İsmail Kartal’ın prensi: Osayi Samuel

Fenerbahçe
İsmail Kartal’ın prensi: Osayi Samuel

Fenerbahçe’nin İngiliz futbolcusu Osayi, İsmail Kartal yönetiminde 15 resmî maçta da ilk 11’de forma giyen tek isim oldu. 8 gole ulaşan Zajc ise, kariyerinin en golcü lig performansını egale ederek, rekorun kıyısına geldi.

Fenerbahçe'de, sezona damga vuran isimlerden olan İngiliz futbolcu Osayi Samuel, teknik direktör İsmail Kartal'ın vazgeçilmezi oldu.

Göreve geldiğinden bu yana birçok oyuncunun performansını artıran İsmail Kartal, en güvendiği isim Osayi'ye formayı gözü kapalı teslim ediyor.

Son olarak Galatasaray derbisinde gösterdiği performansla bir kez daha ön plana çıkan 24 yaşındaki futbolcu, İsmail Kartal dönemindeki 15 resmî maçın hepsinde ilk 11'de sahaya çıktı.

Kanat orta saha oyuncusundan başarılı bir sağ beke evrilen İngiliz oyuncu, son iki maçta da birer asist yaptı. Premier Lig ekiplerinin listesine ve takibine giren Osayi, bu sezon toplamda ise 44 maçın 39'unda forma giyerken, bu karşılaşmaların 34'ünde ilk 11'de görev aldı.

KADRO OTURDU

İsmail Kartal, istikrarı sadece en çok forma verdiği Osayi'yle değil, takım genelinde yakaladı.

Son 9 lig maçında 8 galibiyet, 1 beraberlik alarak önemli bir başarı gösteren sarı-lacivertlilerde bu çıkışın en önemli nedeni kadro istikrarı oldu.

Savunmada Serdar-Kim, orta sahada Crespo-Zajc ilerde Serdar Dursun'la bir oyun planı çizen Kartal, son maçlarda ise sadece bir iki değişiklik yaparak takımını sahaya sürmeyi başardı.

ZAJC’TAN KARİYER REKORUNA EGALE

Sezonun sürpriz isimlerinden Miha Zajc, son haftalardaki golcü kimliğini derbide de ortaya koydu ve kariyer rekorunu egale etti.

Son 6 maçın 4'ünde takımının ilk golünü atan isim olan Sloven orta saha, ligde 8 gole ulaştı.

Zacj'ın Slovenya ve İtalya'daki lig kariyerinde daha önceki en yüksek gol sayısı 2017-2018'de 8 olmuştu. Başarılı oyuncu, İtalya Serie B'de Empoli formasıyla 8 gol kaydetmişti.

27 yaşındaki oyuncu kariyerinde ikinci defa bir lig sezonunda 8 gole sarı-lacivertli formayla ulaştı. Zajc, bir gol daha atarsa kariyerin en golcü lig sezonunu Fenerbahçe'de geçirecek.

Zajc, ayrıca Serdar Dursun (10) ve Mesut Özil'in (9) ardından sezonun en golcü ismi konumunda. Diğer isimler penaltılardan da goller bulurken, Zajc bütün gollerini akan oyunda kaydetti.

Kaynak: Web Özel

İsmail Kartal osayi samuel fenerbahçe Süper Lig futbol Zajc Ali Koç