Real Madrid neden Aurelien Tchouameni için 100 milyon verdi? 'Nolan filmi gibi...'

Real Madrid İspanya La Liga
Real Madrid neden Aurelien Tchouameni için 100 milyon verdi? 'Nolan filmi gibi...'

La Liga ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid, 22 yaşındaki Fransız orta saha oyuncusu Aurelien Tchouameni'yi 80 milyon Euro bonservis bedeli ve 20 milyon Euro bonuslarla Monaco'dan renklerine bağladı. Peki transferi resmen duyuran Real, neden Tchouameni'yi tercih etti?

Avrupa şampiyonu yerinde durmuyor! Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool'u mağlup edip bir kez daha kıta futbolunun zirvesine çıkan Real Madrid, Kırmızılar'ı bir kez daha yendi ancak bu kez transfer piyasasında... Fransa Ligue 1 ekiplerinden Monaco'nun 22 yaşındaki Fransız orta saha oyuncusu Aurelien Tchouameni, 80 milyon Euro bonservis bedeli ve 20 milyon Euro bonuslarla Madrid'in yolunu tuttu.

Geleneksel olarak parıltılı yeteneklere, topla cambazlıklara mazhar oyunculara büyük paralar yatıran, hatta kısa zaman önce Paris Saint-Germain'de kalmaya karar veren Kylian Mbappe için kesenin ağzını açan ancak eli boş ayrılan Real Madrid'in bu hamlesinin altında bir dönüşüm isteği yatıyor.

Peki Real Madrid'in tercihi neden Tchouameni oldu?

Fransa'da A milli takım seviyesinde de forma giymeye başlayan Tchouameni, Real Madrid'in bu bölgeye yaptığı ikinci genç transferi. Hatırlanacağı üzere Real, geçen sezon da Eduardo Camavinga'yı Rennes'den 31 milyon Euro bonservis bedeliyle renklerine bağlamıştı.

Eduardo Camavinga daha 8 numara özellikleri taşıyan bir merkez orta saha oyuncusu. Aurelien Tchouameni ise 6 numara özellikleri daha belirgin isim. Ocak 2020'de Bordeaux'dan Monaco'ya 18 milyon Euro'ya transfer olan Tchouameni, 2018'den beri düzenli olarak forma giyiyor.

'NOLAN FİLMİ İZLEMEK GİBİ...'

Bordeaux'da ona ilk kez A takım şansı veren teknik direktör Gus Poyet, o günleri hatırlarken “O zaman bile büyüktü. İnce ancak kuvvetliydi. Topla özgüvenli ve zekiydi. Direkt 8 numaram olmuştu” ifadelerini kullanıyor ve ekliyor:

“O zamanlar üniversitede okuyordu. Öğrenmeye ve gelişmeye çok açıktı. Bir keresinde bir video toplantı yapmıştık ve ne kadar dikkatli dinlediğini hemen fark etmiştim. Bir şey istediğinizde yapacaktır. Onun her geçen gün daha iyi olacağını biliyordum.”

Sosyal medya ise Monaco'nun bu sezonun 11. haftasında konuğu Montpellier'yi 3-1 yendiği maçın ardından sallanmıştı. O maçta Tchouameni genç yaşında usta bir performans sergilerken en çok beğenilen yorum onu şöyle anlatıyordu:

“Aurelien Tchouameni'nin oynadığı bir maç Christopher Nolan filmi gibidir: Tam anlamıyla takdir edebilmek için bir kez daha izlemeniz gerekir.”

Tchouameni boş koşularıyla, paslarıyla, kapattığı alanlarla, ikili mücadelelerdeki üstünlüğüyle, başardığı kilit bağlantılarla adeta parlıyordu. Bu sezon ligde genç Tchouameni kadar Monaco forması giyen bir oyuncu olmadı. Ligdeki 38 maçın 33'ünde ilk 11'deydi.

Ortaya daha geniş çapta bir bakış koymak gerekirse karşımıza daha çarpıcı bir istatistik çıkıyor. 2020-2021 sezonun başından bu yana beş büyük Avrupa liginde forma şansı bulan 23 yaş altı oyuncular arasında 5 bin 992 dakika ile Tchouameni 5. sırada yer alıyor. Bu çok ciddi bir deneyim. Aynı dönemde Mason Mount 5 bin 253, Kylian Mbappe 5 bin 403, Bukayo Saka 5 bin 531, Trent Alexander-Arnold ise 5 bin 884 dakika sahada kalmış.

BAYRAK TESLİMİ...

Bu elbette her şey değil ancak oldukça kritik. Zira Real Madrid bir değişim yaşamaya doğru adım adım ilerliyor. Hatta bu sezon da değişim sürecinin bir parçasıydı ancak ortaya adeta bir “son dans” çıktı!

Avrupa futbolunun en başarılı orta saha üçlülerinden biri olan Casemiro, Luka Modric ve Toni Kroos üçlüsü bayrağı teslim etmeye hazırlanıyor. Casemiro 30, Kroos 32, Modric ise 36 yaşında. Camavinga bu sezon kulübeden gelip kritik işler başarsa da Rennes'deki kadar süre alamadı. Bu sezon alacağı sürenin artması bekleniyor. Tchouameni'den ise daha büyük bir katkı beklenebilir.

Özellikle Casemiro'nun görevine benzer görevler yapan Tchouameni, Fransa'nın İspanya'yı 2-1 yendiği UEFA Uluslar Ligi finalinde de forma giymiş ve göz doldurmuştu. Fransa'da da Kante'nin yerini alması beklenen genç yıldız, çıktığı bu sahnede tüm zamanların en önemli defansif orta saha oyuncularından birine dönüşebilir.

Yıldız yağmuru sevdasıyla gözü dönüp Makalele'nin gitmesine göz yuman ve sonra yıllarca “Makalele gibi” bir 6 numaranın eksikliğini çeken Real Madrid, Casemiro sonrasında da bir boşluk yaşamak istemiyor.

*The Athletic ("Aurelien Tchouameni analysis: Scouting Real Madrid’s new €100m-plus midfielder" ve "Introducing Aurelien Tchouameni, France and Monaco’s midfield gem tipped for greatness")

Kaynak: Web Özel

Aurelien Tchouameni Real madrid transfer