Bu haberleri okudunuz mu? Taksi tartışmaları, Taliban, Ronaldo, kira

Haber Global
Bu haberleri okudunuz mu? Taksi tartışmaları, Taliban, Ronaldo, kira

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Birleşik Arap Emirlikleri-Türkiye hattında neler oluyor? Bu yakınlaşmadan ne anlamalıyız?

Geçen hafta sürpriz bir şekilde Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri görüşmeye başladı. Yay gibi gerilen ilişkiler neden şimdi yumuşadı? İsrail ve Mısır ile gerginliğin azalmasından sonra Dubai-Ankara hattında yaşananları nasıl yorumlayacağız?

Taliban'ın ne kadarı okuma yazma bilmiyor? 'Akıllarında ne var kim bilir...'

Afganistan nüfusunun yarısından fazlası okuma yazma bilmiyor. Bu durum Taliban militanları için de geçerli. Taliban örgüt içinde okuma yazma bilmeyenlerle ilgili ne düşünüyor? Okuma yazma bilmeyen militanlar sahadaki mücadeleyi etkiliyor mu?

Başka bir şirket size teklif yaptıysa patronunuza ne diyeceksiniz?

Başka bir şirketten teklif aldıysanız heyecanlanmadan önce düşünmeniz gereken şeyler var. Şimdiki iş yerinizden gerçekten ayrılmak istiyor musunuz? Ve en önemlisi bunu patronunuz ile nasıl konuşacaksınız? Bu konuşma mevcut şirketinizdeki bütün koşulları değiştirebilir.

PCR testleri tartışması! Güvenilir mi daha ucuz bir alternatif var mı?

Kabine toplantısının ardından alınan son kararlarla pek çok farklı alanda aşı olmayan vatandaşlara PCR testleri zorunlu tutulacak. Peki PCR testleri güvenilir mi? Daha ucuz ve daha hızlı sonuç veren bir alternatif var mı?

Covid bulaşmasın diye köpekleri öldürdüler! Peki nasıl oldu?

Avustralya'nın New South Wales eyaletine bağlı bir kasabada yerel yönetim, başı boş köpekleri başka bir kasabanın barınağından almaya gelecek görevlilerden Covid bulaşır diye, köpekleri katletti. Korkunç olay soru işaretleri doğururken bahaneler ve gerçekler ilginç durumu gözler önüne seriyor.

Biontech aşısı tam onay aldı! Peki nedir bu 'tam onay' meselesi?

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Pfizer/BioNTech aşısı için "tam onay" verdi! Peki nedir bu tam onay meselesi? Bir önceki onay olan acil kullanım onayında eksik bir durum yoktu ancak yanlış algılara imkan vermemek için iki onayın detaylarına bakmakta fayda var. Uzmanlar anlattı...

Eşref Gani neden Dubai'yi tercih etti?

Yanında milyonlarca dolar ile Dubai'ye kaçtığı iddia edilen Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani neden Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE)? Son yıllarda agresif bir dış politika izleyen BAE geçmiş yıllarda da pek çok kişiye siyasi sığınma hakkı vermişti.

13. yüzyılın Google'ı nasıldı? Dizin ve arama işte böyle icat edildi!

"İnternet yokken ne yapıyorduk?" diyoruz, aklımıza takılanı saniyeler içinde öğrenebiliyoruz. Bu büyük nimetle tanışalı aslında çok olmadı ancak öncesini hayal bile etmek şimdiden zor... Geçmişte ne yaptığımızı sorsak da Google'ın atası aslında 800 yıl önce iki yerde birden icat edilmişti.

Hollywood'un yeni stratejisi korsan film izleyenlere nasıl yaradı?

Hollywood artık filmleri hem sinema salonlarında hem de dijital platformlarda aynı anda izleyici ile buluşturuyor. Buna en çok korsan izleyenler memnun... 

Kilo vermek için yağ aldırma ameliyatı olur mu? '10 litrede 1 litre kan...'

