Bu haberleri okudunuz mu? Donbas, Macron, gıda, metro

Bu haberleri okudunuz mu? Donbas, Macron, gıda, metro

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Cem Garipoğlu yeniden gündemde! Bir mezar hangi durumlarda açılabilir?

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun intiharından yıllar sonra da "Gerçekten öldü mü?" sorusu zaman zaman gündeme geliyor. Karabulut'un babası da Garipoğlu'nun intihar etmediğini öne sürerken şüphelerinin mezarın açılmasıyla yok olacağını söyledi. Peki bir mezar hangi durumda açılır

Macron neden çok mutlu gözükmüyor?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ilk turda oyların yüzde 27,60'ını alırken ikinci tur için büyük bir avantaj yakaladı. Bir dönem daha Fransa'yı yönetmesi beklenen lider neden temkinli bir 'zafer' konuşması yaptı? Aşırı sağın oylarını artırması ne anlama geliyor?

Erkekler eşlerinin soyadını alabilir mi? Arkadan dolanıyorlar...

Bazı erkekler evlenecekleri kadınların soy isimlerini taşımak istiyor. Kanunlar buna izin vermeyince de farklı yasaların sunduğu imkanlardan faydalanıyorlar.

Yurt dışında yaşayan Rusların problemi: Yeni bir banka kartı

Rusya dışında yaşayan Rus vatandaşları harcama yaparken çok zorlanıyor. Kredi kartları çalışmayan vatandaşlar farkı ülkelerin kartlarına ulaşmaya çalışıyor. Bu o kadar da kolay bir şey değil...

Rahat galibiyet

Fenerbahçe, ağır favori olarak çıktığı derbi maçından oyunun kontrolünü 90 dakika elinde tutarak rahat bir galibiyetle ayrıldı.

Umutlar yarınlarda...

2. olacağı için bayram yapan Fenerbahçe ile teknik direktörünün hiçbir varlık gösteremediği maçı, “Dengeli” şeklinde yorumladığı Galatasaray, bir dünya derbisini daha geride bıraktı. Umutlar yarınlarda…

Kalite Farkı

Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’nin favori olduğu bir derbi maçına çıktı. Maç boyunca neden Galatasaray’ın favori olarak görülmediği de çok net belli oldu. İki takım arasında ciddi bir kalite farkı var.

Ruslar Donbas'la başladığı yere geri mi döndü? 'Ukrayna'nın tamamı yerine...'

Ukrayna'nın tamamının işgalinden önce Luhansk ve Donetsk'in bağımsızlığını tanıyan Rusya askeri gücünü Donbas bölgesine kaydırdı. Savaşın 48'inci gününde ihtilafın çıktığı alana tekrar dönülmesi ne anlama geliyor? Donbas'ta silahlar patlamaya yakın...

Yazın doğalgaz faturası yok ancak klimalı bir elektrik faturası?

Elektrik ve doğalgaz faturaları son ayların en çok konuşulan konularından biri. Yakında doğalgaz faturasından kurtulacağız ancak klimanın düğmesine basarken bu yaz bir başka düşünebiliriz.

Kapitalizmin sembolü Manhattan zor durumda! 'İsterlerse Antarktika'dan çalışsınlar...'

Kapitalizmin sembol noktalarından Manhattan can çekişiyor. Dünyaca ünlü gökdelenlerde eskisi kadar insan yok. Pek çok firma salgın öncesindeki gibi büyük ofis alanlarına kira vermek istemiyor. Bazıları çalışanların evden çalışması için ellerinden geleni yapıyor.

Tahta bıçak çeliğin yerini alabilir mi?

İnsanlık tarihi kadar eski bıçak üretimi büyük bir dönüşümün eşiğinde. Yapılan bir akademik araştırma sonucu çelik bıçaklardan 23 kat daha etkili tahta bir bıçak üretilebildiği ortaya kondu. Peki tahta bıçak çeliğin yerini alır mı?

