Bu haberleri okudunuz mu? | Vardiyalılarda enfeksiyon riski, bankalara olan borçta son durum, Amazon'da korkunç tablo!
Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...
3 Mayıs Pazartesi - Tam kapanmada turistler: Kendi hazırladıkları sandviçleriyle geziyorlar
Turizm, Türkiye'ye döviz girmesi için oldukça önemli. Tam kapanmadan muaf turistlerin görüntüleri geçen hafta sonu gündeme oturdu. Güney illerinde beş yıldızlı otellerde parti yapan turistler, İstanbul'da ise sırt çantalarına attıkları sandviçlerle kenti geziyor.
Bu haberi okumak için tıklayın
Binlerce insanın aşısına zorunlu erteleme
Bakanlık tüm imkânları ile aşılamayı hızlandırmaya çalışırken son 1 ayda 1 milyon 475 bin yeni vaka görülmesiyle birlikte hastalığı geçirmiş ve ilk doz aşısını olan veya önümüzdeki aylarda aşı olması beklenen pek çok insanın aşıları ertelendi. Peki bu aşılar ne kadar süre sonra yapılacak?
Bu haberi okumak için tıklayın
Onlar F5'lese de sonuç yok! İşe yeni girenler muafiyet belgesi almakta sorun yaşıyor
16 milyon çalışan kısıtlamalardan muaf olduklarını ispatlamak için e-Devlet'ten belge almaya çalışıyor. Aksayan sistemin düzeldiği ifade edilirken ekranlarını ne kadar F5'lerlerse F5'lesinler işe yeni girenler belgelerini almakta sorun yaşıyor.
Bu haberi okumak için tıklayın
4 Mayıs Salı - Kredi kartı kullanan sayısı 28 milyonu aştı! Bu rakam bize ne söylüyor?
Kredi kartı kullananların sayısı 2021 Şubat itibarıyla ilk kez 28 milyon kişiyi aştı. Hayatında ilk defa kredi kartı kullananların sayısı ise, 2021'in sadece ilk iki ayında 500 bin kişiyi geçti... Peki borçlar ne durumda?
Bu haberi okumak için tıklayın
Geçen yıl 164 bin vakayla normalleşmiştik! Yeniden açılma neye benzeyecek?
Geçen yıl 1 Haziran tarihinde 164 bin toplam vaka ile normalleşen Türkiye'nin 17 Mayıs'tan sonra kısıtlamaları nasıl kaldıracağı merak ediliyor. Normalleşme için tek gösterge günlük vaka sayısı mı olmalı? Uzmanlar yanıtlıyor...
Bu haberi okumak için tıklayın
İzmir'deki korkunç olay ne anlatıyor: 'Huzursuz, mutsuz, ihmal edilmiş çocuklar...'
İzmir'de 14 ve 15 yaşlarındaki iki kız çocuğunun, sosyal medyada ünlü olmak uğruna iki kızı darp etmesi Türkiye'nin gündemine oturdu. Peki bu durumdan endişe etmeli miyiz? Gençler neden bu yola başvuruyor? Sebepler, sonuçlar ve ailelere düşen görevler...
Bu haberi okumak için tıklayın
5 Mayıs Çarşamba - 5 soru 5 cevap: Marketten ne alırım, ne alamam?
Türkiye tam kapanma döneminde açıklanan genelgeleri takip etmeye çalışıyor. Son olarak marketlerde satılacak ürünlerde de düzenlemelere gidildi. Peki 17 Mayıs'a kadar marketten ne alabilirsiniz, ne alamazsınız?
Bu haberi okumak için tıklayın
#20liyaşlarchallenge: 20'leri çok mu özledik? Canımız mı sıkıldı?