Yağ aldırma operasyonlarından sonra yaşanan can kayıpları dikkat çeken bir noktaya geldi. Kilo vermek için bu ameliyatlar doğru yöntem mi? Ameliyatla birlikte hastadan ne kadar kan da alınıyor?

Kiracılar isyanda! Ama her ülkede...

İstanbul'daki kiralık evlerin fiyatları gerçek hayatla bağlantısını kopardı. Deprem ve yeni evlenen çiftlerin ev arayışı derken yüksek enflasyon da aylık kiraları yükseltiyor. Peki bunun bir çözümü var mı?

Çin Seddi'nden beri yapılıyor... Sınırı korumak için duvar ne ifade eder?

İnsanlık tarihi boyunca savaş, baskın, göç gibi durumlara karşı sınırlara duvarlar örüldü. Son yıllarda göçmenlere karşı çoğu ülke, sınırlarını boydan boya duvarlarla ve dikenli tellerle kapatıyor. Peki bu duvarlar etkili mi? Van'da İran sınırına örülen duvar nasıl bir yapıya sahip?

Seyir halindeki uçaktan düşen Zaki Anvari kim? 'Hayatının ressamı sensin...'

"Kendi hayatının ressamı sensin fırçayı kimsenin eline verme." Tüm dünya bu sözlerin sahibi Zaki Anvari'yi 'uçaktan düşen Afgan' olarak biliyor. 17 yaşındaki bu genç adamın hikayesi Taliban rejiminden kaçmak isteyen binlercesinden biri.

Türkiye'de, Almanya'da, ABD'de sel felaketlerinin nedeni ne? '400 yılın rekoru...'

Avrupa'nın kuzeyinde etkili olan ülkemizde ise Batı Karadeniz bölgesinde derin yaralar açan sel felaketi şu sıralar ABD'yi etkilemekte. Uzmanlar afetin sebepleri arasında özellikle küresel ısınmanın altını çiziyor. Araştırmalar yağış oranında 400 yılın rekorunun kırıldığını söylüyor...

Afganistan'da uykuya yatan terör örgütleri nasıl bir tehlike?

Taliban'ın Afganistan'a hakim olmasıyla dünyanın genelinde bir endişe havası hakim oldu. Afganistan'da varlıkları bilinen ancak "kış uykusunda" yatan örgütlerin yeni dönemde uyanmasından endişe ediliyor. Peki bu mümkün mü? Ne gibi bir tehlikeyle karşı karşıyayız?

'Türkiye İran'a sınır baskısı yapmalı'

Taliban'ın iktidarı ele geçirmesi sınırındaki İran'ı da etkileyecek. İran'ın yeni göçmen politikası ve yol haritası ne olacak? Taliban'a karşı tutumu değişecek mi? Bu soruları Taliban döneminde İran'da Büyükelçilik 1. Yardımcılığı yapan emekli büyük elçi Ahmet Bülent Meriç'e yönelttik.

Takside sorun sayı mı? Kalite mi?

İstanbul'un artık kronik bir taksi ve taksiciler sorunu var. Peki sorunun kaynağı taksi plakası sayısında mı yoksa hizmet kalitesinde mi? Bir vatandaşa göre bir Türk'ün Taksim'de taksi bulması çok zor. Taksiye binip kısa mesafe gitmek ise bir şehir efsanesine dönüşmek üzere...

Bu kez o uçağın içindekiler anlatıyor: 'Galiba burası daha iyi bir yer'

Taliban tarafından tartaklanarak havalimanında iki gün yatan da var ülkeyi terk etmesi rica edilen de... Taliban rejiminden kaçan Afganlar arasında beş günlük bir yolculuk sonucunda ABD'ye varanlar yaşadıklarını anlatıyor.

Hayvanlar için kullanılan bir parazit ilacı nasıl 'Covid-19'a iyi gelir' oldu?

Atlar için kullanılan bir parazit ilacı Covid-19'a iyi geldiği gerekçesiyle yok sattı! Bu olay sosyal medya şirketlerinin ilan alırken daha sorumlu davranması gerektiğinin bir kanıtı. Aşı karşıtları ilacın satışlarını nasıl patlattı?

