Bu haberleri okudunuz mu? Hakan Fidan, Schengen ve mezuniyet piyasası

Gündem haberleri
Bu haberleri okudunuz mu? Hakan Fidan, Schengen ve mezuniyet piyasası

Hakan Fidan'ın yeni kabinede Dışişleri Bakanı olarak görevlendirilmesi uluslararası basında büyük ses getirdi. Türk vatandaşlarının AB'ye girişi için gerekli olan Schengen vizesinde ise her 2 kişiden biri red yemekte. Öte yandan, okulların mezuniyet törenlerinin piyasası da cep yakıyor.

Kabinedeki isim dünya basınının odağında | Hakan Fidan'a Batı'dan övgü

Eski MİT Müsteşarı Fidan'ın yeni kabinedeki görevi uluslararası basında da ses getirdi. ABD merkezli Forbes geniş deneyime sahip Fidan'ın müsteşarlık döneminden itibaren uluslararası ilişkilerde önemli bir figür haline geldiğine vurgu yaptı.

 Cübbe, balo elbisesi, tören, müzik... | Mezuniyet piyasası ne kadar?

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte mezuniyet baloları başladı. Bu balolar için rakamlar ise öğrenci başına değişiyor. 150 kişilik bir grup için fiyatlar 40 bin TL'den başlarken, fotoğraf çekimi de 10 bin TL, ses sistemi kurulmak istenirse de 8 bin 500 TL ek ödeme talep edilebiliyor.

Oyuncak dünyası dönüşüyor: Down sendromlu ve protez bacaklı bebekler | 'Kendilerine benzeyenleri görmek...' 

Çocukların dünyasında artık down sendromlu, diş teli kullanan ya da protez bacaklı bebekler var. Uzmanlara göre, kendilerine benzeyen bebekleri görmek, çocuklara daha iyi hissettiriyor. Peki, pedagojik açıdan iyi bir oyuncak hangi özellikleri taşımalı? Oyuncaklar daima eğitici mi olmalı?

Yeni afetin adı seller | 'Ekstrem doğa olayları devam edecek'

Türkiye; Samsun, Amasya, Sinop ve Kastamonu'daki sel afeti ile mücadele ediyor. Uzmanlar, dere yataklarına ev yapılmaması uyarısında bulunurken, “Yağış Allah'ın yerdeki afet de insanın eseri” diyor. Peki, Haziran ayında bu ekstrem doğal afetlerin sebebi ne?

Ukrayna'da karşı taarruzun ayak sesleri mi? Baraj, Bakhmut, Belgorod...

Ukrayna, Rusya savaşında Kakhovka Barajı patlatılırken bölge sular altında kaldı. Öte yandan Ukrayna kuvvetleri Bakhmut yakınlarında Rus kuvvetlerine karşı ilerleyişini sürdürdü. Peki bu gelişmeler Ukrayna'nın Rusya'ya karşı planladığı karşı taarruzun habercisi mi?

Asbest solumaya devam ediyoruz

İstanbul'daki eski binaların yıkımında sağlığa zararlı asbest maddesinin bertarafına ilişkin sorunlar devam ediyor. Sadece son 4 ay içerisinde Beşiktaş'taki 500 eski binanın 211'inde asbest saptanırken, Bağcılar, Kağıthane ve birkaç ilçe dışında diğer yerlerdeki durum ise bilinmiyor.

 100 doğumdan 58'i sezaryen | 'Bebek iriyse, ters döndüyse, çoğul gebelikse...'

Türkiye'de, her 100 doğumun yarısından fazlası sezaryen şeklinde gerçekleşiyor. Uzmanlar, bebeğin iri olması, ters dönmesi, annenin çeşitli hastalıkları olması durumunda sezaryen doğumu tercih edebiliyor. Peki, son zamanlarda neden sezaryen doğumlar arttı, hekimlerin tavsiyeleri neler?

 Zerzevan'da gizemli yapılar bulundu

Diyarbakır'da bulunan ve dünya arkeolojisinde büyük ses getirmeye devam eden Zerzevan Kalesi kazılarında 3 bin yıllık devasa insan yerleşimi yapıları keşfedildi. Kalede dünyanın en iyi korunmuş Mithra tapınağı da gün yüzüne çıkarılacak.

Çocukları bekleyen büyük tehlike | Dijitaldeki o içeriklere dikkat!

