Bu haberleri okudunuz mu? Üçüncü ittifak, test kiti, enflasyon, Z kuşağı, kirli atık, doktor, kafe, aşı

Bu haberleri okudunuz mu? Üçüncü ittifak, test kiti, enflasyon, Z kuşağı, kirli atık, doktor, kafe, aşı

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

5 soru 5 cevap: Üçüncü ittifak

Son günlerde 'üçüncü ittifak' söylemleri sıkça gündemde. Hem sağ hem de solda yeni ittifakların olabileceği öne sürülüyor. Peki gerçekten siyasette yeni ittifaklar görecek miyiz? Bu ittifaklar sağdan mı, soldan mı çıkacak? Yeni ittifaklar neden şimdi gündeme geliyor?

Alkollü halde birine çarpıp ölümüne sebep olan bir kişinin cezası neden indirilir? 'Gelecek üzerindeki etki...'

Bazı suçlara yönelik verilen cezalarda sanık lehine kullanılan 'Geleceği üzerindeki olası etkisi' indirimleri vicdan yaralayabiliyor. Peki ortada ölen bir insan varken böyle cezaların verilmesi vicdanları yaralamaz mı? bu cezalar diğer ülkelerde var mı?

Kobe Bryant'ın mezarı nerede?

Basketbol efsanesi Kobe Bryant 41 yaşında beklenmedik bir şekilde hayata gözlerini yumdu. 24 numaranın acısı çoğu sporsever için hala taze. Bryant'ın kızı Gianna ile birlikte hangi mezarlığa gömüldüğü biliniyor ancak mezarının tam yeri hala bilinmiyor.

Pişmanlık duygusu ile nasıl başa çıkarsınız?

Hayal ettikleri kişi olmak için ayaklarına gelen fırsatları kaçırdığını düşünenler, pandemide boş zamanlarında sadece sosyal medyada gezindikleri için rahatsız olanlar... Pişmanlıkların türü bitmiyor ama onlara kafayı takarak da yaşanmıyor...

Mason Greenwood tecavüz ve şiddetle suçlanıyor... Ülke ayaklandı: 'Sığ, tembel ve ikiyüzlü...'

Macnhester United'ın genç yıldızı Mason Greenwood kız arkadaşına şiddet uyguladığı ve tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Kulüp 20 yaşındaki oyuncuyu süresiz kadro dışı bırakırken kaynaklar Greenwood'un sorunlarını bir bir hatırlatıyor. Yazarlar ise futbolun iki yüzlü tavrına dikkat çekiyor.

Hızlı test kitleri yasağa rağmen eczanelerde satılıyor! Fişte ilaç olarak geçiyor...

Türkiye'de hızlı Covid-19 tanı kitlerinin eczanelerde satılması yasak ancak bu yasak deliniyor. Test kiti ücretleri 75-120 TL arasında değişiyor. Testlerin pozitif sonucunun resmi bir karşılığı yok.

Z Kuşağı neye gülüyor, neye gülmüyor? 'Birçok şaka bizden çıktı...'

Türkiye'de mizah ve mizahın kalitesi son günlerde hiç olmadığı kadar tartışılıyor. Cem Yılmaz'ın son stand-up gösterisinin Netflix'e gelmesiyle tartışma iyice alevlendi. Gerçekten sosyal medya devrinde mizah yapmak zorlaştı mı? Z Kuşağı'nın mizah anlayışı sahiden farklı mı?

Demiryolları çalınan ülke: Güney Afrika

Güney Afrika'da demiryolları çalınıyor. Burada kast ettiğimiz usulsüz ihaleler değil, bakır kablolar para ettiği için hırsızlar gözünü buraya dikmiş durumda. Ülkedeki çoğu istasyon harabeye dönerken, halk 'Kara tren gecikir, belki hiç gelmez' türküsündeki gibi istasyonlarda trenleri bekliyor.

Tarihte bir ilk... Çin'in en zenginleri emekli olma yolunda

Çin'de ilk kez büyük kişisel servetler miras yoluyla el değiştirecek. Ülkede önümüzdeki yıllarda 1.1 trilyon doların ebeveynlerden çocuklarına devrolması bekleniyor. Çocuklar aynı şekilde bu şirketleri ayakta tutabilecekler mi?

