Bu haberleri okudunuz mu? Tsunami, Ukrayna tahılı, kredi kartı...

Marmara Depremi Rusya Ukrayna Savaşı 14 Mayıs Seçimleri BDDK
Bu haberleri okudunuz mu? Tsunami, Ukrayna tahılı, kredi kartı...

Olası büyük Marmara depremiyle birlikte gündeme gelen bir konu da depremden sonra oluşacak tsunami dalgaları. Rusya işgalinin ardından Ukrayna'ya destek vermek için tahıl alan ülkelerde de çiftçiler protestoya başladı. Öte yandan Türkiye'de kredi kartı adedi 104 milyonu aştı...

Bir tartışma: İşe eşofmanla gitmek | Mümkün mü, yoksa uygunsuz mu?

Son yıllarda iş yaşantısında değişmez denen birçok uygulamanın değiştiğine şahit olduk. Bu değişime ilişkin tartışmalardan biri de kıyafet kuralları... Kapanmadan önce başlayan ofiste rahat olma trendinin "işe eşofmanla gidebilme" trendine dönüşmesini isteyenler de var, buna tepki gösterenler de. 

'III. Charles ne kadar zengin olduğunu bilmiyor...' İngiltere kralının kaç parası var?

6 Mayıs'ta taç giyme töreni düzenlenecek olan İngiltere Kralı III. Charles, kişisel varlığıyla gündemde. Kraliyet ailesine yakın kaynaklar, "Kral'ın servetinin tutarının farkında olmadığını" söylüyor. 

Kaçacak yer kalmadı mı? Tsunami kaçış alanları bina yanları

İstanbul'da olası büyük Marmara depreminin ardından meydana gelmesi beklenen tsunami dalgalarına yönelik uyarılar mevcut. Afet anında insanların kaçması gerektiği yönü gösteren bu tabelaların konumları dikkat çekiyor. Çünkü tsunami sırasında tabelaların gösterdiği yöne kaçmak pek mümkün değil. 

Beyoğlu'nda binalar bekliyor... | Botter yenilendi ancak tartışma bitmedi

Kısa süre önce restorasyonu biten ve sanat merkezi olarak açılan Beyoğlu'ndaki tarihi Botter Apartmanı yeniden gündemde. Binanın restorasyon projesini hazırlayan isimler, süreç içinde kendilerine danışılmadığını belirtiyor. Ayrıca, Beyoğlu'nda birçok tarihi yapı da restorasyon bekliyor. 

'Bana o mesajları göndermeyin!' | Sesli mi yoksa yazılı mesaj mı?

Sosyal medyayı ve haberleşme platformlarını kullanma konusunda birçok fikir ayrılığı mevcut. Bunlardan biri de "sesli/yazılı mesaj" tercihi. Pratik olduğu gerekçesiyle pek çok kişi tarafından gönderilen sesli mesajlara mesafeyle yaklaşanlar da var. Peki kimler sesli mesajı tercih ediyor? 

Ukrayna tahılı Avrupa'daki hesapları karıştırdı | Brüksel'in planı ne?

Rusya işgalinin ardından Ukrayna'ya destek vermek için tahıl alan ülkelerde çiftçiler protestoya başladı. Doğu Avrupa ülkelerinin Ukrayna'dan tahıl ithalatını yasaklaması AB'nin ellerini bağladı. Peki Brüksel şimdi ne yapacak? 

Suriye, Afganistan ve Ukrayna... Yeni göç dalgası Sudan'dan mı çıkacak?

Sudan'da darbeci liderlerin arasında başlayan çatışmanın ülkeyi bir iç savaşa götürmesi endişesi hakim. BM, ülkeden 800 binden fazla insanın göçmesine hazırlanıyor. Dünyada yaklaşık 15 yıldır yaşanan göç dalgalarına bir tane daha mı ekleniyor? Sudan, yeni bir göç dalgasının merkezine mi dönüşüyor? 

Prensin 'yasak aşkından' kraliçeliğe | Camilla'nın hayatından Diana'nın gölgesi kalkacak mı?

Kral Charles'ın eşi Camilla, skandallar ve aşağılamalarla dolu 34 yılın ardından Kraliçe oluyor. Toplumdaki itibarları yıllar içinde toparladı fakat Camilla'nın kraliçeliği de Lady Diana'nın gölgesi altında geçecek. Peki Prens'in 'yasak aşkından' kraliçeliğe giden yolculukta Camilla neler yaşadı?  

Hocam rüyamda ofisi görüyorum, ben iyi miyim?' | 'Sık tekrarlanıyorsa...'

