Bu haberleri okudunuz mu? Emeklilik, korsan, Herson, mantar...

Web Özel
Bu haberleri okudunuz mu? Emeklilik, korsan, Herson, mantar...

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Dünya emeklilik yaşını tartışıyor! İdeali var mı, kim, neden yükseltmek istiyor?

Bütün dünya emeklilik yaşını tartışıyor. Fransa'da Macron emeklilik yaşını yükseltmek istiyor, Türkiye'de benzer bir hamle geçen yıllarda yapıldı. Peki devletlerin emeklilik yaşını planlarkenki hedefleri ne? İdeal emeklilik yaşı var mı?

Bir tarafta Çin-Tayvan, bir tarafta Kim'in füzeleri | Japonya ne yapacak?

Bir tarafta Çin-Tayvan gerilimi, diğer tarafta Kuzey Kore'nin füze denemeleri... Japonya ordusunu güçlendirmek için kesenin ağzını açtı. Ülke ABD'de olası bir yönetim değişikliği için de B planını hazırlıyor.

Ukrayna AB'yi istiyor ama... Jet hızında üyeliğe kim fren yapıyor?

Savaşın henüz dördüncü gününde AB'ye resmen üyelik başvurusu yapan Ukrayna, savaşa rağmen reform çalışmalarını sürdürürken mümkün olan en kısa sürede AB'ye üye olmak istiyor. Ukrayna'nın üyeliği ile birliğin güç dengelerinin değişeceğinden endişe eden devler ise frene basıyor. Peki neden?

12 sene futbola ara! 'Maracana'yı sadece ben, Frank Sinatra ve Papa susturabilirdi!'

1950 Dünya Kupası, savaş sonrası 12 yıl sonra futbola 'merhaba' demekti. Sadece 13 ülkenin katılabildiği bu zayıf turnuvanın sonu Brezilya için küçük bir kıyametle noktalandı!

Yangınlar şehri İstanbul... 'En ufak bir kıvılcım dahi...'

İstanbul geçmişte ahşap konakları sebebiyle bir yangınlar şehri olarak anılıyordu. 20. yüzyılda apartmanların inşası ile birlikte betonlaşma yangınların hızını kesti. Gemilere çekilen ziftler yangınların başlıca sebeplerindendi.

Hakemi de yendi

Sözün özü: Fenerbahçe’yi yenmek için haksız yere 10 kişi bırakmanız yetmez. Bu Fenerbahçe gerekirse hakemi de yener…

Sürekli ev ödevleri ve büyüklerin ilaçları arasında koşturmaca

Çevremizde hem aile büyüklerine, hem de çocuklarına bakmak durumunda kalan kişiler mevcut. Kimimiz ise bu durumu şahsen tecrübe ediyor. Ödevler ile anne-babalarının doktor randevuları arasında koştururken bir yandan da ev geçindirmeye çalışanların sayısı hiç de az değil. 'Sandviç nesli' anlatıyor...

Ülkesi için bir oyuncudan fazlası: Zinedine Zidane

Bazı futbolcular milli takımları için sadece birer oyuncu değildir. Liderliği ele aldıkları zaman sanki bir ulusun başına geçmiş olurlar. Zinedine Zidane yıllarca bunu Fransa halkına yaşattı...

Tarihi rekabette yeni sayfa... Bu kez CEO taraf değiştirdi!

Adidas ve Puma, Adolf ve Rudolf Dassler kardeşlerin kurduğu iki dünya devi spor giyim şirketi. Yıllar içerisinde aralarındaki rekabet hiç bitmedi. En iyi sporcularla anlaşmaktan, en iyi yöneticileri kapmaya kadar sürekli mücadele içinde olan iki şirket arasında en son bir CEO transferi yaşandı.

ABD ara seçimlerinden ne anlamalıyız? Trump dönecek mi?

Amerika Birleşik Devletleri modern zamanların en ilgi ile takip edilen ara seçimlerini yaptı. Cumhuriyetçilerin Kongre'de üstünlüğü ele alması bekleniyor. Senato'da kafa kafaya bir yarış var. Beklenen 'kırmızı dalga' ülkeyi sarmadı. Ancak Biden yönetimini daha zor zamanlar beklediği kesin.

Dünya Kupası yolunda E ve F Grubu analizi: Geçmişin şampiyonları ve gizli favorileri...

Futbol dünyası 2022 Dünya Kupası için gün sayarken gruplara ilişkin tahminler ve analizler de dile getiriliyor. Biz de Kupa Yolunda serimizde bu kez E ve F Grubu'nu ele alacağız. Eski şampiyonların ve eski gizli favorilerin yer aldığı iki gruptan kimler çıkar? Kimi izlemek, neye dikkat etmek gerek?

Türkiye'de bir ilk olacak! Dev deprem tatbikatına günler kala ne biliyoruz?

Tüm Türkiye 12 Kasım Cumartesi günü saat 18.57'de deprem tatbikatını katılacak. Peki bu çapta gerçekleştirilecek ilk tatbikat olması açısından büyük bir önem arz eden 'Çök-Kapan-Tutun Deprem Anı Tatbikatı' ile ne amaçlanıyor? Tatbikata dair ne biliyoruz? Afet anı tatbikatları neden önemli?

 Bir dönem zabıtalar baskın yapıyordu... 'Gelip arşivlerini satmaya çalışıyorlar'

Bir zamanlar sokaklarda boy gösteren korsan film, müzik ve kitap tezgahları artık eskisi kadar görülmüyor. Müzik marketler, korsan film ve müziğin internet yüzünden bittiğini söylerken, yayıncılar korsan kitapların varlığını sürdürdüğünü ifade ediyor.