Sağlıklı bir uyku için ne yemek gerek? 'Pozitif bir döngü...'

Bilim dünyasında giderek sayısı artan araştırmalar yediğimiz yiyeceklerin uykumuza olan etkisini de gözler önüne sürüyor. Ne kadar iyi uyuduğumuz ya da uyuyamadığımızın ve uyku düzenimizin beslenme biçimimizle olan ilişkisi dikkat çekici...

Trabzon'un tarihi sezonunda İstanbul kafeleri boş kaldı!

Trabzonspor tarihi bir başarıya imza atarak ligin en erken zaferlerinden birini elde etmek üzere. Bu sezon İstanbul'da maç yayını yapan kafeler ise hafta sonu boş kaldı. Esnaf kara kara düşünüyor.

Haber Global'in Löw haberi Avrupa medyasında yer buldu

Haber Global Fenerbahçe Muhabiri Sercan Hamzaoğlu’nun “Joachim Löw Fenerbahçe’de” haberi BBC başta olmak üzere Avrupa medyasında geniş yer buldu.

Wordle neden bu kadar başarılı oldu? Her zaman kelime oyunlarına bir ilgi var...

İnsanoğlu her zaman önüne çıkan bilmeceleri çözmekte usta olmuştur. Eğlence amaçlı bulmacalar 20. yüzyılda hayatımıza girerken son birkaç aydır dünyayı kasıp kavuran ücretsiz eğlence Wordle dünya devi New York Times tarafından satın alındı. Peki artık paralı mı olacak? Neden bu kadar sevildi?

Bir kilise metaverse'e nasıl taşınır?

Metaverse teknolojisini kullanarak kilise ibadetlerini sanal dünyaya taşıyan bir grup insan dikkat çekiyor. Peki bu nasıl olabilir? Bu insanlar nasıl toplanıyor?

Nüfusu eriyen iki ülke: Bulgaristan ve Hırvatistan

Balkan ülkeleri Hırvatistan ve Bulgaristan'ın nüfusu ciddi şekilde erime riski ile karşı karşıya. Bu iki ülkenin AB üyesi olması pek çok insanın evlerini terk etmesine neden oldu. Çözüm ne? Gidene dönmesi için para vermek mi? Daha çok çocuk yapmaya teşvik etmek mi?

Almanya kirli atıklarını Türkiye'den ne zaman alacak? Bürokrasi sürüyor...

Almanya'dan Türkiye'ye gönderilen ilk etapta sayıları 400 konteyneri bulan kirli atıkların geri alınması için bürokrasi devam ediyor. Almanya atıkları almaya karar verdi ancak hala 'incelemeler sürüyor'. Atıkların bir kısmı Türkiye'de bir kısmı Yunanistan'da bir kısmı ise Vietnam'a gönderildi.

Doktorlara dair bir yurt gerçeği: 'Bu sadece kısa süreli bir kaçış...'

Kamudan ayrılan doktor sayısında bir artış gözlenmekte. Özele geçenler, muayenehane açanlar, Türkiye'den ayrılanlar... Bu ayrılıkların farklı sebepleri ve farklı motivasyonları bulunuyor. Peki sorunun kilit noktası ne ve çözümü nerede? Bazılarına göre kamudan ayrılmak sadece kısa süreli bir kaçış...

Facebook: Sonun başlangıcı? | Bu kadar parayı kimse kaybetmedi...

Facebook merakla beklenen 2021 son çeyrek bilançosunu açıkladı. Sonuç felaket. Facebook 18 yıllık tarihinde ilk kez kullanıcı kaybetti. Hisseler piyasada çakıldı. Bir günde piyasa değerinde yaşanan erime tarihte görülmedi. Facebook için artık şu konuşuluyor: Bu sonun başlangıcı mı?

Boşanmış ebeveynler davalık oluyor: 'Eski eşim çocuğumuza aşı yaptırmıyor!'

ABD'de Kanada'da bazı boşanmış ebeveynler mahkemelerin yolunu tutuyor. “Eski eşim çocuğumuza aşı yaptırmıyor” diyerek birbirlerine velayet davası açan ebeveynlerin bu çıkışı yargının da elini kolunu bağladı. Peki bu durum velayetin değişmesinde rol oynayabilir mi?

