Türkiye'nin rakibi Çek Cumhuriyeti! 5 aydır nefes almadan tarih yazıyoruz...

Türkiye
Türkiye'nin rakibi Çek Cumhuriyeti! 5 aydır nefes almadan tarih yazıyoruz...

Ülkemizin mutluluk ve gurur merkezi Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, CEV Kadınlar EuroVolley 8'li Final maçında Çek Cumhuriyeti'yle karşı karşıya geliyor. Beş aydır dünyanın dört bir yanında tarih yazan Türkiye'de hedef madalya. İşte 29 Ağustos'ta TSİ 17.30'da başlayacak maçın kilit noktaları!

Türkiye'nin uzun zamandır sporda mutluluk merkezi tartışmasız bir şekilde A Milli Kadın Voleybol Takımı. İstikrarlı yatırımın, doğru hamlelerin ve uzman ellere güvenmenin başarı getireceğinin en büyük ispatı olan Milli Takım, bu kez de CEV Kadınlar EuroVolley 2021'de bizleri gururlandırıyor.

Öncelikle takımın çok yoğun bir takvim içinde olduğunun altını çizmekte fayda var. 2021 yılı gelen başarılı sonuçlarla ve hem saha içi hem de saha dışında ortaya çıkan ilham veren hikayeleriyle “Keşke bitmese” dedirtiyor olabilir ancak sporcuların fiziksel ve mental sağlığını düşününce herkesin biraz dinlenme ihtiyacı içinde olduğu da açık.

Türkiye'nin rakibi Çek Cumhuriyeti! 5 aydır nefes almadan tarih yazıyoruz... - Resim : 1

KENDİMİZİ YORMADIK!

Lakin Giovanni Guidetti'nin öğrencileri sahada pek de yorgun gözükmüyor! Grup aşamasını hiç zorlanmadan 5'te 5 yaparak ve sadece bir set kaybederek geçen Türkiye, maçların uzamasına izin vermeyerek aslında kendini de yormamış oldu.

Grupta turnuvanın açılış maçında ev sahiplerinden Romanya'yı 3-1, sırasıyla Ukrayna, İsveç, Finlandiya ve Hollanda'yı da 3-0 mağlup ederek rahat bir şekilde lider olarak gruptan çıkmayı başardık. Son 16 turunda veya voleybol camiasının tabiriyle 8'li Final'de rakibimiz B Grubu'nun dördüncüsü Çek Cumhuriyeti.

Türkiye'nin rakibi Çek Cumhuriyeti! 5 aydır nefes almadan tarih yazıyoruz... - Resim : 2

Turnuvadaki son duruma, takımımızın performansına, hedeflerimize ve rakiplerimize bir göz atalım...

CEV Kadınlar EuroVolley 2021'e Sırbistan, Bulgaristan, Hırvatistan ve Romanya ev sahipliği yapıyor. Hırvatistan ve Romanya sadece grup maçlarında yer alırken Bulgaristan ise gruplara ek olarak 8'li Final maçlarının dördüne, Çeyrek Final maçlarının ise ikisine ev sahipliği yapacak.

Türkiye'nin rakibi Çek Cumhuriyeti! 5 aydır nefes almadan tarih yazıyoruz... - Resim : 3

Türkiye, Çek Cumhuriyeti'yle 29 Ağustos akşamı TSİ 17.30'da Bulgaristan'ın Plovdiv kentinde karşı karşıya gelecek. Maçı TRT Spor Yıldız yayınlayacak. Grup maçları, 8'li Final ve Çeyrek Final maçlarında da kapılarını açan Sırbistan, Yarı Final, Üçüncülük Maçı ve Final'e de ev sahipliği yapacak.

ÇEKYA'YI GEÇERSEK MUHTEMEL RAKİP...

Çek Cumhuriyeti'ni geçmesi halinde Türkiye, Polonya – Ukrayna maçının galibiyle Çeyrek Final'de karşı karşıya gelecek. Hatırlanacağı üzere Polonya'yla hem CEV Kadınlar EuroVolley 2019'da hem de Tokyo 2020 Avrupa Elemeleri'nde yarı finallerde 5 setlik unutulmaz maçlara imza atmıştık. Polonya'yı yeniden geçip Yarı Final'e çıkmamız halinde ise rakibimiz büyük bir sürpriz yaşanmazsa Sırbistan olacak.