Atatürk ve İstanbul... | Davetler, doğru bir zaman

Mustafa Kemal Atatürk hayata gözlerini çok sevdiği İstanbul'da yumdu. Öğrencilik yıllarını bu şehirde geçiren Gazi, 16 Mayıs 1919'da ayrıldığı bu kente 1 Temmuz 1927 tarihinde geri dönecekti. Cumhuriyetin ilanından sonra bir süre İstanbul'da gelmek için doğru zamanı bekledi.

Çalışanlar neden istifa ediyor? Şirket mi, yoksa yönetici mi etkili?

Son zamanlarda iş dünyasında yer değiştirmelerin hızına yetişilemez oldu. Çalışanlar daha iyi bir alternatif bulduklarında maddi sebepler veya başka gerekçelerle yeni yerlerine göçüyor. Peki istifadaki asıl sebep şirketin yapısı mı, yoksa yöneticilerin tavrı mı?

Oyundan atıldı, yarı finale çıktı! Dünya Kupası'nın kırmızı anları...

Dünya kupaları genellikle golleri ile hatırlansa da gergin maçlarda çıkan kırmızı kartlar da kupaların önemli bir parçası. Zidane'ın 2006 finalinde oyundan atılması, Suarez'in kaleye giden topu el ile kesmesi gibi kırmızı kart ile sonuçlanan pozisyonlar tarihe geçen olaylar arasında.

Rusya, Herson'un diğer yakasına çekiliyor! Yenilgi mi tuzak mı?

Rus güçleri, savaşın başında ele geçirdikleri kritik şehir Herson'daki savunma hattını, Dnipro Nehri'nin doğu yakasına çekeceklerini açıkladı. Ukrayna ise bir kesimin yenilgi olarak yorumladığı ve Rusya devlet televizyonundan yayınlanan geri çekilme açıklamasının bir tuzak olabileceğini düşünüyor.

Türkiye'de hava kirliliği ne durumda?

Hava kirliliği bütün dünyada büyük bir sağlık sorunu. Özellikle kış aylarında soluduğumuz havanın kalitesi düşüyor. Iğdır Türkiye’de hava kalitesinin en düşük olduğu şehir. Yeşil alanların azalması kirliliği olumsuz etkiliyor.

Ölümler ile gündeme geliyor... Mantar ile aramız nasıl?

Son zamanlarda mantardan zehirlenip hayatını kaybeden insanların sayısı dikkat çekiyor. Türk mutfağı dendiğinde akla ilgi gelen ürünlerden olmayan mantarı neden bu kadar az tüketiyoruz? Zehir tehlikesinden mi damak tadımıza uymadığı için mi?

İsveç Kralı neden 5 yıl Osmanlı'da kaldı?

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un Türkiye ziyareti, İsveç ile 435 yıllık ilişkilerde yeni bir adım oldu. İsveç ile ilk resmi temas 16. yüzyılda olurken Ruslardan kaçan İsveç Kralı'nın 1709'da Osmanlı'ya sığınması, iki ülke ilişkilerindeki en önemli olaylardan biri sayılıyor.

Doktor Mehmet Öz şimdi ne yapacak?

Amerika Birleşik Devletleri'nin en ünlü doktorlarından sayılan Mehmet Öz, girdiği senatörlük yarışını kaybetti. Televizyon programı reyting rekorları kıran bu doktor şimdi ne yapacak? Medyaya geri mi dönecek? Siyasette şansını tekrar mı deneyecek?

Rekorlar kırılıyor | Kasımda alışveriş fırtınası nereden çıktı?

Türkiye'de 'Efsane Cuma' olarak bilinen ve yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan alışveriş festivalinin kökeni, 1869 yılının ABD'sine dayanıyor. Çin'de ise 'anti-Sevgililer Günü' gibi bir yaklaşımla başlayan bu etkinlik adeta bayram alışverişi etkisi yaratıyor.

Pazartesinin sendromu bazen pazardan başlıyor

Hafta sonunun ardından işe veya okula dönmek bazılarımız için normalden daha sancılı olabiliyor. Yeni haftanın stresini pazar günü uyanır uyanmaz yaşamaya başlayanlar dahi mevcut. Pazartesi günü okula gitmemek için karnımızı ağrıtan pazar sendromunun bir çaresi yok mu?

Dünya'nın uzaydaki yeni gözü olacak | Tam 1.4 milyar dolar değerinde...

NASA'nın 1.4 milyar dolar değerindeki yeni nesil uydusu, kasırga, kar fırtınası, sel gibi afetleri tahmin edebilecek. Uydu ayrıca orman yangınları ve volkan patlamalarını da anbean izleyebilecek. NASA'nın uzaya yolladığı şişirilebilen ısı kalkanının ise uzay taşımacılığında çığır açması bekleniyor.

40 yaşında gelen Dünya Kupası şampiyonluğu! Dino Zoff: Rekorlar kıran İtalyan efsane...

İtalya her ne kadar Katar'daki Dünya Kupası'nda yer alamasa da şampiyonaların tarihine damga vuran takımlardan biri. İtalya'nın 1982 Dünya Kupası'ndaki şampiyonluğunda kupayı havaya kaldıran efsanevi kaleci Dino Zoff, 1972-74 yılları arasında kalesini bin 148 dakika gole kapatmayı başarmıştı.

 

Kaynak: Web Özel

Web Özel