Rahat galibiyet

Rahat galibiyet

Fenerbahçe, ağır favori olarak çıktığı derbi maçından oyunun kontrolünü 90 dakika elinde tutarak rahat bir galibiyetle ayrıldı.

6 yıldır Kadıköy’de beklenen Galatasaray galibiyeti, haklı bir üç puanla geldi. Sarı-lacivertliler hiç alışık olmadığı böylesine bir seriyi bitirmenin de mutluluğunu yaşadı. Maça geçmeden önce stadı dolduran Fenerbahçe taraftarlarını da tebrik etmek lazım. Kadıköy’ü eski günlerine geri çevirdiler ve takımlarına itici güç oldular.

Haftalardır yazıyoruz Fenerbahçe’nin artık 11’i belli. Sakatlıklar ya da cezalar olmadığı sürece İsmail Kartal kafasındaki oyun planına uygun 11 sahaya çıkıyor. İşte bu yüzden de son 8 maçta kaybetmeyen ve 7 galibiyet alan bir takım var. Kartal aşısı tuttu.

Sezon başında bu takımın sağ ve sol bekinin Osayi ile Ferdi olacağını birisi söylese kim inanırdı? Ama gelin görün ki bu iki futbolcu da bambaşka bir boyuta geçmiş durumda. Osayi dünkü maçın yıldızıydı. Bindirmeleriyle Galatasaray savunmasının kilidini kırdı, yaptığı asist adrese teslimdi. Rakip sahada en yüksek pas isabetine ulaştı, en çok çalımı yine o attı.

Dönelim Ferdi’ye. Uzun bir aradan sonra formasına kavuşmuş olmasına rağmen en çok top ve ikili mücadele kazanan isimdi. Yedek stoper olur dediğimiz Serdar Aziz, 20 milyon Euro değer biçilen Attila Szalai’den formayı kaptı. Yani İsmail Kartal forma adaletini sağladı. Yani oynayan kesinlikle hakkını vermek ve savaşmak zorunda. Yoksa doğru yedek kulübesine gider.

Rahat galibiyet - Resim : 1
Bir pozisyonda Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci ve Miguel Crespo rakibi Kerem Aktürkoğlu ile mücadele etti. Fotoğraf: AA

Gelelim Zajc’a… Ne diyelim yine bir çilingir gibi kilidi açtı. Son 6 maçta 4 kez yaptığı gibi. 8 gole ulaştı. Crespo ile uyumu kusursuza yakın. Ayrıca Fenerbahçe’nin en çok koşan ismi oldu. Zajc’ın hikayesi bambaşka. Zaten Fenerbahçe’nin yakaladığı bu havanın en büyük sebebi futbolcuların savaşması. İşte Mert Hakan, işte İrfan Can, işte Serdar Dursun…

Çok eleştirdik ama İsmail Kartal, Serdar Dursun’da ısrar etti. Berisha ve Valencia’ya dönüp bakmıyor bile. Böyle olunca başarı da geliyor. Şu detay da gözden kaçmasın, Fenerbahçe dün sahaya 6 yerli futbolcu ile çıktı. Fenerbahçe ligin en iyi yerli futbolcularına sahip takımı. Seneye yabancı kuralı da düşünüldüğünde en hazır ve şanslı takım Fenerbahçe.

Rahat galibiyet - Resim : 2
Derbi maçlarının deneyimli isimlerinden Arda Turan dün oyuna sonradan girdi. Fotoğraf: AA

KONTROLLÜ OYUN

İsmail Kartal kontrollü oyunu tercih etti. Galatasaray’ı iyi analiz ettiği ortada. Rakibe ön alan baskısı yaptı, zaten orta sahasının ciddi üstünlük kuracağını biliyordu, ilk fırsatta da golü attı. Fenerbahçe’nin fiziksel üstünlüğü rakamlara da yansıdı. Sarı-lacivertliler rakibinden 6 km fazla koştu. Açıkçası Fenerbahçe dün Galatasaray’ın üzerine gitseydi bence çok daha farklı bir galibiyet alabilirdi.

Fenerbahçe’nin yokuş aşağı giden bir fikstürü kaldı. İsmail Kartal, 5. sırada bir takım aldı, kısa sürede ikinci sıraya taşıdı. Üstelik görev aldığı süre zarfında ligin en çok puan toplayan hocası. Kartal, çok çok iyi bir iş çıkardı. Açıkçası Ali Koç’u zor bir karar bekliyor. Yeni sezonda yabancı bir hocayı takımın başına getireceğini açıklamıştı, Löw’le temas kurulduğunu doğruladı. Bakalım ne olacak!

Fenerbahçe - Galatasaray maçı Derbi futbol