Bu haberleri okudunuz mu? Ukrayna, turizm, elektrik, KDV, bütçe, acil servis, Covid-19, maske, Mariupol

Bu haberleri okudunuz mu? Ukrayna, turizm, elektrik, KDV, bütçe, acil servis, Covid-19, maske, Mariupol

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Türkiye'den Ukrayna'ya seyahatler ne durumda?

Türk vatandaşlarının yükselen döviz kuru ile birlikte ekonomik olarak yurt dışı tatili yapabileceği ülkelerin sayısı kısıtlı. Bu ülkelerden biri kimlikle gidilebilen Ukrayna ancak ülkedeki belirsizlik bazı tatilcileri düşündürüyor.

Vatandaş tasarrufu mahalledeki elektrikçiye sordu... 'Ben de yapamıyorum!'

Türkiye'nin gündem maddelerinin başında elektrik faturaları geliyor. Hem vatandaş hem de esnaf, tasarruf yolları aramakta. Bu noktada insanlar mahallelerindeki elektrikçilerden yardım istiyor ya da beyaz eşyalarını tasarruf düşüncesiyle yenilemeyi düşünüyor. Ancak elektrikçilerde de çare sınırlı!..

'Artık Instagram kullanmıyorum...' Sosyal medya detoksu ne kadar mümkün?

Yaşadığımız çağda sosyal medya kullanımı bir şeylerden haberdar olabilmek için vazgeçilmez gibi durmakta. Bazımız ise sosyal medyaya adeta bağımlı... Saatlerimizi telefonun ekranında geçirebiliyoruz. Peki bundan kurtulmak mümkün mü? Ne yapmak lazım? Başaranlar anlatıyor...

Yeni Batman neden ilhamı 80'lerden aldı? Nolan'ın koyduğu çıtayı geçebilecek mi?🦇

Batman'in yeni filmi 4 Mart'ta vizyona giriyor. Yönetmen Mat Reeves senaryo olarak olmasa da daha önce görülmedik bir eser ortaya koymaya kararlı. Peki Christopher Nolan'ı geçebilecek mi? Başrole nasıl karar verdi?

Devlet bütçesinde görünüm ne?

Devletin temel gıda maddelerindeki KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e düşürmesi gözleri bütçe rakamlarına çevirdi. 2021 yılına bakıldığında benzin ve doğalgaz gibi ürünlerden eski yıllara göre çok daha az vergi alındığı görülürken bütçe gelirlerinin yıllık enflasyonu az bir farkla aştığı anlaşılıyor.

KDV indirimi restoranlara ve enflasyona yansır mı?

Temel gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 8'den 1'e indirilmesinin yankıları sürüyor. Bazı marketler fiyatlarını değiştirdi, restorancılar ise şu an için menüleri güncelleyecek gibi gözükmüyor. Peki indirim enflasyonu aşağı çeker mi?

Fenerbahçe için yeni macera: Konferans Ligi

Ligde umduğunu bulamayan, UEFA Avrupa Ligi'nden elenen Fenerbahçe'nin gözü Konferans Ligi'nde. Fenerbahçe'nin mücadele edeceği Slavia Prag son yıllarda kendi ligini domine etmiş durumda.

Komşu Polonya'daki Ukraynalılar gözünü sınıra dikti!

Ukrayna Avrupa kıtasının farklı ülkelerine göç veren bir ülke. 2014'te çatışmalara katılan bir grup emekli asker ise Rusya işgali durumunda ülkelerine geri dönüp savaşmak istiyor.

Avrupa'da istihdam krizi! Çalışmak isteyene hediyeler, primler ve cabası...

Avrupa Birliği genelinde işsizlik yüzde 6.4 seviyesine gerilerken bölge içindeki pek çok şirket nitelikli eleman bulmakta ciddi anlamda zorluk çekiyor. Bu durum İspanya'da da geçerli, İsveç'te de, Yunanistan'da da... Ancak herkesin hikayesi farklı. Peki bu size ne söylüyor?

Acil servisler polikliniğe mi döndü? 'Beynimde bir problem var baktırayım...'

Acil servislerde acil vakalar dışında poliklinik hizmeti almak için gelenlerin sayısında önemli bir artış var. Beyninden sorunu olan, önceki gün dizini çarpan, muayene bulamadığı için acilin yolunu tutan insanların sayısı oldukça fazla. Hekimlere göre sorun sevk sisteminin bozulması.

Rusya-Ukrayna gerilimi güney sahillerinden nasıl görülüyor?

Türkiye'ye en fazla turist gönderen ilk ülke Rusya, üçüncüsü ise Ukrayna. Bu iki ülke arasında yaşanan her gelişme turizm işletmecileri tarafından ilgi ile takip ediliyor.

Biden aradığı gerginliği Karadeniz'de mi buldu?

ABD Başkanı Joe Biden'ın ilk yıl başkanlık performansı bazılarına göre çok etkileyici değil. Başkanın iç politikada safları sıklaştırmak için elinde bir gerginlik yok. Rusya Ukrayna gerilimi konusunda yaptığı şahin açıklamalar biraz da iç politikaya yönelik mesaj olabilir mi?

Okul taraması sonrası tarihi anlaşma... Bir silah şirketi nasıl mahkum edildi?

Amerika Birleşik Devletleri'nin kronikleşen sorunu okullara silahlı saldırılarda tarihi bir karar çıktı. Silah şirketi Remington saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin ailelerine 73 milyon dolar tazminat ödeyecek. Peki katil şirket yetkilileri olmadığına göre neden böyle bir karar alındı?

