Kobe Bryant'ın mezarı nerede?

Web Özel
Kobe Bryant'ın mezarı nerede?
Kobe Bryant ve kızı Gianna'nın gömüldüğü esas nokta hala bilinmiyor. Fotoğraf: Shutterstock

Basketbol efsanesi Kobe Bryant 41 yaşında beklenmedik bir şekilde hayata gözlerini yumdu. 24 numaranın acısı çoğu sporsever için hala taze. Bryant'ın kızı Gianna ile birlikte hangi mezarlığa gömüldüğü biliniyor ancak mezarının tam yeri hala bilinmiyor.

Bazıları için o ölünce basketbol izlemenin uzun süre bir anlamı kalmadı. Yaşayan NBA esfanesi Kobe Bryant’ın vefatı dünyayı esir alan pandemiden önce 2020 yılının nasıl geçeceğinin habercisi gibiydi.

26 Ocak 2020 yılında, daha 41 yaşındayken hayata gözlerini yuman Bryant, kızı Gianna (13) ile birlikte başlarına gelen helikopter kazasından sağ kurtulamadılar. Onlarla birlikte yedi kişi daha aynı kazada yaşamını yitirdi. Peki kazadan bu yana neler yaşandı. Dul kalan eşi Vanessa Bryant (39) Instagram hesabından sürekli hayat arkadaşı ve kızını anıyor. Vanessa Bryant kızları Natalia (18), Bianka (5) ve Capri’nin (2) sağlığına kendini adamış durumda.

Bryant’ın vefatından bu yana mezarının tam yeri bir sır. İki yıldır hayranları onu anmak için Güney Los Angeles’taki Pacific Memorial Park ismi verilen mezarlığı ziyaret ediyor. Resmi ölüm belgesine göre kızı ve Kobe burada gömülü. Ortada bir mezar taşı yok. Sadece aile üyeleri ve arkadaşları tam gömülü olduğu yeri biliyor.

Mezarlıktaki pek çok noktada hayranları rastgele onu anma noktaları oluşturuyor. Bazen mezarlık bulunduğu düşünüldüğü zaman mezarlık yetkilileri bir açıklama yapıyor ve ‘bu doğru değil, ancak mezarın nerede olduğunu açıklayamayız’ diyorlar.

Kobe Bryant'ın mezarı nerede? - Resim : 1
Bryant'ın gömülü olduğu Pacific View Mortuary & Memorial Park

'HUZUR İÇİNDE DİNLENSİN' DİYE

Vanessa Bryant kimsenin bilmediği bir mezar yeri seçtiğini çünkü kocasının huzur içinde dinlenmesini istediğini söyledi. Tek bilinen mezarın Newport sahiline bakıyor olduğu. Ünlü basketbolcunun evi de bu sahile bakıyordu.

2020 yılında dünyayı yasa boğan kazanın ardından 1852 sayfalık bir kaza kırım raporu hazırlanmıştı. Bu raporda asıl sorumlunun uçağın pilotu olduğuna karar verildi. Çünkü hava koşulları o gün uçmaya müsait değildi. Rapora göre; Sikorsy S-76B tipi helikopter yoğun sis altındaydı ve görüş mesafesi çok düşüktü.

Şubat 2020’de Vanessa Bryant ‘Island Express Helicopters’ isimli taşımacılık şirketini dava etti. Açılan tazminat davası Bryant’ın önümüzdeki yıllardaki gelirlerini de kapsayacak şekilde birkaç yüz milyon dolarlık tazminat tutarından oluşuyor. Eylül 2020’de Vanessa Bryant, Los Angeles Vilayet Şeriflik Departmanı’na da dava açtı. İddiaya göre kaza alanına ilk gelen polis memurları ve itfaiye erleri, Kobe’nin yasa dışı fotoğraflarını kaza alanında çekmiş ve başka insanlarla paylaşmışlardı. Bu dava önümüzdeki ay görülmeye başlayacak.

EFSANENİN MEZARINI BULMAK İSTEYENLERE KARŞI TETİKTE

Başkalarının görmemesi gereken kaza fotoğraflarını paylaştıkları gerekçesiyle uçaktaki diğer aileler kamuya açtıkları dava sonucunda 2.5 milyon dolar kazanmışlardı. Kazadan aylar sonra Bryant’ın naaşı mezarlığa gömülürken, polis ekipleri de daha sonra mezarlık alanında kazarak, efsanenin mezarını bulmak isteyenlere karşı tetikteydi.

Bryant ile aynı mezarlıkta gömülü olan başka bir ünlü isim ise 50’li yılların Western film yıldızı John Wayne. Wayne’in de mezarının tam noktası bilinmiyor. Wayne’in oğlu Ethan Wayne 2004 yılında yaptığı açıklamada mezarlıktaki diğer ebedi istirahate çekilmiş olan insanları rahatsız etmemek için babasının mezar yerini sakladıklarını ancak mezarlığı ziyaret edenlerden çok mutlu olduklarını söylemişti.

Bryant’ın ölüm sertifikasına göre ilk başta, Marilyn Monroe, Natalie Wood, Dean Martin gibi isimlerin kabirlerini bulunduğu Westwood Village Memorial Park’a gömülmesi bekleniyordu fakat bu daha sonra değiştirildi.

Mezarlık alanında bazı sapkınlık derecesinde Bryant hayranı olan insanlar mezarını bulmak için kazı çalışmaları da yaptı. Ölümünden üç ay sonra akıl hastası bir adam kazma kürek ile Kobe ve Gianna’nın tam mezarlık alanını bulmaya çalışıyordu. 28 yaşındaki adam polis ekipleri tarafından tutuklandı.

Kaynaklar: Die Welt, Los Angeles Times

Kaynak: Web Özel

Kobe Bryant Kobe