Enflasyon hesaplardaki parayı uçurdu!

Vatandaşın ağırlıklı olarak birikim amacı ile değil geçinme amacı ile kullandığı vadesiz Türk Lirası hesaplarındaki tutar 1 yılda %50’den fazla arttı! 2013 yılının Ocak ayının sonunda 70 milyar TL tutarı hesaplarda bulunurken 2022 Ocak’ta bu miktar 428 milyar 61 milyon 905 bin TL düzeyine çıktı.

Kafelerde yeni uygulama: -Kimse beni kaldıramaz! -Olur öyle şeyler...

İstanbul'daki bazı kafelerde masada azami işgal süresi uygulamasına geçilmesi tepkilere neden oldu. Sosyal medyada gündeme gelen konuya ilişkin farklı yorumlar yapılıyor. Bir kesim kesinlikle mekanın böyle bir hakkı olmadığını ifade ederken bazısı da serbest piyasada bunun olabileceğini söylüyor...

Sınıra yürüme mesafesinde kalıyormuş... Saddam'ın eski subayı El Kureyşi kim?

DEAŞ terör örgütü elebaşı Ebu İbrahim El Haşimi El Kureyşi, ABD Özel Kuvvetleri'nin operasyonunda öldü. İntihar ettiği söylenen El Kureyşi, İdlib'in sınıra yakın Atme ilçesinde kalmaktaydı. Geçmişte Saddam Hüseyin'in ordusunda yer alan El Kureyşi, Yezidi katliamında büyük rol oynamıştı.

'Troll'ler kayıt altına alınacak! Yasa çıkarıyorlar

Filipinler'de hazırlanan yeni yasayla sosyal medyadaki anonim hesapların önüne geçilmek isteniyor. Bundan böyle ülkede tüm SIM kart sahipleri ve tüm sosyal medya kullanıcıları gerçek kimlikleriyle ve telefon numaralarıyla kaydolmak zorunda olacak. Uymayana hapis cezası var. Peki ne amaçlanıyor?

Birkaç vaka için ülkeyi kapatıyorlardı artık her şey serbest! Avustralya neyi hedefliyor?

Koronavirüs sürecinde başından sert uygulamalarıyla pandemiyi görece daha hafif geçirmeyi başaran Avustralya, vaka sayısı ve can kaybı sayısında rekorlar kırarken yasakları ve kapanmaları tamamen geride bırakma kararı aldı. Başbakan "Virüsle yaşamayı öğreneceğiz" diyor. Peki hedeflenen ne?

Kim büyük bir evde oturmak yerine küçük bir evde oturmak istiyor?

2008 ekonomik krizinden sonra dünyada 1+1 ve 1+0 dairelerin sayısı patladı. 40 metrekareden daha küçük yaşam alanlarında hayatlarını idame ettiren insanlar var. Bu akım nasıl yaygınlaştı? Devam edecek mi? Zorunluluk mu olacak?

Fransa'da yeni bir siyasi tartışma: İkinci Dünya Savaşı'nda biz ne yaptık?

Fransa'da aşırı sağın adayı Zemmour gündem belirlemeye devam ediyor. Son açıklamasında Fransa'da İkinci Dünya Savaşı yıllarında kurulan Nazi destekli hükümet sayesinde diğer ülkelere göre ülkedeki Yahudilerin soy kırımdan daha az etkilendiklerini söyledi. Macron ve tarihçiler aynı fikirde değil.

Avrupa yıllar sonra enflasyonu hissediyor! İngiltere'de durum ciddi...

Çift haneli enflasyon rakamlarına alışık olmayan İngiltere'de enflasyon toplumun özellikle yoksul kesimlerini çok ciddi rahatsız etmeye başladı. Isınmak ciddi bir problem, yoksullara yemek dağıtılan merkezler kalabalıklaştı.

Ürdün'de kadın hakları mücadelesi: Anayasa, namus cinayeti ve bir kavga...

Ortadoğu ülkesi Ürdün'de kadınlar anayasa ile erkeklerle hukuk önünde eşit statüye sahip oldu. Karar parlamentoyu karıştırdı, ülkede namus cinayetleri düşündürüyor. Kadınların çalışmıyor olması ülkenin en büyük sorunlarından.

Kaynak: Haber Global TV