Siyah beyaz fotoğrafları neden bu kadar seviyoruz? Fotoğrafı renklendirmek tarihi bozar mı?📷

Renkli fotoğraf, televizyon ve sinema uzun yıllardır hayatımızda ancak bazılarına göre siyah beyazın tadı başka. Fotoğrafçılar neden siyah beyazı seviyor? Eski görüntüleri renklendirmenin tarih açısından ne gibi bir sakıncası olabilir?

Türkiye'de futbol yayıncısını arıyor... Farklı paketler çözüm olur mu? Futbolun bugünkü değeri ne?

Türkiye'de futbol yeni yayıncısını arıyor. 500 milyon dolar üzerinden yapılan önceki ihaleye göre koşullar çok daha farklı. Paketler günün koşullarına göre tekrar ayarlandı. Peki Türkiye'de futbolun bugünkü değeri ne? Bankalar Birliği anlaşması varken farklı içerik paketleri nasıl yorumlanmalı?

Dünyanın gizli salgını! 'AIDS ve sıtmayı geride bıraktı...'

2019'da yaklaşık 1 milyon 270 bin insan doğrudan antimikrobiyal direnç sebebiyle yaşamını yitirdi. Bu sayı aynı yıl HIV/AIDS ve sıtma kaynaklı ölümlerden çok daha fazla. Türkiye'nin de kamu spotlarıyla dikkat çektiği duruma karşı adımlar atılmazsa 2050'ye kadar 10 milyon insan hayatını kaybedebilir.

Hastalık bu kadar hafif seyrederken ölü sayıları nasıl 300'ü aşıyor?

Koronavirüs tablosuna göre dün ölü sayıları 285 gün sonra ilk kez 300'ü aştı. Peki hastalık aşılarla birlikte bu kadar hafif seyrederken ölü sayılarındaki artış nasıl yorumlanmalı?

Maskeleri atmaya hazır mıyız? -Bence de kalkmalı... -Bunu kabul edemem!

Avrupa ülkeleri aşılama oranlarına ve Omicron'un görece hafif geçen yapısına güvenerek maskeleri zorunluluklarını kaldırmaya başladı. Son olarak Fransa, 20 Şubat'ta maskeleri atmaya hazırlanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bu yönde sinyalleri verdi. Peki maskelere veda etmeye hazır mıyız?

Savaş ihtimalini uzakta gören ama temkinli bir şehir: Mariupol

Rusya ile Ukrayna arasında yaşananlar bütün dünyanın gündeminde. Haber Global muhabiri Murat Karataş günlerdir bölgede halkın nabzını tutuyor. Karataş'ın izlenimlerine göre bölgede halk savaş ihtimaline uzak duruyor ancak gergin bir bekleyiş hakim.

Süper Lig'in şut röntgeni: Lider Başakşehir, Fenerbahçe rakiplerinin gerisinde

Bu yıl üç büyüklerin durumu hiç iç açıcı değil. Fenerbahçe'nin içinde olduğumuz sezon kaleye çekilen şut sayısında Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon'un gerisinde olduğu görülüyor. Ligin en isabetli şut çeken takımı ise Başakşehir.

Macron'un karşısında yine aynı problem! Dokuz yıllık kaosun satır başları...

Putin-Macron görüşmesinde Rus liderin tavrı gündemdeki sıcaklığını korurken Fransa'nın dokuz yıllık süreçten sonra Mali'den fiyaskoyla çıkmasında da pay sahiplerinden birinin Rusya olması dikkat çekti. Peki Fransa, Afrika'daki en uzun askeri operasyonlarından birinde ne oldu da hüsrana uğradı?

Dünyanın en gizemli anıtlarından olan Stonehenge'in sırrı ne? Perde aralanıyor...

Stonehenge hala sırrı çözülememiş bir yapı. Komplo teorileri "Uzaylılar yaptı" dese de bilim insanları alanın bir belediye meclisi işlevi gördüğü ihtimaline çok daha yakın. Bazısı da inşaat sürecinde sayısız insanın öldüğü Stonehenge'in var oluş sebebinin bu kadar basit olabileceğini kabul edemiyor.

Mutluluğu çok mu abartıyoruz?

Mutlu olmak herkesin hayali, herkesin isteği... Lakin son dönemde küresel çapta sosyal medyanın da etkisiyle endüstrileşmiş bir mutluluk pazarlanıyor. En azından bu yönde ciddi görüşler var. Peki gerçekten zamane mutluluklarını çok mu abartıyoruz? Zaman zaman mutsuzluğa da şans vermeli miyiz?

Eileen Gu: Çok başarılı bir 'hain'

18 yaşında tek olimpiyatta kazandığı üç madalya ile tarihe geçen Eileen Feng Gu, ABD'de yaşayan bir Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı. İki ülke arasında son yıllarda yaşanan gerginlik Gu'yu hayatının baharında yakaladı.

Böyle bir şirkette çalışmak ister misiniz? 'Biz burada aile gibiyiz'

Herkes huzurla çalıştığı, hakkını aldığı bir iş yerinde çalışmak ister. Bazıları buna zaten sahipken bazıları ise düşünü kuruyor. Peki 'biz burada bir aile gibiyiz' diyen ekiplerde çalışmak nasıl? Kimi uzmanlara göre bu cümle kurulunca alarm zilleri çalmalı.

Bir moda akımı yaratan dizi: Peaky Blinders

1920'lerin İngiltere'sinde geçen Peaky Blinders sadece uluslararası bir fenomen değil, bazı erkekler için de bir moda ikonları ile dolu bir başyapıt.

Video oyunlarının filmleri istenen başarıyı yakalayamıyor mu?

Eğlence sektörünün en büyük bacağını artık video oyunları oluşturuyor. Peki bu oyunların filmleri bazen oyun severler tarafından tam olarak benimsenmeyebiliyor. Sebebi ne olabilir?

Kaynak: Haber Global TV