Bu haberleri okudunuz mu? MHP, deprem bölgesi, Hindistan...
Seçimlerde en dikkat çeken sonuçlardan birini MHP aldı. Bunun yanında asrın felaketinde en büyük hasarı alan kentlerde ise oylardaki artış ve düşüşler genellikle ittifak ortakları arasında yaşandı. Öte yandan Hindistan dünyanın yeni fabrikası oluyor...
MHP yüzde 10'u geçti | Bu seçimlerde nasıl bir strateji izledi?
Seçimlerde en dikkat çeken sonuçlardan birini MHP aldı. Neredeyse tüm anketlerde yüzde 10'un altında oy oranına sahip olduğu ifade edilen MHP, ülke genelinde yüzde 10.06 oy alarak, 3. parti oldu.
Meclis'te kadın temsiliyeti hayallerin gerisinde... | Sayıları arttı ama...
Sandıkların açılıp, sonuçların ortaya çıkmasıyla Meclis'e girecek kadın vekil oranı da netleşti. Resmi olmayan sonuçlara göre yeni dönemde 114 kadın Meclis'te vekil olarak yer alacak olsa da TBMM'de temsil edilecek kadın vekil oranı yüzde 20'nin altında kalmış durumda.
32 yıl sonra Meclis'e girdi | Mustafa Sarıgül'ün seçim serüveni
CHP'den Erzincan milletvekili adayı olan Türkiye Değişim Partisi Lideri Mustafa Sarıgül, 32 yıl sonra yeniden Meclis'e girmeyi başardı. Sarıgül, özellikle seçim çalışmaları boyunca çektiği TikTok videoları ile gündeme geliyordu.
Başkonsolosluk baskınından bıçaklı saldırıya... 'Yenilik' yapamadı en düşük oyu aldı
2023 milletvekilli seçimlerinde yüzde 0.02'lik oy oranı ile en az oyu Yenilik Partisi aldı. Partinin kurucusu Musul eski Başkonsolosu ve milletvekili Öztürk Yılmaz, Musul'daki başkonsolosluk baskını ve makamında bıçaklı saldırıya uğramasıyla daha önce birçok kez gündeme gelen bir isim.
Ne düştü, ne de yükseldi... | İYİ Parti'nin oylarını ne etkiledi?
İYİ Parti, Millet İttifakı'nın en güçlü ikinci partisi olarak seçimlere girdi. 2018'de yüzde 9.96 olan oy oranı 14 Mayıs'ta yüzde 9.84 olarak kayda geçti. Vekil sayısını arttırarak Meclis'e 44 milletvekili gönderen İYİ Parti'nin oylarının artmamasına yaşanan 3 gelişme neden oldu.
CHP'den sonra en eski parti | Millet Partisi yine umduğunu bulamadı
Türkiye'nin CHP'den sonra en eski ikinci partisi konumundaki Millet Partisi, seçimlerde yine umduğunu bulamadı. 73 yıldır kesintiler ve farklı isimlerle olsa da seçimlere katılan Millet Partisi, yıllardır yüzde 1 oy oranına çıkamazken, mücadeleden de vazgeçmiyor.
Seçimlerde büyük rekabete sahne oldular... Oylar hangi illerde başa baş?
14 Mayıs seçimlerinin ilk turunda bazı illerde başa baş bir yarış yaşandı. Türkiye'nin en büyük iki şehri İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra Hatay, Uşak, Manisa gibi illerde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranları birbirine çok yakın.
Futbolun zirvesinde sahne alan Türkler | İstanbul'daki finale bizden biri...
Takımı Inter ile İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi Finali'nde sahaya çıkacak Hakan Çalhanoğlu, futbolun zirvesi olan bu arenada yer alan tek Türk isim değil elbette. Daha önce hem A Milli Takımı'nda hem de Alman Milli Takımı'nda top koşturan birçok Türk futbolcu finallerde oynama başarısını gösterdi...
Seçmen deprem bölgesinde ne dedi? 'Güven hissi...'