Kral Charles'ın eşi Camilla, skandallar ve aşağılamalarla dolu 34 yılın ardından Kraliçe oluyor. Toplumdaki itibarları yıllar içinde toparladı fakat Camilla'nın kraliçeliği de Lady Diana'nın gölgesi altında geçecek. Peki Prens'in 'yasak aşkından' kraliçeliğe giden yolculukta Camilla neler yaşadı? 

 Boş konut tartışması: Kiraları aşağı çeker mi?

Fahiş konut kiraları karşısında çözüm senaryoları gündeme gelmeye devam ediyor. Emlak piyasasında vatandaşa nefes aldıracağı öne sürülen önerilerden biri ise 3 büyük kentteki boş konutların değerlendirilmesi. Fakat boş konut sayısında bir kafa karışıklığı mevcut.  

Beğenileri görmek için sürekli sayfayı yenileyenler! Önce paylaşıyor sonra stres başlıyor...

Sosyal medya platformlarında yaptığımız paylaşımları kontrol etmeden duramıyoruz. Bazen paylaşımımıza kimin yorum yaptığını ya da kaç beğeni geldiğini görmek için sayfayı sürekli yeniliyoruz. Bu duygu bir süre sonra kaygıya dönüşüyor. Peki bu kaygı normal mi ve bu endişenin ardında neler yatıyor? 

104 milyonu aştı... Kredi kartı kullanımı neden artıyor?

Kredi kartı adedi 104 milyonu aştı. Uzmanlar kolay ulaşılabilmesi ve enflasyondaki artış nedeniyle kredi kartı sayısının giderek yükseldiğini belirtiyor ancak kartın kullanımı konusunda da vatandaşları uyarıyorlar. 

Sadece 4 bin bina... | İzmirliler binalarına baktırmak istemiyor mu?

Türkiye'yi sarsan 6 Şubat depremlerinin ardından riskli kentlerde bina tarama testlerine talep arttı. Evlerinin durumunu merak eden vatandaşlar belediyelerin kapısını çalıp, dayanıklılık testi talep ederken, İzmir'de ise bu alandaki talep azlığı endişelere neden oluyor. 

Telefonlar tamir yorgunu... Eski model telefonlar, yan sanayi malzemeler, patlayan bataryalar

Türkiye'de telefon fiyatları son yıllarda oldukça yükseldi. Vatandaşlar yeni telefon almak yerine bozulan telefonlarını birçok kez tamire götürüyor. Öyle ki evindeki eski model telefonunu tamire getiren bile var. Tamirciler kaliteli malzeme önerse de vatandaşlar en uygun malzemelere yöneliyor. 

İsimlerinden çektiklerini hiçbir şeyden çekmediler... Roket, Azrail, Enson...

Türkiye'nin birbirinden ilginç isimli insanları adları ve soyadlarıyla dikkat çekiyor. Ancak bu kişiler kimi zaman isimleri yüzünden sıkıntılar da yaşayabiliyor. Bazılarının başı da isim benzerliği yüzünden derde girebiliyor. 

Türkiye'nin birbirinden ilginç isimli insanları adları ve soyadlarıyla dikkat çekiyor. Ancak bu kişiler kimi zaman isimleri yüzünden sıkıntılar da yaşayabiliyor. Bazılarının başı da isim benzerliği yüzünden derde girebiliyor. 

1945'de ilk kuyu, serüven bir asır...

Karadeniz gazından sonra, Cudi Gabar'da yeni petrol kaynaklarının bulunması gözleri Türkiye'nin bu alandaki tarihi geçmişine çevirdi. Türkiye’nin petrol keşfindeki ilk gözbebeği Batman Raman’daki 8 numaralı kuyu olarak bilinse de "arayışın" miladı 1887'ye kadar uzanıyor.

 Ukrayna'da hava savaşları kızışacak mı? 'Füze rezervlerimiz tükeniyor...'

Ukrayna Savaşı, Moskova'daki Kremlin Sarayı'na yapılan drone saldırıları ile yeni bir boyut kazandı. Peki Rusya bu güne kadar Ukrayna'da sınırlı olarak kullandığı hava kuvvetlerini daha etkin kullanabilecek mi? Ukrayna'nın hava savunma sistemleri ne durumda?

 Kayıp eşya içindi, insan takip cihazı mı oldu?

Teknoloji firmalarının ürettiği kayıp eşya bulmaya yarayan cihazlar, kötü niyetli kişilerin elinde insanları takip cihazına dönüştüğü öne sürülüyor. Peki hayatımıza giren bu takip cihazlarına karşı nasıl önlem alabiliriz? Bu cihazlardan endişelenmeli miyiz?

Kaynak: Web Özel

Gündem haberleri seçimler 14 mayıs Rusya Ukrayna savaşı ukrayna tahılı