Pandemide aşk başkadır! Flörtte 'aşı' sorunsalı...

ABD koronavirüs
Pandemide aşk başkadır! Flörtte 'aşı' sorunsalı...

Dünya çapında aşı olma oranları arttıkça hayat da normale dönüyor. Flört uygulamalarında da sanal 'date'ler yerini eskisi gibi gerçek buluşmalara bırakıyor ancak yeni dönemde insanlar kriter olarak "aşıyı" da getirdi. "Aşı oldun mu" sorusunun yanıtı tahmin ettiğinizden çok daha belirleyici...

Leslie Gray Streeter, “Bu kadar olur! Ruh ikizim gibi” dedikten çok kısa bir süre sonra karşısındakinin tam da öyle olmadığını anladı. Her şey ne de güzel başlamıştı... Bir flört uygulaması üzerinden eşleşmişlerdi ancak açılış diyaloğu pek de standart olmamıştı. Tesadüfen ikisi de Florida'dan Baltimore'a taşınmıştı.

Leslie'nin karşısındaki adam profil fotoğrafında, efsanevi R&B grubu Bozy II Men'in üyelerinden Wanya Morris'i andırıyordu. Bu benzerliği söylediğinde adam güldü zira o da 90'lar R&B hayranıydı. Wanya Morris'e benzetilmek hoşuna gitti, birlikte uzunca bir süre 90'lar muhabbeti çevirdiler.

'HABERİN OLSUN AŞI OLMADIM' DEDİ VE...

Buluşmak için adımı atan Leslie oldu: “Şarkı söyleme faslını online'dan offline'a taşısak mı, kahve de içeriz...”

Pandemide aşk başkadır! Flörtte 'aşı' sorunsalı... - Resim : 1

Adam, “Harika olur” yazdı ve muhabbete nokta koyan o cümleyi kuruverdi: “Ama aşı olmadığım haberin olsun.”

Leslie “Çok üzüldüm. Arayışında umarım mutlu olursun” yazdı ve kahveyi tek başına içmek için mutfağının yolunu tuttu.

“Elbette, sevimli bir tipti. Ama kimse potansiyel bir enfeksiyon riski alacak kadar sevimli değil!” diyen Leslie şöyle devam ediyor: “Yedi yaşında bir çocuğu olan, yani aşı için çok küçük bir çocuğu olan, bekar bir anneyim. 70 yaşındaki annemle birlikte yaşıyorum. Benim için aşı olup olmadığı, yaşı, imla hatası yapıp yapmadığı :), yaşadığı yer kadar önemli. Belki çok daha önemli...”

New York'ta yaşayan, ilişkiler üzerine bir podcast yayını yapan ve ilişki koçu olarak ayrıca hizmet veren 34 yaşındaki Ali Jackson, “Pek çok insan aşı olmamış bir kişiyle buluşmaktan çekiniyor” ifadelerini kullanıyor:

“Buluşmalar ancak aşılar sayesinde normale dönebilir. En azından karşınızdakinin sizinle aynı fikirde olması lazım.”

Pandemide aşk başkadır! Flörtte 'aşı' sorunsalı... - Resim : 2

'SADECE AŞI OLANLAR!'

Yürürlükteki pek çok flört uygulaması aşıya ilişkin seçenekler sunuyor. Kriter olarak aşı olmayı belirleyebiliyor, aşı olduğunuzu profilinizde gösterebiliyorsunuz. Kullanıcıların bazıları Game of Thrones referansı verip profillerine “House of Biontech” yazıyor. Bazısı ise çok net... Pek çok kullanıcı açıkça “SADECE AŞI OLANLAR” yazıyor.

Washington DC'de yaşayan 37 yaşındaki avukat Brady Francisco-Fitzmaurice “Benim tamamen kapıyı kapatmama neden olmaz ancak ona yakın bir noktaya gelir. Tüm arkadaş grubum aşı oldu ve onlar da sadece aşı olmuş insanlarla buluşmak istiyor” diyor.

'AŞI OLUR OLMAZ UYGULAMALARA GERİ DÖNDÜM'

Baltimore'da yaşayan 24 yaşındaki grafik tasarımcı Maddie Wolf ise aşı olmadan evvel uygulamalara girmiyormuş. “Sosyal mesafeyi korumaya çalıştığınız bir buluşma olsa bile vücut kimyasının uyup uymadığını bilemiyordunuz. Ama aşılarımı olur olmaz uygulamalara geri döndüm” diyor.

Maddie, flört ettiği insanlarla buluşmaya bile başlamış ve şu ana kadar karşısına hiç aşı olmamış birinin çıkmadığını söylüyor. Sohbette bunu sormadığını dile getiren Maddie, “Laf bir şekilde oraya geldiğinde konusu açılıyor” diye konuşuyor.

Peki, Maddie'nin açtığı yoldan devam etmekte fayda var... Ne zaman sormak gerekir?

Jackson şöyle yanıtlıyor: “Tanımadığınız bir insanın tıbbi geçmişinin tamamına hakim olamazsınız. Önceden böyle konuşmalar yapılmazdı. Yani ilk buluşmada 'Zührevi hastalıklara karşı aşı oldun mu' diye sorulmazdı değil mi? Ama zaman çizelgesi farklı. Garip bir durum olduğu açık ancak hemen ilk başta olmasa da sorulması da gerekiyor.”

Pandemide aşk başkadır! Flörtte 'aşı' sorunsalı... - Resim : 3

İSPAT MI İSTEYECEĞİZ?

Şöyle bir durum da var elbette. Karşıdaki “Evet, aşı oldum” dese bunu ispatlamasını istemek de çok garip olur. Karşımızdakinin sözüne güvenmek durumunda kalacağız çünkü böylesi bir paranoya yaşarken “flört etmek” çok sağlıklı olmayacaktır. Ancak bu noktada da aslında işin başka bir boyutu devreye giriyor.

Değer yargıları. Aslında “Aşı oldun mu” diye sorararak onu alıkoyan bir sağlık problemi veya bir kondisyon yoksa ve buna rağmen aşı olabilecekken olmamışsa büyük oranda hayata dair düşüncesini de anlıyoruz. Elbette “Aşı oldun mu” sorusunu aşı olmamış bir birey de sorabilir ve “Olmadım” yanıtını aldığında ruh ikizini bulduğunu düşünebilir.

metin.aktasoglu@haberglobal.com.tr

Kaynak: Bu haberdeki bilgilerin büyük bir kısmı Washington Post'ta "For some singles, finding out a potential love interest isn’t vaccinated can stop romance cold" başlığıyla yayınlanan makaleden derlenmiştir.

Kaynak: Web Özel

koronavirüs Pandemi flört