Kalite Farkı

Kalite Farkı

Galatasaray Kadıköy’de Fenerbahçe’nin favori olduğu bir derbi maçına çıktı. Maç boyunca neden Galatasaray’ın favori olarak görülmediği de çok net belli oldu. İki takım arasında ciddi bir kalite farkı var.

Futbolda orta sahanız kadar güçlüsünüz. Haliyle Galatasaray da oldukça güçsüz. Maçtan önce en büyük fark iki takımın orta sahaları arasındaki hem fiziksel hem de teknik kapasiteydi.

Bu fark Galatasaray’a çok pahalıya patladı. Galatasaray’ın Tayla – Berkan – Cicaldau üçlüsüne Fenerbahçe Zajc – Crespo – Mert Hakan ve sağ kanattan içeriye soktuğu İrfan Can’la karşılık verdi.

Böyle olunca Fenerbahçe sayısal, fiziksel ve teknik olarak Galatasaray orta sahasına üstünlük sağladı. Bu üstünlük, Fenerbahçe’nin çok da pozisyon üretemediği bir maçta rahat bir derbi galibiyeti almasını sağladı.

Galatasaray’ın maçı lehine çevirebilecek bir oyuncusu yok. Sıradışı bir pas, beklenmedik bir şutla derbinin kaderini etkileyebilecek oyuncusu bulunmuyor. Öte yandan eldeki oyuncularla güçlü bir oyun yapısı ve sistem de kurulmuyor.

Teknik direktör Domenec Torrent de bence geldiğinden beri en kötü sınavını verdi. Ceza sahasına attığı koşularla sezon boyunca skor üreten Zajc’a önlem almalıydı. Fenerbahçe’nin ilk yarı boyunca ısrarla sağ kanattan gelirken buraya çözüm üretememesi mağlubiyeti kaçınılmaz kıldı. İspanyol teknik adam hamlelerde de çok geç kaldı. Halil – Cicaldau değişikliğini maç 1-0 devam ederken yapmalıydı.

Galatasaray için bu sezon zaten kayıp bir sezon. Derbinin kazanılması ya da kaybedilmesinin bir kaç günlük moral değişikliği haricinde bir etkisi yok. Asıl sorun saha dışında. Galatasaray için bu seçim sürecinin çok acil sonuçlanıp gelecek sezonun planının yapılması gerekiyor. Çünkü mevcut Galatasaray kadrosunun gelecek sezon da beklentileri karşılamaktan çok uzak kalacağı meydanda. Birçok oyuncu ile yolların ayrılması ve kadro kalitesinin artırılması gerekiyor.

Ama camianın içine bulunduğu durumda gelecek yıl da istikrarlı bir kadro yapısı çok zor görünüyor. Galatasaray’ın geleceğiyle ilgili problemler, derbide oynanan oyundan ve alınan kötü skordan çok daha önemli durumda.

Fenerbahçe - Galatasaray maçı fenerbahçe galatasaray derbisi