AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, partiden istifa etti

AK Parti Adana
AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, partiden istifa etti

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci partisinden istifa etti.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı da olan Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Zenbilci, "Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Asla tasvip etmediğim bu durum nedeniyle soruşturmanın etkin yürütülmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması en büyük beklentimdir. Bu sürecin mensubu olmaktan gurur duyduğum partime ve dava arkadaşlarıma zarar vermemesi için partimden istifa ediyorum. Kamuoyuna saygıyla" ifadelerini kullandı. 

Zenbilci'nin daha sonra sosyal medya hesabını kapattığı görüldü. 

AHMET ZENBİLCİ KİMDİR?

1 Ekim 1966 yılında Adana'nın Kozan ilçesinde dünyaya gelen Ahmet Zenbilci, ilk ve ortaokulu Kozan'da okuduktan sonra Adana İmam Hatip Lisesi'nden, sonrasında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu.

Zenbilci, Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisansını tamamladı. Kültür Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü'nde memurluğa başlayarak, müdür yardımcılığı, il müdür vekilliği yaptı.

Zenbilci, TBMM'de milletvekilliği danışmanlığı yaptı. Yerel televizyon ve radyolarda programlar, çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. 2004-2009 yıllarında Sofulu Beldesi, 2009-2014 Sarıçam Belediye Başkanlığı yaptı. 5 çocuk babası olan Zenbilci, 27. ve 28. Dönem AK Parti Adana Milletvekili seçildi.