Asayiş turizmi: Kadın memura ağza alınmayacak laf, deniz ortasında çıplak poz

Asayiş turizmi: Kadın memura ağza alınmayacak laf, deniz ortasında çıplak poz

Çoğumuz kapanmada evde ama dışarıda çok olay oluyor. Sokağa çıkma yasağından muaf olan turistler zaman zaman Türkiye Cumhuriyeti polisine zor anlar yaşatabiliyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları salgın önlemleri kapsamında 17 Mayıs 2021 tarihine kadar evlerindeler. Tam kapanmanın uzayıp uzamayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Geçen yıl tam kapanma zamanlarında sokaklarda kimsecikler olmazken bu yıl tam kapanmada turistler İstanbul ve Antalya gibi cennet beldelerimizin tadını çıkarıyor.

Zorunlu çalışan 16 milyon çalışan dışında (ki onlar da işten eve evden işe gidiyor) sokaklarda hep turistler var. Haliyle son günlerde sıkça asayiş olayına da karışıyorlar.

MUĞLA’DA ÇIPLAK POZA GÖZALTI

Örneğin Muğla’da bir teknenin üzerinde çıplak poz veren Ukraynalı kadınlar geçen günlerde polis tarafından gözaltına alındı. Çıplak poz veren kadınlardan Julia Vetrova daha sonra Rus televizyonu Ren TV’ye yaptığı açıklamada tekneye bindiklerinde çekim yapma kararı aldıklarını söyleyerek etraftakilerin görüntü çekerek olayı sosyal medyada paylaştıklarını anlattı.

Asayiş turizmi: Kadın memura ağza alınmayacak laf, deniz ortasında çıplak poz - Resim : 1

DİDİM'DE İŞLEM YOK

Benzer bir çıplak denize girme olayı Antalya’nın Didim kentinde de gerçekleşti. Fakat burada denize giren yabancı turist hakkında bir işlem yapılmadı.

'ONU BANA GÖNDER'

Antalya'da bir turist, maske takması konusunda kendisini uyaran polisin yanındaki kadın polisi gösterip, "Beğendim, bana göndersene" sözleriyle tacizde bulundu. Litvanya asıllı İngiliz turist Dmitrijs Solovjovs (34),gözaltına alındı.

Solovjovs savcılıktaki ifadesinde, sözlerinin yanlış tercüme edildiğini öne sürdü. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan Solovjovs, serbest bırakıldı.

Asayiş turizmi: Kadın memura ağza alınmayacak laf, deniz ortasında çıplak poz - Resim : 3

TEKRAR GÖZALTINA ALINDI

Konyaaltı Caddesi Atatürk Parkı girişinde spor yapan Solovjovs'u maske takması konusunda uyardı.

Ancak Solovjovs maske takmadı, kimlik ve pasaport ibrazında da bulunmadı, bağırıp hakaretler etmeye başladı. Bunun üzerine polis ekipleri bölgeye takviye ekip istedi. Solovjovs, gelen ekiplere de zorluk çıkartınca kelepçelenip gözaltına alındı.

'SENİN KARŞINDA TÜRKİYE CUMHURİYETİ POLİSİ VAR'

Denizli’de tam kapanmada arkadaşıyla birlikte sokakta gezerken yakalanan Türk asıllı Avusturya vatandaşı boksör, zorluk çıkardığı polisle ağız dalaşına girme çalıştı ama aldığı cevap karşısında şoke oldu.

Denizli’de kimliği açıklanmayan Türk asıllı Avusturya vatandaşı boksör, alkol aldığı arkadaşıyla birlikte tam kapanmada yasak olmasına rağmen sokakta gezintiye çıktı. Boksörün aşırı alkollü olan arkadaşı, uzatılan alkolmetreye üflememek için polislere uzun süre direndi.

Turist olduğunu söyleyerek “Bana karışamazsınız” diyen boksör, “Senin karşında Türkiye Cumhuriyeti’nin polisi var. ‘Karışamazsın’ diye konuşmayacaksın, gevezelik etmeyeceksin. Sadece sorulan sorulara cevap vereceksin” şeklindeki sözleri üzerine neye uğradığını şaşırdı.

Bir süre konuşamayan boksör daha sonra kendisini zorla dışarı çıkardığını iddia ettiği arkadaşıyla tartışmaya başladı. Yaşanan anları görüntüleyen muhabirlere karşı da saldırgan tavırlar sergileyen boksör, hakkında işlem yapılmadan bölgeden uzaklaştırıldı. 

Kaynaklar: DHA, İHA

dsaad