Salgınla birlikte sosyal medyada 'akımların' sayısı da arttı. En son karşımıza #20liyaslarchallange çıktı. Kimimiz bulunduğu yaştan 20 yıl öncesinin fotoğrafını kimisiyse 20 yaşındaki fotoğrafını paylaşarak kendisini akıma kaptırdı. Peki eski fotoğraflarımızı paylaşmayı neden bu kadar çok istiyoruz?
Bu haberi okumak için tıklayın
Binlerce insan bu sorunu yaşıyor! Covid'le kaybolan koku duyusu nasıl geri gelir?
Koronavirüsü atlatan insanların büyük bir kısmı tat ve koku kaybı yaşıyor. Uzmanlar 'koku egzersizleri' öneriyor. Peki koku duyumuzu nasıl yerine getireceğiz? Burnumuzu nasıl çalıştırmalıyız?
Bu haberi okumak için tıklayın
Fransa ikiye bölündü: Macron'dan Napolyon'a tarihi ziyaret
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ölümünün 200'üncü yılında Napolyon Bonapart'ın mezarına çelenk koyacak. Pek çok Fransız politikacı Napolyon ile arasına mesafe koyarken Macron'un bu stratejisinin altında yatan ne?
Bu haberi okumak için tıklayın
Evden dışarı çıkmak artık bir travma!
Kimi insanlar için artık evin kapısından dışarı adım atmak bir travmaya dönüştü. Pek çok insan nesnelere dokunurken geriliyor, iki doz aşısını olsa bile hastalık korkusuyla büyük panik yaşıyorlar. Peki bu durum ne kadar devam eder?
Bu haberi okumak için tıklayın
6 Mayıs Perşembe - Aile içi şiddet tırmanıyor: Önleyici karar sayısı arttı ama...
Pandemide kadına karşı şiddet olaylarında önemli artış yaşandı. Koruyucu yargı kararlarında da büyük yükseliş olsa da hukukçular, salgın koşulları sebebiyle erkeğin evden uzaklaştırılması kararlarının gecikebildiğini söylüyor. Evleri ayırmayan çiftlerde erkeği evden uzaklaştırmak da ayrı bir sorun.
Bu haberi okumak için tıklayın
Çin'in roketi her geçen an dünyaya yaklaşıyor! Türkiye gerçekten tehlikede mi??
Uzay istasyonu kurmak için çalışan Çin'in 29 Nisan'da törenle fırlattığı roket kontrolsüz biçimde Dünya'ya düşecek. Hafta sonu, atmosfere girecek olan roket, içinde Türkiye sınırlarının da yer aldığı çok geniş bir alana düşebilir. Peki gerçekten endişe etmeli miyiz? Roket nereye, nasıl düşecek?
Bu haberi okumak için tıklayın
Antalya'da son durum: Kemer'de otellerin %15'i açık, Covid turist karantina odasına
Tam kapanmadan muaf olan turistler Türkiye'nin gündeminde. Turizm Türkiye'ye döviz girişi için stratejik bir sektör. Peki güney otellerinde durum ne? Türkiye'de Covid kapan turist karantina odasına alınıyor, Antalya Kemer'deki otellerin yüzde 15'i açık.
Bu haberi okumak için tıklayın
Çok tartışılan karar: Kira zamlarını durduruyorlar!
New York'ta belediye kurulunun aldığı karara göre kira zamları dondurulmak üzere. Ev sahipleri karara ateş püskürdü. Pandemi döneminde Türkiye'de de iş yerleri kiralarına ilişkin bir karar alınmıştı...
Bu haberi okumak için tıklayın
Bir inadın öyküsü: Kesme işareti derneği kuran adam öldü
Gördüğü yazım yanlışlarına dayanamayan 97 yaşındaki İngiliz, John Richards hayata gözlerini yumdu. Emekli gazeteci sadece kesme işaretinin (apostrof) doğru kullanılması üzerine kurduğu dernekle dünya basınında gündem olmuştu.