İsmail Kartal’ın prensi: Osayi Samuel

Fenerbahçe’nin İngiliz futbolcusu Osayi, İsmail Kartal yönetiminde 15 resmî maçta da ilk 11’de forma giyen tek isim oldu. 8 gole ulaşan Zajc ise, kariyerinin en golcü lig performansını egale ederek, rekorun kıyısına geldi.

Dünyanın havası en kirli şehirleri neden Hindistan'da?

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi, dünyanın havası en kirli başkenti oldu. Hava kirliliğinin en büyük nedenlerinden biri ise tarladaki hasat sonrası atıklarını yakmak için çıkarılan anız yangınları. Ancak çiftçiler için geliştirilen ve anızları yok eden bir sprey, hava kirliliğinin çözümü olabilir...

Gıda fiyatları için kritik aylar: Şubat-Mart-Nisan

2018'in sonundan bu yana gıda fiyatları gündemin başlıca maddelerinden. Soğan ve patates depolarında yapılan incelemeler, market raflarının denetlenmesi, tanzim satış çadırları ve kooperatif marketle fahiş fiyatlara çözüm aranmıştı. Gıda fiyatları neden en çok baharın başlangıcı ile gündeme geliyor?

Fransa seçimlerinde Emmanuel Macron neden avantajlı? Daha makul, daha esnek...

24 Nisan'da gerçekleşecek olan ikinci tur oylama için gün sayan Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, rakibi Marine Le Pen'e göre avantajlı bir konumda. Bu avantajını ise rakiplerine göre daha makul ve daha esnek olmasına borçlu. Fransız toplumu Macron'u Le Pen'den nasıl ayırıyor?

Samanlıkta iğne aramak: Buça'da kim, ne yaptı?

Ukraynalı savcılar Buça'da katliam yapan Rus askerlerinin peşinde. Bazılarını teşhis ettiler. Bunun için drone'lar, uydu görüntüleri ve görgü tanıklarının ifadelerine başvuruyorlar. 29 kişinin yürüttüğü soruşturma nasıl devam ediyor?

Hiç ölmeyen bir karakterle nasıl video oyunu yapılır?

Tarihsel olarak video oyunlarının mekaniği bir karakterin ölmesi veya can hakkının bitmesi üzerine kuruludur. Bir Marvel karakteri olan Wolverine'in oyununu geliştiren yapımcılar ise kara kara düşünüyor. Çünkü bu karakter ölmüyor.

500 bin TL'lik otomobili 600 bin TL'ye internete koymanın cezası olur mu?

Piyasa değeri 500 bin TL olan bir otomobili örneğin 600 bin TL'ye internete koyunca otomatik olarak diğer araçların değeri de yükselebiliyor. Aslında otomobilini satmak aklında olmayan bir kişinin yüksek fiyatla aracını internete koyması piyasa bozucu davranış kapsamına girer mi?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali varken Güney Osetya'da 'referandum' seslerinden ne anlamalıyız?

Rusya, Ukrayna'nın NATO'ya katılacağı gerekçesiyle önce Luhansk ve Donetsk'in bağımsızlığını tanıdı. Ardından Ukrayna'yı işgal etti. Rus kuvvetleri Kiev'den çekilirken Kafkaslar'dan gelen başka bir referandum haberi dikkatleri çekiyor.

Diego Simeone: Futbolun katili mi, yoksa anti-kahraman mı?

2011'den bu yana Atletico Madrid'i çalıştıran Arjantinli teknik direktör Diego Simeone, takımının Manchester City karşısında sergilediği performansla yeniden gündemde. Katı savunma oyunuyla zaman zaman "futbolun katili" yakıştırması yapılan isim için anti-kahraman diyen de var. Peki Simeone hangisi?

ABD'de tartışma: Ya Javelin kalmazsa

Savaş başladığından bu yana ABD Ukrayna'ya 7 bin Javelin füzesi gönderdi. Bu füzeler ile Ukrayna şimdiden yüzlerce zırhlı aracı imha etti. Ancak ABD tüm Rus zırhlı araçlarından önce kendi füze envanterinin tükenmesinden korkuyor.

