Trabzon'un tarihi sezonunda İstanbul kafeleri boş kaldı!

ÖZEL HABERLER
Trabzon'un tarihi sezonunda İstanbul kafeleri boş kaldı!
Lider Trabzonspor, 23 Ocak'ta 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti ve zirvedeki yürüyüşünü devam ettirdi. Fotoğraf: AA

Trabzonspor tarihi bir başarıya imza atarak ligin en erken zaferlerinden birini elde etmek üzere. Bu sezon İstanbul'da maç yayını yapan kafeler ise belli bir haftadan sonra hafta sonları boş kaldı.

Süper Lig'in en çok şampiyon olan takımları Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, tarihlerinin belki de en kötü sezonlarını geçiriyor. Son 15 haftaya girilirken lider Trabzonspor'un 17 puan gerisinde 5. sırada Fenerbahçe yer alırken onu, 18 puan geride 6. sırada Beşiktaş takip ediyor. Galatasaray'da durum çok daha kötü. Sarı-kırmızılılar, düşme hattının hemen iki sıra üzerinde, liderle aralarındaki puan farkı ise 27.

Milyonlarca taraftarı olan üç büyüklerin, ligdeki durumları ve oynadıkları futbolun zevk vermemesi hem statlara ilginin azalmasına sebep oldu, hem de ticari yayın paketi satın alıp maç yayını yapan kafe restoran işletmeleri zor günler geçiriyor.

Trabzonspor'un açık ara liderliği götürdüğü Süper Lig'de üç büyüklerin taraftarlarının şampiyonluk umudu 'yok' dense yeri.

Peki özellikle futbol maçı günleri dolup taşan, yayıncı kuruluşa binlerce lira veren işletmelerde son durum ne?

İstanbul'da üç büyük kulübün taraftarları dışarıda futbol maçlarına ne kadar ilgi gösteriyor? 

Trabzon'un tarihi sezonunda İstanbul kafeleri boş kaldı! - Resim : 1

'10'UNCU HAFTADA LİG BİTTİ'

Beşiktaş futbol takımı maçlarının takip edildiği yerin neresi olduğunu söylememize gerek yok sanırım. Takımın en ateşli olduğu dönemde Çarşı'nın Beşiktaş'ta doldurduğu mekanlar şimdi bomboş. Beşiktaş Meydan'da 20 yıldır maç yayını veren Uğur Kafe'nin sahibi Hüseyin Çelik, oldukça dertli. Yaklaşık 10 haftadır kimsenin maç izlemeye gelmediğini aktaran Çelik, "Bu bölgede genelde Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçları izlenmez. Benim için önemli olan Beşiktaş. Trabzonspor, 20 puan fark atınca diğer 3 büyük takımın izleyicilerinin de bir hevesi kalmadı" diyor.

Trabzon'un tarihi sezonunda İstanbul kafeleri boş kaldı! - Resim : 2
Beşiktaş'taki kafeler maç günleri bomboş oluyor...

Arada 3-5 puan farkı olsa maçların kafelerde dolu bir şekilde anca izlenilebileceğini ifade eden Çelik, "Geçen sene pandemi nedeniyle kapalıydık. Öncesinde Beşiktaş'ın en kötü maçında bile burası dolardı. Bu sene de ilk 5 hafta iyiydi. Ticari işletme olduğumuz için maç yayınları için yıllık 55 bin TL ödedim. İşlerimiz çok fazla düştü" diye konuştu.

'MAÇI AÇIYORUM KİMSE İZLEMİYOR'

Üç büyüklerden birinin sahneye çıkmasıyla rekabet oluşabileceğini dile getiren Çelik, "Ligde 38 hafta var. Son 10 hafta lig kopacaksa kopsun, 28 hafta boyunca rekabet ortadan kalkmasın. Ama 11'inci haftadan itibaren lig bizim için bitti. Maçı açıyorum kimse izlemiyor. Bu sene tamamen facia oldu. İlk 4-5 hafta heyecandan duramıyordu taraftar. Dünya kadar para veriyoruz ama ligde heyecan kalmadı" dedi.

