ile finalde takışan Arjantinli, yeniden PSG'ye döndü. Mbappe ile ilişkisi takımın performansını nasıl etkiler?

Devasa uzatmaları ve sürprizleriyle bütün dünyanın Lionel Messi ile Cristiano Ronaldo’nun ağzının içine bakarak izlediği bir Dünya Kupası’nı geride bıraktık. Messi kimilerine göre; büyük ölçüde Messi mi Ronaldo mu tartışmasını bitirerek turnuvadan ayrıldı. Arjantin finalde Fransa karşısında oyunu domine ederken, beklenen goller erken geldi ancak Kylian Mbappe ‘Ben de buradayım’ diyerek 90 dakikanın 3-3 bitmesini sağladı.

Final maçında Messi ve Mbappe birkaç kez karşı karşıya geldi. Gol sevinçlerinde birbirlerine nazire yapmayı da ihmal etmediler. Gollerden sonra santrada karşılaşmalarında ise vücut dilleri her şeyi anlatıyordu.

Mbappe, Haaland ile birlikte Z kuşağının futbolda en büyük iki ikonundan biri. PSG bütün geleceğini onda görüyor, kendisine manen ve madden büyük bir yatırım yapıyor. Ancak Mbappe’nin PSG’de soyunma odasının tamamına hakim olduğunu söylemek doğru olmaz. Sergio Ramos, Neymar ve Messi gibi isimlerin olduğu yerde Mbappe’nin bu hakimiyeti sağlaması zor.

Mbappe’nin Dünya Kupası’ndan önce Neymar ve Messi ile sorunlar yaşadığı aşikardı. Kendisi de bunu inkar etmiyordu. Sezonun başında Montpellier karşısında kazanılan penaltıda Mbappe topu istedi çünkü önceki penaltıyı kaçırmıştı. Mbappe, topu Neymar’dan istemeye giderken Messi’ye omuz atarak geçmişti.

Bu maçın ardından Neymar'ın, Mbappe’nin performansının eleştirildiği ve kendisinin övüldüğü bazı tweetleri beğenmesi gözlerden kaçmadı.

Gergin final bitti... Messi ve Mbappe PSG'de dengeleri nasıl değiştirecek? - Resim : 1

NEYMAR VE MESSI İYİ DOST

Mbappe müsabakadan sonra düzenlenen basın toplantısında, “Neymar ile ilişkimiz hep böyle. Bazen aramız soğuk bazen sıcak, bazen en yakın arkadaşlar gibiyiz, bazen de birbirimizle az konuşuyoruz ama birbirimize her zaman saygı ile yaklaşıyoruz” demişti. Neymar ile Messi’nin arasının yıllardır çok iyi olduğunu bilmeyen yok. Neymar’ın PSG’den ayrılacağı söylentileri çıktığı zaman Messi’nin Barcelona için devrede olduğu çokça konuşulmuştu.

Messi geçen hafta Arjantin’deki kutlamaları sonlandırdı ve Paris’e gelerek takım ile çalışmaya başladı. Bütün takım arkadaşları, onu kutlamak için antrenman sahasına dizilirken Mbappe’nin orada olmaması dikkat çekti. Gerçi ailesi adına genç oyuncu Ethan Mbappe sahadaydı ve Messi’ye alkış tuttuğu sıradaki surat ifadesi çok şey anlatıyordu. Mbappe, New York’ta tatildeydi.

Tatile gitmeden önce de kinayeli bir şekilde, “Gol atıp maçları kazanmak için Leo’nun dönmesini bekleyeceğiz” açıklamasında bulunmuştu. Burada PSG yöneticileri için de ince bir çizgi var. Hem Messi’yi onore etmek hem de kulübün geleceğini yatırdıkları Mbappe’yi kızdırmamak zorundalar. Kulüp Messi’ye Dünya Kupası’nı kazandığı için bir ödül takdim etti.

Gergin final bitti... Messi ve Mbappe PSG'de dengeleri nasıl değiştirecek? - Resim : 2
Paris Saint-Germain, Messi'nin Dünya Kupası’ndan sonra oynadığı ve gol attığı ilk maçta Angers'ı 2-0 mağlup etti. Fotoğraf: Reuters

'MESSI'YE SAHİP OLDUĞUMUZ İÇİN ÇOK ŞANSLIYIZ'

PSG’nin hocası Galtier, “Leo’nun tebrik edilmesi için özel bir talebim yok. O Dünya Şampiyonu ve PSG oyuncusu. Onun gibi birine kulüpte sahip olduğumuz için çok şanslıyız” ifadelerini kullandı. Galtier basın önündeki açıklamalarında Messi ve Mbappe’yi eşit şekilde övmeye dikkat ediyor.

2006 Dünya Kupası’ndan sonra Sir Alex Ferguson da Ronaldo ve Rooney arasındaki anlaşmazlığı yönetmek zorunda kalmıştı. Bu sınavı başarı ile veren Sir Alex, meyvesini de fazlasıyla topladı. Fakat Messi ile Mbappe gibi sonucu Dünya Kupası olan bir krizi yönetmek hiç kolay değil. Mbappe henüz 24 yaşında üst üste iki kez Dünya Kupası'na giderek, finalde oynama başarısını gösterdi.

Mbappe finalden sonra Messi ile kısa bir sohbette bulunduklarını söylemişti. Fransız yıldız, “Onu tebrik ettim çünkü hayatının golünü attı. Benim için de öyle olabilirdi ama ben başarısız oldum” diyordu.

Gergin final bitti... Messi ve Mbappe PSG'de dengeleri nasıl değiştirecek? - Resim : 3

Mbappe, PSG’yi Real Madrid için terk etmeye hazırlandığı zaman Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dahi devreye girmişti ancak PSG belki de tüm zamanların en iyi oyuncusu olan Messi’den bu sezon fazlaca faydalanacak gibi duruyor. Messi şimdiden gözünü Şampiyonlar Ligi Kupası’na dikti bile. PSG’nin teknik direktörü Galtier, “Leo’nun burada kalması hakkında görüşmeler var. Paris’te mutlu gözüküyor. Ama böyle şeyleri onunla konuşmam” açıklamasında bulunmuştu.

Kaynaklar: Wall Street Journal, Reuters, The Athletic, Haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel

Lionel Messi Kylian Mbappe 2022 Dünya Kupası PSG