Bu haberleri okudunuz mu? Kira, kredi kartı, tatil, AB, petrol, Yunanistan, nüfus, organ bağışı

Bu haberleri okudunuz mu? Kira, kredi kartı, tatil, AB, petrol, Yunanistan, nüfus, organ bağışı

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Hafta sonu tatili yapmak ne kadara mal olacak?

Yükselen akaryakıt fiyatları ve konaklama masraflarının katlanması, hafta sonu tatili yapmanın cazibesini nasıl etkiledi? Vatandaşlar tatil bütçelerini daha çok uzun süreli tatiller için mi kullanmayı tercih edecek?

Ayılar şehirlere neden bu kadar yaklaştı? 'Siz bir de onun halini görün!'

Son günlerde yerleşim yerlerine yakın yerlerdeki ayı saldırısı haberleri artıyor. Peki ayılar şehirlere neden bu kadar yaklaştı? En doğru yöntem gerçekten 'ölü taklidi' yapmak mı?

Rafael Nadal zamanı da yendi! Ağrılar, iğneler...

Fransa Açık'ta tek erkeklerde kupa 14. kez Rafael Nadal'ın oldu. Kariyerinin 22. Grand Slam zaferini elde eden 36 yaşındaki İspanyol raket, finalin ardından turnuva boyunca her maça, sol ayağını hissizleştiren bir ağrı kesici iğne ile çıktığını açıkladı. Öte yandan Nadal yeni bir rekor daha kırdı.

Avrupa uzun yıllar sonra aradığı enflasyona ulaştı ama... Alman marketler ne diyor?

Yıllardır enflasyon yaratmak için çırpınan Avrupa, uzun senelerdir görmediği bir enflasyonu yaşıyor. Almanya'da marketler kendi etiketleri ile sattıkları ekonomik ürünlere ilgi olduğunu söylerken, Türkiye de yüksek enflasyonu frenlemek için çözüm arıyor. İngiliz halkı enerji faturasını düşünüyor.

Avrupa'ya petrol göndermek Venezuela'yı kurtarır mı?

Uzun süredir ABD'nin petrol ambargosu altında modern zamanların en ağır ekonomik krizlerinden birini yaşayan Venezuela'ya karşı ABD'nin tutumu değişiyor. Rusya'ya petrol ambargosu uygulayan Avrupa'ya Venezuela petrolü taşınmasına izin verildi. Karar Venezuela'daki ekonomik krizi bitirir mi?

Türkiye 2040'ta 100 milyon olabilecek mi?

Salgınlar, savaşlar, global enflasyon ve artan küresel gıda fiyatları dünyadaki dengeleri değiştiriyor. 2018 yılında yapılan bir tahmine göre; Türkiye nüfusunun 2040'ta 100 milyon olması bekleniyordu. Peki bu tahmin hala geçerli mi?

İki ülke bir deniz | Türk-Yunan ilişkileri ne zaman gerildi? Yunan tahriklerinin sebebi ne?

Türkiye-Yunanistan ilişkileri bazen dostluk rüzgarları esse de hep inişli çıkışlı oldu. Yunan Başbakan Miçotakis'in ABD turu sonrası açıklamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki gördü. İki ülke ilişkilerinin kırılma noktaları neler? Doğu Akdeniz'e kıyısı bile olmayan Yunanistan ne amaçlıyor?

Boris Johnson'ı neredeyse istifa ettirecek Partygate skandalı ne? Koltuğu yine de sallanıyor mu?

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Partygate skandalı sonucunda tabi tutulduğu güven oylamasından zaferle çıktı. Peki bu zafer gerçekten bir “zafer” mi? Partygate skandalı nasıl oldu da başbakanın koltuğunu sallayacak kadar büyüdü? Hala koltuğu sallanıyor mu?

Tunus: Bir yanda IMF bir yanda ekmek...

Ukrayna savaşı dünyada tahıl krizini tetiklerken, Kuzey Afrika ülkesi Mısır'dan sonra Tunus'ta da yiyecek ekmek sıkıntısı kapıda. Ülkede iflas söylentileri yayılırken ekmeğe ulaşım zorlaşıyor.

Protesto amacıyla başladı... Binlerce kişi Avrupa'da onları arıyor

Anonim bir sokak sanatçısının dijital dünyayı protesto etmek amacıyla başlattığı girişim, binlerce kişinin şehirleri turlamasına neden olan bir trende dönüştü. Avrupa kentlerinde insanlar ne zaman ve nereden çıkacağını bilmedikleri bu eserleri bulma yarışında...

Organ ve kan bağışında son durum ne? Pandemi öncesine döndük mü?

Salgın döneminde organ ve kan bağışlarında yaşanan keskin düşüş korkutucu boyutlara gelmişti. Uzmanlara göre bir miktar toparlanmadan bahsetmek mümkün.

Borçlar Kanunu'nda yapılacak değişiklikte kiracı neleri bilmeli?