Madalya hedefiyle turnuvaya katılan Türkiye, geniş oyuncu havuzunun da avantajıyla değişikliklerle turnuvaya gitti. Buse Ünal, Yasemin Güveli, İlkin Aydın ve Beliz Başkır kadroya katılırken Naz Aydemir Akyol, Kübra Akman, Şeyma Ercan ve Aslı Kalaç, EuroVolley kadrosunda yer almadı.

Türkiye'nin rakibi Çek Cumhuriyeti! 5 aydır nefes almadan tarih yazıyoruz... - Resim : 4

EBRAR, EDA VE ZEHRA DAMGASI 

Turnuvaya yine bir Giovanni Guidetti imzası olarak orta oyuncularımızın damga vurduğunu söylemek gerek. Tüm oyuncular arasında en iyi smaç öldürme yüzdesi, yüzde 66.04'le Zehra Güneş'e ait. Eda Erdem Dündar ise yüzde 60.29'la 3. sırada yer alıyor. Zehra Güneş, smaç kalitesini ölçen etkinlik oranında da yüzde 58.49'la turnuva lideri. Eda Erdem ise bu listede 6. sırada.

En skorer oyuncumuz ise 74 sayıyla Ebrar Karakurt. Ebrar'ı 59 sayıyla Eda, 46 sayıyla da Zehra takip ediyor. Tuğba Şenoğlu'nun 37, Hande Baladın'ın ise 36 sayısı bulunuyor. Rakibimizin en skorer oyuncusu smaçör Michaela Mlejnkova'nın ise toplam 73 sayısı bulunuyor. Blokta Petra Kojdova ve Gabriela Orvosova ikilisine dikkat edilecek oyuncular arasında. Türkiye'nin mutlak favori olduğuna da dikkat çekmek lazım.

Aynı zamanda CEV'in paylaşımlarından Meliha İsmailoğlu'nun bir sakatlık yaşadığı görülüyor. Hakkında bir sakatlık geçirdiği iddiaları çıkan ve Bulgaristan'a götürülmeyen Meryem Boz'un sağlık durumu hakkında da henüz TVF'den bir açıklama yapılmadı.

Türkiye'nin rakibi Çek Cumhuriyeti! 5 aydır nefes almadan tarih yazıyoruz... - Resim : 5

AKSİ DÜŞÜNÜLEMEZDİ BİLE...

Dünya sıralamasında ABD, Brezilya ve Çin'in ardından 4. sırada yer alan Türkiye'nin grubunda liderlik dışında başka bir sonuç elde etmesi düşünülemezdi bile. Uluslararası kamuoyunun da madalya beklediği Türkiye, CEV Kadınlar EuroVolley'de çıktığı son 19 maçın sadece 3'ünü kaybetti. Üç mağlubiyetin üçü de Sırbistan karşısında geldi... Öte yandan Milli Takım'ın 10. olduğu 2007 dışında son 9 Avrupa şampiyonasının 8'inde son sekize kalmayı başardığını hatırlatalım.

Türkiye'nin rakibi Çek Cumhuriyeti! 5 aydır nefes almadan tarih yazıyoruz... - Resim : 6

Ancak şimdiden bu hesaplara girmek aslında doğru değil. Mayıs 2021'de FIVB Milletler Ligi'nde bronz, Ağustos 2021'de Tokyo'da olimpiyat 5'incisi olan bu takım var gücüyle nefes almadan dünyanın dört bir yanında turnuvadan turnuvaya koşuyor, Türk kadınını en iyi şekilde temsil ediyor. Tüm bu sıkışık takvime rağmen tarihimizin en başarılı dönemlerinden birini de yaşadığımızı belirtmek gerek.

Bundan ancak gurur duyulur, bu kızlar ancak alkışlanır.

metin.aktasoglu@gmail.com

Kaynak: Web Özel

türkiye a milli kadın voleybol takımı Filenin Sultanları voleybol türkiye eurovolley