Dünya Kupası yolunda E ve F Grubu analizi: Geçmişin şampiyonları ve gizli favorileri...

FIFA 2022 Dünya Kupası
Dünya Kupası yolunda E ve F Grubu analizi: Geçmişin şampiyonları ve gizli favorileri...

Futbol dünyası 2022 Dünya Kupası için gün sayarken gruplara ilişkin tahminler ve analizler de dile getiriliyor. Biz de Kupaya Doğru serimizde bu kez E ve F Grubu'nu ele alacağız. Eski şampiyonların ve eski gizli favorilerin yer aldığı iki gruptan kimler çıkar? Kimi izlemek, neye dikkat etmek gerek?

Dünya Kupası için geri sayımda sona iyice yaklaşıyoruz. Heyecan katlanarak artarken, futbolseverler de yavaş yavaş havaya giriyor. Biz de bu süreçte haberglobal.com.tr olarak sizlerle hikayeler, unutulmaz anlar, analizler, tahminler, yıldızlar ve öne çıkan performansları paylaşacağız. Dünya Kupası boyunca devam edecek yolculuğumuzun ilk etabında, turnuva başlayana dek özel çalışmalarımızı, Kupaya Doğru dizisi ile sizlerle buluşturuyoruz.

Katar'ın ev sahipliğinde 20 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan dev organizasyonda E Grubu iki dünya şampiyonunu barındırmasıyla dikkat çekerken F Grubu ise sıkı mücadele ve şimdiden ilginç sonuçlar doğması beklenen karşılaşmalar vadediyor. E Grubu'nda olağan şüphelilerin gruptan çıkamaması çok büyük bir sürpriz olur. Öte yandan F Grubu'nda da favoriler belirgin.

Dünya Kupası yolunda E ve F Grubu analizi: Geçmişin şampiyonları ve gizli favorileri... - Resim : 1

E GRUBU: ŞAMPİYONLAR SAHNEDE

E Grubu, iki dünya şampiyonunun birlikte yer aldığı tek grup. Tartışmasız favori konumundaki Almanya ve İspanya güçlü bir performans sergileyerek yoluna devam etmek istiyor. 2010'un şampiyonu İspanya, 2014 ve 2018'de bekleneni veremezken Almanya da 2014 şampiyonluğunun ardından 2018'de gruptan çıkamayarak hayal kırıklığı uğratmıştı. Panzerler, 1950'den beri ilk kez katıldığı bir Dünya Kupası'nda gruptan çıkamamıştı. Hem Almanlar hem de İspanyollar yeni kadrolarıyla Katar'da boy gösterecek. Kosta Rika ve Japonya arasından ise 2018'de gruptan çıkıp Belçika'ya karşı 2-0 öne geçmesine rağmen 3-2 mağlup olarak elenen Japonya dikkat çekmekte. İki ülke de ufak çaplı bir mucize bekleyecek.

Kim çıkar: Elbette Almanya ve İspanya çok büyük oranda favori. Hatta Luis Enrique yönetiminde oyununu her geçen gün geliştiren İspanya da Hansi Flick'le beklentilerini yeniden artıran Almanya da çok daha ilerisini düşünüyor.

Kimi izleyelim: Almanya'nın Bayern Münih forması giyen genç yıldızı Jamal Musiala; Japonya'nın Real Betis'te top koşturan 21 yaşındaki yeteneği Takefusa Kubo ve Kosta Rika'nın bonservisi Nottingham Forest'ın elinde olan 19 yaşındaki genç ismi Brandon Aguilera'nın performansları merak konusu. Ancak gözler en çok Barça'nın iki genç orta sahası 18'lik Gavi ve 19'luk Pedri'de olacak.

Soru işareti: Japonya veya Kosta Rika'nın iki futbol devine hazırlayacakları sürprizler her ikisinin de turnuvadaki hikayesinde belirleyici olabilir. Almanya ile İspanya'yı bir araya getirecek maçın ikinci maç olması, müsabakadan puansız ayrılacak takım için son maçı, büyük bir sinir harbine çevirecek senaryoların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Dünya Kupası yolunda E ve F Grubu analizi: Geçmişin şampiyonları ve gizli favorileri... - Resim : 2

F GRUBU: GEÇMİŞİN GİZLİ FAVORİLERİ

Belçika, Hırvatistan, Fas ve Kanada'nın karşı karşıya geleceği F Grubu, önceki turnuvalarda gizli favori olarak nitelenen Hırvatistan ve Belçika'yı buluşturuyor. İki ülke de en iyi jenerasyonlarının adeta dibini sıyırırcasına son bir performans bekliyor. Son Dünya Kupası finalisti Hırvatistan ve son dünya üçüncüsü Belçika'ya, 1986'dan sonra ilk kez bu sahnede boy gösterecek Kanada ve 2022'de oynadığı 12 maçta sadece 2 kez mağlup olan Fas katılacak.

Kim çıkar: Belçika ve Hırvatistan net favori olarak öne çıkıyor. Bunun yanında Kanada ve Fas da heyecan verici kadrolarıyla şimdiden merak uyandıran birkaç takım arasında yer almakta. Grup keyifli maçlara gebe olsa da Hırvatistan ve Belçika'nın deneyimli kadrolarıyla hata yapmamaları kuvvetle muhtemel.

Kimi izleyelim: Belçika'nın altın jenerasyonunun birlikte oynayacağı son Dünya Kupası muhtemelen bu olacak. Altın jenerasyondan kasıt şu: Belçika'da milli takım formasını en çok 10 isimden 8'i bu jenerasyondan: Jan Verthongen (141 maç), Axel Witsel (126), Toby Alderweireld (123), Eden Hazard (122), Dries Mertens (106), Romelu Lukaku (102), Thibaut Courtois (96) ve Kevin De Bruyne (93). Gözler, Belçika'da tüm takıma, Hırvatistan'da Luka Modric'in son performansına, Kanada'da Atiba'nın süre alıp almayacağına ve Fas'ta Belhanda ve Saiss'e çevrilecek.

Soru işareti: Hem 2018-2022 arasında FIFA sıralamasında 1 numarada yer alan Belçika hem de son finalist Hırvatistan için mevcut kadroların doyum noktasına ne kadar ulaştığı merak konusu. Bu durum, iki ülkenin grup performansına etki edebilir.

Kaynaklar: The Athletic, FIFA, Bleacher Report, The Analyst, Sportsfinding

Kaynak: Web Özel

2022 Dünya Kupası