Bu haberi okumak için tıklayın
7 Mayıs Cuma - 7 soru 7 cevap: Nedir bu patent meselesi?
Aşının bulunmasıyla salgınla mücadelede kapıyı araladık ama çok sayıda ülke daha aşılamaya başlayamadı. Bu nedenle aşı patentlerinin kullanıma açılması gündeme geldi. Peki böyle bir şey mümkün mü? Süreç nasıl işliyor? Uzmanlar aktarıyor...
Bu haberi okumak için tıklayın
Kolonyada talep normalleşti fiyatlar normalleşemedi
Bilim Kurulu'nun da tavsiyesiyle salgının ilk günlerinde vatandaşlar raflarda kolonya bırakmadı. Aradan geçen bir yılda talep normalleşse de fiyatlar normalleşmedi!
Bu haberi okumak için tıklayın
Propaganda yağmuruna Kuzey Kore'den ilginç çözüm: 'Dokunmayın koronavirüs bulaşır'
Güney Kore'de bir grup aktivist, balonlarla Kuzey Kore'ye 500 bin propaganda broşürü uçurdu. Halkını dış dünyadan gelen bilgiye uzak tutmaya çalışan Kuzey Kore hükümeti ise "Broşürler koronavirüs bulaştırabilir" dedi. Ancak iki ülkeyi yeniden geren bu olay, yeni bir şey değil...
Bu haberi okumak için tıklayın
Asayiş turizmi: Kadın memura ağza alınmayacak laf, deniz ortasında çıplak poz
Çoğumuz kapanmada evde ama dışarıda çok olay oluyor. Sokağa çıkma yasağından muaf olan turistler zaman zaman Türkiye Cumhuriyeti polisine zor anlar yaşatabiliyor.
Bu haberi okumak için tıklayın
Devlet ikna edemedi, o aşı oldu, kuyruklar oluştu
Irak'ta devlet vatandaşları aşı olmaya ikna edemedi. Dini lider Mukteda Es-Sadr aşı olduktan sonra ise vatandaşlar hastanelere akın etmeye başladı...
Bu haberi okumak için tıklayın
8 Mayıs Cumartesi - Salgının gölgesinde ikinci hasat! Yevmiyeye 10 TL zam
Sayılarının 1 milyonu bulduğu tahmin edilen mevsimlik tarım işçilerinin zorlu mesaisi başladı. Bu yılki ilk durakları ise Gaziantep ve Bursa oldu. Suriyeli işçiler kamplardan izin alınarak çalıştırılırken, günlük ücretlerdeki zammın 10 TL civarında olması bekleniyor...
Bu haberi okumak için tıklayın
Vardiyalı çalışanlar dikkat! Enfeksiyon riski 3 kat daha fazla...
Yapılan bir araştırmaya göre vardiyalı çalışanların Covid olma riskinin diğer çalışanlara göre 3 kat daha fazla olduğu saptandı. Aynı zamanda hastanede tedavi görme ve yoğun bakıma alınma ihtimalleri de artıyor. Peki konuyla ilgili uzmanlar ne söylüyor?
Bu haberi okumak için tıklayın
Amazon'da korkunç tablo! Brezilya para istiyor, gözler Biden'da
Dünyanın en büyük tropik ormanı Amazon'un 174 bin hektarlık alanı 2021 yılının ilk dört ayında yok oldu. Dünya için tehlike çanları çalarken Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro yüklü bir maddi yardım talep ediyor. Çevrecilerse sorumlu olarak Bolsonaro'yu işaret etmekte. Gözler ABD Başkanı Biden'da
Bu haberi okumak için tıklayın
Pandemi bunu da bitirdi: Artık her gün duş yok?
Pandemi ile birlikte duş alma alışkanlıkları da değişti. Daha az insan gördükleri için her gün yıkananların sayısı azalırken uzmanlar her gün duş almanın cilt sağlığı için de zararlı olduğunu belirtiyor. Peki neden?
Bu haberi okumak için tıklayın
Kaynak: Haber Global TV