Hükümet, kira artışlarını Temmuz 2023'e kadar yüzde 25 ile sınırlandırmak için bir çalışma içerisinde. Halihazırda ev sahipleri yasaya aykırı olarak TÜFE'nin üzerinde zam talep edebiliyor. Vatandaşların yeni düzenleme ile bilmesi gerekenler neler? Geriye dönük fark talep edebilirler mi?

ABD'de süt kardeşler dönemi

Amerika Birleşik Devletleri'nde bebek maması kıtlığı yaşanması, süt fazlası olan annelerin süt bankalarına bağış yapmasına sebep oldu. Pek çok bebek yeterli mama bulunamadığı için başka annelerin sütleri ile besleniyor.

Beynimiz en sevdiğimiz renge nasıl karar veriyor?

En sevdiğimiz rengi çocukluk yıllarında seçmeye başlıyoruz fakat biz büyüdükçe renk tercihlerimiz değişiyor. Bu da aslında büyük çoğunlukla bizim kontrolümüz dışında gerçekleşiyor.

İspanya'nın büyük sorunu: Fuhuşla mücadele

Dünyada fuhşun en yaygın olduğu ülkelerden biri olan İspanya, yeni çıkardığı kanun ile bu toplumsal sorunu aşmak istiyor.

'Eskiden İstanbul'daki evini satıp Tekirdağ'dan 2-3 ev alırdı'

İstanbul'da yaşayan ve kiraları karşılamakta zorlanan vatandaşlar çevre illere bakmaya başladı. Kocaeli'nde oturanlar Marmaray'a yakınlığı önemserken, yatırım için Tekirdağ'ı tercih edenler eskisi kadar rahat davranamıyor.

Krediler ve kredi kartlarına getirilen yeni sınırlamalardan ne anlamalıyız?

Tüketici kredilerine getirilen vade sınırı ve kredi kartı asgari borç ödeme oranlarının değişmesi, kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Ekonomi yönetimi bu hamle ile ne amaçlıyor? Daha bilinçli tüketim mi özendiriliyor, kredilerin cari açığa etkisi mi frenlenmek isteniyor?

Avrupa'nın en güçlü kadınlarından biri: Ursula von der Leyen

Almanya'da Merkel döneminden sonra Avrupa'nın en güçlü kadınlarından biri olarak gösterilen Ursula von der Leyen, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde de kritik bir rol oynuyor. 7 çocuk sahibi von der Leyen, geçen kış ofisinde uyuduğunu söylüyor.

Avustralya, Kraliçe'den ayrılmak istiyor! Peki halk neden umursamıyor?

Avustralya'da Anthony Albanese başbakanlığındaki yeni hükümet göreve başlarken ülkenin Kraliçe II. Elizabeth ile bağlarını koparmasına yönelik fikirler yeniden gündeme gelmeye başladı. Kağıt üzerinde ülkenin hükümdarı olarak Kraliçe gözükürken ülkede bir değişim heyecanı olmaması da dikkat çekiyor.

'Sıfır şeker' içecekler gerçekten kilo aldırmıyor mu?

Üzerinde 'sıfır şeker' yazan içeceklerin kilo aldırmadığına yönelik bir algı yüzünden bu içecekler oldukça popüler. Ancak yapılan araştırmalar, bu içeceklerin şeker ve kalori içermese de kilo aldırdığı, dişleri çürüttüğü, diyabete neden olduğunu gösteriyor.

Fransa yeniden sandıkta! Macron 20 yıl sonra bir ilk olsun istemiyor...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Fransa bir kez daha sandığa gidiyor. Milletvekili seçiminde ittifakı anketlerde az farkla önde gözükse de seçim sonunda Macron meclis üstünlüğünü yitirebilir. Sonuç Macron aleyhine çıkarsa Fransa'da 20 yıl sonra bir ilk yaşanacak...

Putin'in rol modeli: Kendisini neden Deli Petro'yla kıyaslıyor?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen perşembe girişimcilere yaptığı konuşmada kendisini Rusya'yı 18. yüzyılda bir imparatorluğa dönüştüren I. Petro'ya ya da Osmanlı'da bilinen adıyla Deli Petro'ya benzetti. Peki Putin bu benzetmeyle ne kastediyor, neyi amaçlıyor?

Real Madrid neden Aurelien Tchouameni için 100 milyon verdi? 'Nolan filmi gibi...'

La Liga ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid, 22 yaşındaki Fransız orta saha oyuncusu Aurelien Tchouameni'yi 80 milyon Euro bonservis bedeli ve 20 milyon Euro bonuslarla Monaco'dan renklerine bağladı. Peki transferi resmen duyuran Real, neden Tchouameni'yi tercih etti?

İklim krizi en çok engellileri etkileyecek ancak ülkeler görmezden geliyor...

Birçok ülke iklim değişikliğine karşı önlemlerini tek tek açıklıyor. Ancak yapılan bir araştırmada engelli insanların iklim değişikliği ile ilgili çalışmalarda ülkeler tarafından sistematik bir şekilde göz ardı edildiği ortaya çıktı.

Kaynak: Haber Global TV