Asrın felaketinde en büyük hasarı alan kentlerde Cumhur İttifakı bir miktar oy kaybederken, Millet İttifakı'nın oyları arttı. Oylardaki artış ve düşüşler ise genellikle ittifak ortakları arasında yaşandı. Uzmanlar ise sonuçların güvende hissetme düşüncesini yansıttığını söyledi.
Yükseliş CHP'ye yetmedi... Oyları arttı ama beklenen ivmeyi yakalayamadı
Genel seçimlerin ardından CHP’nin aldığı oy oranına dair değerlendirmeler devam ediyor. 2002’den beri ilk kez Doğu ve Güneydoğu’da oylarını 3-4 kat arttıran CHP, kendi kalelerinde oyunu korusa da yıllardır hedef olarak belirlenen yüzde 30 oy oranının gerisinde kaldı.
Kumda, suda, havada, insan DNA'sı her yerde... ABD polisi şimdi bu tekniğin peşinde
İnsan DNA'sını sadece parmak izi, tükürük, kan ve saç gibi örnekler barındırmıyor, DNA'mız havada bile asılı kalabiliyor. Hatta araştırmacılar DNA'larımızın vahşi doğa çalışmalarını kirlettiğini söylemekte. Fakat şimdi bu DNA'ların suçluların tespitinde kullanılabilmesi söz konusu.
Büyük Önder: Kimle karşı karşıya olduklarını bilmiyorlar | İngilizlere böyle meydan okudu...
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki silah arkadaşları, 104 yıl önce bugün, Anadolu’daki esaret zincirini kırmak için Samsun'a ayak bastı. Büyük Önder, bu en zor günlerde bile İngiltere'nin Anadolu toprakları üzerindeki emellerine karşı meydan okuyordu.
Bölge bölge seçmenin oy tercihi nasıl oldu? Batıdan doğuya kıyasıya rekabet...
Seçimlerden sonra ittifakların oy dağılımı bölgelere göre değişti. Marmara Bölgesi'nde kıyasıya rekabet dikkat çekti. Karadeniz ve Anadolu genelinde Cumhur İttifakı'nın üstünlüğü oluşurken, Ege ve Trakya'da ise Millet İttifakı ve CHP öne çıktı.
Dünyanın yeni fabrikası Hindistan mı oluyor? Çin'e büyük rakip...
Batılı şirketler üretim merkezlerini Çin'den yavaş yavaş farklı ülkelere kaydırırken, iş gücüyle Hindistan son zamanlarda öne çıkmakta. Apple ve Boeing gibi dev şirketler bu ülkeye yatırımlarını artırıyor. Ancak Hindistan'ın altyapı yetersizliği, zorlu bürokrasisi gibi bazı dezavantajları da mevcut.
Karşılıksız tutar bir yılda 2 kat arttı... | Çek mağdurları ne yapmalı?
Çek hala yaygın olarak kullanılan bir ödeme aracı. Karşılıksız çıkan çek tutarı ise yılın ilk 4 ayında geçen yıla oranla 2 kat arttı. Peki vatandaşlar karşılıksız çek ile karşılaştıklarında ne yapmalı? Karşılıksız çekin cezası nedir?
İkinci turun kaderine etki edecek 13 parti | Oy pastasında en kritik seçmen onlar!
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde herkes sandığa gitmeyen 6 milyon 700 bin seçmen ile Sinan Oğan’ın ikinci turda kime destek vereceğini merak ediyor. Ancak seçimlerde baraj altı kalan 13 siyasi partinin toplam 2.5 milyona yakın oyu bulunurken, bu seçmenlerin tercihi sonuçlara büyük etki edecek.
Ukrayna silah sanayi nasıl direniyor? | Savaş öncesine göre 8 kat arttı...
Rusya'nın fabrikalara yönelik füze saldırılarına karşın Ukrayna'da mühimmat ve silah üretimi devam ediyor. Ülkede üretim savaş öncesine göre 8 kat artarken özellikle top mermileri, füze ve küçük insansız hava araçları imal ediliyor.
Kaynak: Haber Global TV