Süper Lig'in şut röntgeni: Lider Başakşehir, Fenerbahçe rakiplerinin gerisinde

Süper Lig'in şut röntgeni: Lider Başakşehir, Fenerbahçe rakiplerinin gerisinde
Fenerbahçe geçen haftalarda oynadığı Başakşehir maçında Fenerbahçe rakip kaleye isabet eden 2 şut çekti. Fotoğraf: AA

Bu yıl üç büyüklerin durumu hiç iç açıcı değil. Fenerbahçe'nin içinde olduğumuz sezon kaleye çekilen şut sayısında Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon'un gerisinde olduğu görülüyor. Ligin en isabetli şut çeken takımı ise Başakşehir.

Son olarak Slavia Prag karşısında isabetli şut çekmekte zorlanan hatta ilk yarıda kaleyi bile bulamayan Fenerbahçe’nin Süper Lig’de de bu alanda istatistikleri kötüye gidiyor. Fenerbahçe, 25 haftası geride kalan Süper Lig'de isabetli şut yüzdesinde istediği seviyelerde bulunmuyor.

Rakip kaleye 25 lig maçında 338 şut çeken sarı-lacivertli futbolcular, bunların 124'ünde isabet bulabildi. Fenerbahçe'nin bu sezon isabetli şut yüzdesi ise %36.6 oldu. Sarı-lacivertliler, 20 takımlı ligde şu isabeti sıralamasında da 6. konumda yer alıyor. Ligde rakip kaleye çektiği şutlarda en fazla isabet bulan ekip Başakşehir (%39.3) oldu. Başakşehir'i; Adana Demirspor, Kayserispor, Trabzonspor ve Fatih Karagümrük izledi.

EZELİ RAKİPLERİNİN GERİSİNDE

Fenerbahçe, 25 haftada çektiği şut sayısında da ezeli rakiplerinin gerisinde kaldı. Rakip kaleye en fazla şut gönderen ekip 370 şutla Beşiktaş oldu. Tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçiren Galatasaray 368, lider Trabzonspor ise 349 şu attı. Fenerbahçe, rakiplerinin ardından 338 seferle en fazla şut çeken 4. takım oldu. Beşiktaş'ın isabetli şut yüzdesi 36.4'te, Galatasaray'ın ise 34.5'te kaldı.

Süper Lig'in şut röntgeni: Lider Başakşehir, Fenerbahçe rakiplerinin gerisinde - Resim : 1

İSMAİL KARTAL YÖNETİMİNDE İSABETLİ ŞUT AZALDI

Fenerbahçe, yeni bir döneme başladığı İsmail Kartal yönetiminde çıktığı 5 lig maçında rakip kaleye 62 şut atabildi. İsabetli şut sayısı ise sadece 14 oldu ve %22.5'te kaldı.

SON 4 MAÇTA YÜZDE 16’YA KADAR DÜŞÜLDÜ

Fenerbahçe, sahaya çıktığı son 360 dakikada 62 şuttan sadece ve sadece rakip kaleye 10 isabetli şut gönderebildi. Ligde 1-0 kaybedilen Başakşehir maçında Fenerbahçe rakip kaleyi 2 kez bulabildi. Kazanılan Giresunspor maçında da kaleyi bulan 2 şut da gol oldu. Ligdeki bu kötü şut yüzdesi Türkiye Kupası'ndaki Kayserispor maçına da yansıdı. Uzun süre 10 kişi oynayan rakibinin kalesine 21 şut çeken sarı-lacivertliler, isabetli şut sayısında ise 3'te kaldı.

Fenerbahçe Slavia Prag karşısında da denediği 10 şutun 3’ünde isabet bulabildi. Son 4 maçtaki şut isabetinin %16’da kalması da sarı-lacivertli taraftarlara saç baş yoldurttu. Fenerbahçe, şu an isabetli şut yüzdesinde 6. sırada olduğu ligde İsmail Kartal döneminden önce ise lider durumdaydı.

Fenerbahçe haberleri Sercan Hamzaoğlu haberleri