'Küçük mutlu ağaçları' yaratan Bob Ross hakkında neden az şey biliyoruz?

20'nci yüzyılın belki de en ünlü ressamı o. 'Küçük mutlu ağaçları' yaratan Bob Ross'un hayatı yeni çekilen bir belgesele konu oldu. Yapımcılar Ross'un mükemmel olmayan tarafları olduğunu öğrendiklerini belirtiyor...

Taksi plakası tartışmaları bitmiyor! İstanbul'da sorun var da neden Ankara'da, İzmir'de problem yok?

İstanbullu taksiye binemiyor... Sorunun sayıdan mı hizmet kalitesinden mi kaynaklandığı tartışılıyor. Peki Ankara ve İzmir'de neden taksi sorunu yaşanmıyor? Denetimler mi daha sıkı şoförler mi bilinçli?

4 SORU 4 CEVAP | DAEŞ Horasan, Kabil'deki terör saldırısını üstlendi! Bu örgüt kim?

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen terör saldırısını DAEŞ'in Afganistan'daki kolu olan DAEŞ Horasan grubu üstlendi. Peki kim bu DAEŞ Horasan? İşte liderleri, yapılanması ve Taliban'la olan ilişkisi...

Cristiano Ronaldo, Manchester'a döndü! Tercihi kırmızı yaka oldu! Riskler ve fırsatlar ne?

Juventus Teknik Direktörü Max Allegri, Cristiano Ronaldo'nun Juventus'tan ayrıldığını açıkladı. Gelen haberler Portekizli süper yıldızın Manchester'a gideceği yönündeydi. "Ronaldo, City'ye doğru" haberleri çıksa da yıldız isim yuvaya, United'a döndü. İşte detaylar, riskler ve fırsatlar...

ABD ve müttefikleri 20 yıl uğraşsa da Afganistan'da terör bitmedi! Peki nasıl?

ABD ve müttefikleri 20 yıldır Afganistan'da terörü bitirmek için uğraşıyor. Bu savaşın en önemli motivasyonlarından biri de buydu ancak 26 Ağustos'taki saldırı başarılı olunamadığını gösteriyor. Ama nasıl?

Türkiye'nin rakibi Çek Cumhuriyeti! 5 aydır nefes almadan tarih yazıyoruz...

Ülkemizin mutluluk ve gurur merkezi Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, CEV Kadınlar EuroVolley 8'li Final maçında Çek Cumhuriyeti'yle karşı karşıya geliyor. Beş aydır dünyanın dört bir yanında tarih yazan Türkiye'de hedef madalya. İşte 29 Ağustos'ta TSİ 17.30'da başlayacak maçın kilit noktaları!

Pandemi kilolarını veremiyor musunuz? Suç metabolizma hızında değil...

Büyük bir çoğunluğumuz pandemide kilo aldı, kabul edelim. Bu kilolardan kurtulmak istiyoruz. "Metabolizma hızım düşük" ise sıkça duyduğumuz ve söylediğimiz bir argüman ancak araştırmalar, metabolizma hızının yaş yükseldikçe düşmediğini ortaya çıkardı. İşte detaylar...

Araştırmalar ortaya koydu! Facebook'ta okuyucuyu yanlış yönlendirenler kazandı!

Çarpıcı rapor ilginç bir gerçeği ortaya koydu. Facebook'ta okuyucularını yanlış yönlendiren içerikler paylaşan sayfalar, paylaşım rekorları kırdı. Son 5 yılın en yüksek oranına ulaşılırken bu çarpıcı sonuç soru işaretleri doğurdu...

Pandemide aşk başkadır! Flörtte 'aşı' sorunsalı...

Dünya çapında aşı olma oranları arttıkça hayat da normale dönüyor. Flört uygulamalarında da sanal 'date'ler yerini eskisi gibi gerçek buluşmalara bırakıyor ancak yeni dönemde insanlar kriter olarak "aşıyı" da getirdi. "Aşı oldun mu" sorusunun yanıtı tahmin ettiğinizden çok daha belirleyici...

Kaynak: Haber Global TV

afganlar Taliban kira ronaldo