Saldırı akıllara getirdi: New York metrosu gerçekten tehlikeli mi?

New York metrosunda salı günü yapılan silahlı saldırı sonucu New York'lularda "metroya binmek tehlikeli" algısı oluşmaya başladı. Ancak araştırmaların aksine metro yolculuğu hala güvenli. Gerçekten New York metrosu 80'lerdeki suç dolu günlerine geri mi dönüyor? Yoksa bu sadece bir algı mı?,

28-30 milyon bandındaki istihdam sayısı nasıl artar?

2017 yılının mayıs ayından bu yana Türkiye'de çalışan insan sayısı 28 milyon 30 milyon bandında seyrediyor. Hükümet ilave istihdam için politikalar geliştirirken geniş maaş ve prim teşvikleri gündemde.

4 soru 4 cevap | Neden bu kadar çok mide ameliyatı kaynaklı ölüm oluyor?

Mide küçültme ameliyatları sonrası ölümler son yıllarda sıkça gündeme geliyor. Bu ameliyatı olmak isteyen hastaya nasıl bir işlem uygulanıyor? Ameliyatın ekonomik getirisi iyi olduğu için mi kolayca hasta kabul ediliyor? Bu ameliyatı olabilmenin koşulları neler?

Dünyanın en zengin insanı canının her istediğini yapabilir mi?

Dünyanın en zengin insanı her gün Twitter kullanınca aklından geçen her şeyi biz de biliyoruz. Elon Musk Twitter'ın tamamını almak istiyor. Kimilerine göre parasıyla kabadayılık yapan bir milyarder. Peki Musk'ın Twitter'ı satın almasının arkasındaki gerçek motivasyonu ne?

ABD'nin nükleer atık sorunu: Çözümü Finlandiya'da buldular

ABD, nükleer santrallerde kullanılan radyoaktif yakıtların atıklarını depolamak için yıllardır uğraşmasına karşın henüz bir çözüm bulamadı. Şimdi kilometrelerce ötedeki bir yöntemi deneyecekler…

Tonga'daki yanardağ patlaması tüm dünyayı 73 saat nasıl salladı?

15 Ocak'ta patlayan sualtı yanardağı Tonga'yı adeta yerle bir ederken dev bir tsunami de yarattı. Ancak patlama, bilim insanlarını şoke eden bir başka olaya daha sebep oldu. Tüm dünya 73 saat boyunca bir şok dalgasının etkisi altında kaldı. Peki nasıl?

Dünya dışında bir hayat var mı? Varsa onlara ilk ulaşan biz mi olmalıyız?

Dünya dışında bir hayat olup olmadığı her zaman merak edilen bir soru olmuştur. Diyelim ki uzaylılar var. Onlara ilk ulaşan biz mi olmalıyız? Ya gönderdiğimiz mesajı yanlış anlarlarsa. Bir grup bilim insanı ilk mesajı atan olmaya kararlı...

TikTok Rusya'da nasıl çalışıyor? | 'Bazısına yasak, bazısına serbest...'

TikTok bir aydır Rusya'da yeni içerik paylaşılmasına izin vermiyor. Bazıları için bu yasağın esnetildiği iddia edilirken, platformda Rusya dışından yüklenen hiçbir içeriğin Rusya'da görüntülenmesine izin verilmiyor.

Bazı vücut geliştirme sporcuları neden genç yaşta ölüyorlar?

44 yaşında hayatını kaybeden vücut geliştirme şampiyonu Cedric McMillan ile bu sporun kanayan yarası tekrar gündeme geldi: Steroid yüzünden genç yaşta ölen sporcular...

Herkesin travması olan bir ülke: Sierra Leone

30 yaşın üstündeki insanların ebola salgını ve iç savaş gördüğü fakir Afrika ülkesi Sierra Leone bir akıl sağlığı sistemi kurmaya çalışıyor. Ülkedeki psikiyatrların sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor, günde 100'den fazla hasta bakıyorlar.

Kaynak: Haber Global TV