Çocuklara yönelik dijital içeriklerde cinsel obje ve görüntülerin artması uzmanları endişelendiriyor. Ekran karşısında oyun, animasyon veya çizgi film izlemek için oturan çocukların uygunsuz görüntülere maruz kalmaması için en büyük görev ise ailelere düşüyor.

 Türk askeri Kosova'da tansiyonu düşürür mü? 'NATO için önemi büyük...'

Kosova'nın kuzey bölgesinde Sırp azınlık ile güvenlik güçleri arasında çıkan olaylar sonrası NATO Kosova Barış Gücü'nün talebi üzerine Türkiye bölgeye 450 askerden oluşan bir komando taburu yolladı. Peki Türk askerini Kosova'da neler bekliyor? Türkiye bölgede tansiyonu düşürür mü?

 Sürekli geç kalanlara kızmayın... Zamanı kontrol edememenin nedeni ruhsal problemler olabilir

Sürekli geç kalanlara veya salı günkü doktor randevusuna pazartesi gidenlere kızmayın... Çünkü zamanı kontrol edememenin ardında dikkat eksikliği, hiperaktivite ya da takıntı gibi sorunlar yatıyor olabilir. Hatta bu takıntıların tedavisi bazen uzun terapiler bile gerektirebilir.

Bir köprü: İki farklı yaşam

İstanbul'da Şirinevler ile Atakent mahallelerini ayıran bir köprü mevcut. Ataköy'de düzenli bir yaşam, Şirinevler'de ise bir karmaşa hakim. Sokak satıcıları, gelişigüzel park eden araçlar, motorcular... Peki, bu mahallelerde hayat nasıl akıyor, vatandaş en çok neden şikayet ediyor? 

"Schengen politik koz mu oldu?" | Aday ülkelerde vize uygulanan tek ülke Türkiye!

Türk vatandaşlarının yaşadığı Schengen krizi devam ederken, bu alanda çalışmalarıyla bilinen Doç. Dr. Çiğdem Nas, AB'nin, vize krizini politik tutum ve koz olarak kullandığını söyledi. Nas, "Avrupa Komisyonu'nun 'Türkiye'ye vize kaldırılabilir' tavsiyesini diğer Avrupa mercileri tanımıyor" dedi. 

CIA Başkanı ne mesaj vermek istedi? Türkiye sınırına esrarengiz ziyaret... 

CIA Başkanı William Burns'un Yunanistan'da Türkiye sınırı yakınında bulunan Dedeağaç'ı ziyaret ettiği iddiası Türk ve Yunan medyasında geniş yankı buldu. Güvenlik ve istihbarat uzmanları bu ziyaretin bir mesaj verme niyeti taşıdığı görüşünde. Peki mesajın hedefinde kim var? 

 Ömrü 8 yıl uzatacak formül... Taurin mucize yaratır mı?

Hayvansal gıdalarda bulunan bir besin maddesi olan taurinin yapılan araştırmalarda farelerin ömrünü yüzde 10 ila 12 arasında uzattığı ortaya çıktı. Ayrıca taurin bağışıklık sistemini iyileştirirken kemik erimesini azaltıyor, diyabet ve obeziteye karşı koruma sağlıyor...

 Yine Ukrayna, yine santral, yine çevre felaketi... Kakhovka yeni Çernobil mi?

Ukrayna'daki Kakhovka Barajı'na yapılan saldırının ardından tonlarca su kasabaları bastı. İlk başta saldırının askeri etkisi konuşuldu fakat olayın bir de çevresel boyutu var ki "yeni Çernobil" yorumlarına neden oluyor. Barajın patlamasının bölgedeki ekosistemi yok etmesinden endişe ediliyor.

 Talep artınca fiyatlar patladı | Şile, Silivri, Çatalca

Vatandaş ile yatırımcıların yeni gözdesi haline gelen Şile, Silivri ve Çatalca'da emlak fiyatları bir yıl içinde neredeyse 3'e katlandı. Şile merkezde deniz manzaralı bir dönüm arazi 18 milyon liraya kadar alıcı bulurken, Çatalca 'da metrekaresi 2 bin liranın altında tarla bile bulunmuyor.

Kaynak: Web Özel

Gündem haberleri yaşam haberleri Hakan Fidan Schengen mezuniyet