Trabzon'un tarihi sezonunda İstanbul kafeleri boş kaldı! - Resim : 3
Kafe işletmecisi Hüseyin Çelik, "Maçı açıyorum kimse izlemiyor" diyor.

1 GÜN ÖNCEDEN REZERVASYON

Beşiktaş Çarşı'da bulunan Mis Kafe'de maç yayını için 8 tane TV var. Kafede çalışan garson Hakan A., geçmiş sezonlarda bazı taraftarların maçtan bir gün önce arayarak rezervasyon bile yaptırdığını söylüyor. Hakan A., "Eskiden çok kalabalık olurdu. Pandemiden önce iyiydi, insanlar maç izliyordu. Tıka basa dolardı burası. Ancak bu sene takımların hali ortada. Artık kim gelecek ki? Her yıl maç yayını için binlerce lira ödüyoruz. Bu sene bu kadar kötü olacağını beklemiyorduk. 1 gün önceden rezerve yaptırıldığını hatırlıyorum. Vatandaş bu kötü futbola neden para ödesin ki?" ifadelerini kullandı.

Trabzon'un tarihi sezonunda İstanbul kafeleri boş kaldı! - Resim : 4
Beşiktaş'ta 8 tane televizyon ekranı bulunan Mis Hookah Lounge Kafe'de artık futbol maçları hiç ilgi görmüyor. 

'UEFA MAÇLARINDAN UMUTLUYUZ'

Galatasaraylı taraftarların ise, futbol maçı izleme mekanı Taksim. Galatasaray'ın düşme potasına kadar inmesi, taraftarının da ayağını bölgeden kesmiş. Womlive isimli restaurantta çalışan ve ismini vermek istemeyen garson, eskiden tribün oluşturulduğunu aktararak, "Artık özel olarak maça gelenlerin sayısı neredeyse yok. Zaten ekonomik olarak kötü durumdayız. Belki Galatasaray'ın UEFA maçlarında biraz mücadelesi olursa, burada hareketlilik olur. Stat boşsa, kafeler de boş olur" diyor.

Trabzon'un tarihi sezonunda İstanbul kafeleri boş kaldı! - Resim : 5
Sarı-kırmızılı taraftarların derbi günleri hareket kattıkları sokaklarda artık maç günleri yoğunluğu yok... Fotoğraf: Cihat Aslan

Galatasaray Nef Stadyumu yakınlarında maç yayını veren bir mekanda çalışan Birkan Harmandalı da, gerek Avrupa gerekse de lig maçlarında mekanda ayakta durmaya bile zor yer olduğuna dikkat çekerken, "Tabi daha sonra Galatasaray'ın aldığı her yenilgi, maçlara olan ilgiyi azalttı. Her hafta maça gelenlerin sayısı azaldı. En sonunda Galatasaray'ın şampiyonluk yarışından tamamen kopmasıyla birlikte maç günlerinin normal günlerden bir farkı kalmadı. Arayıp 'Maç yayını yapıyor musunuz' diyenler bile artık olmuyor" dedi.

Trabzon'un tarihi sezonunda İstanbul kafeleri boş kaldı! - Resim : 6
Trabzon'daki kafelerde ise sezon başından beri doluluk devam ediyor...

'TRABZON'DA EKSTRA MASALAR KURULUYOR'

Trabzon şehrinde ise durum çok daha farklı. Kafelerde özellikle Trabzonspor'un deplasmandaki maçlarında yer bulunamıyor. Trabzon merkezde bulunan ve tanınan kafelerinden King's Garden'ın telefonla ulaştığımız yetkilileri, "Trabzonspor'un deplasman maçlarında kafeye ekstra masa koyduğumuzda oluyor. Aslında çok güzel bir atmosfer. Burada olan maçlarda bayağı büyük yoğunluk olmuyor. Çünkü herkes stada gidiyor. Geçen seneye oranla maç izlenmesinde çok büyük bir fark var" diye konuştu.

cihat.aslan@haberglobal.com

Kaynak: Web Özel

özel haberler