Bu haberleri okudunuz mu? Belçika, Gakpo, Uydular, LinkedIN...

Web Özel
Bu haberleri okudunuz mu? Belçika, Gakpo, Uydular, LinkedIN...

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Belçika'nın altın jenerasyonu yolun sonuna mı geldi? Dünyanın zirvesinde ama...

Dünya Kupası'nda F Grubu'ndaki 2. maçında Fas'a 2-0 yenilen Belçika oynadığı futbolla eleştirilere maruz kalıyor. Belçika'yı korkulan bir güce dönüştüren altın jenerasyonun, yolun sonuna geldiği yönündeki düşünceler de dile getirilir oldu. Peki yolun sonu geldi mi? Jenerasyon bekleneni verebildi mi?

Gerçekçi olmayan beklentiler, heyecan ve 'antipatik ünlüler' listeleri... 'Magazin yüzlerine tepkilerin ardında ne yatıyor?

Bazen bir magazin haberi duyduğumuzda habere konu ünlü ile ilgili negatif yorumlar yapabiliyoruz. Bunun nedeni kuşkusuz o kişiye karşı beslediğimiz olumsuz hisler... Peki ünlülere karşı antipati beslememiz neden daha kolay? Niçin tanımadığımız bu kişileri sevmiyor, hatta nefret dahi edebiliyoruz?

Futbolun kara gecesi ve anımsattıkları: Sulu Derbi'den 1453 Kartalları'na...

Göztepe ile Altay'ı bir araya getiren İzmir derbisinde yaşanan olaylar, futbol tarihimizdeki üzücü gecelere bir yenisini ekledi. 21 kişinin gözaltına alındığı ve maçın tatil edilmesine neden olan olaylar akıllara geçmişte yaşanan tatsız hadiseleri de getirdi. İşte onlardan bazıları...

Kim Jong-un'un kızı ve kız kardeşi... | Kuzey Kore'nin bir sonraki lideri kadın mı olacak?

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un yine kızıyla basın karşısına çıkması ailesinin geleceğine ilişkin spekülasyonları ateşledi. Kim'in kız kardeşi Yo-jong da muhtemel liderlerden biri olarak görülüyor. Üç nesildir erkekler tarafından yönetilen ülkenin bir sonraki lideri büyük ihtimalle kadın olacak.

Yeni START için kritik dönemeç... | ABD ile Rusya nükleer silah kontrolüne devam edecek mi?

ABD ile Rusya arasında yapılması planlanan kritik Yeni START görüşmesi ertelendi. İki taraf arasındaki son nükleer silah kontrolü anlaşmasına ilişkin görüşmelerinin ertelenmesi ne anlama geliyor? Karşılıklı verilen sinyaller ne diyor?

'Kendi başarı hikayenizi anlatın' | LinkedIn'deki 'çöp' paylaşımlar temizlenebilir mi?

Etkili kullanıldığında verimli kariyer platformlarından biri olabilen LinkedIn, 'çöp paylaşımlardan' ötürü kullanışsız bir siteye dönüştüğü konusunda eleştiriliyor. Uzmanların konuya dair buluştuğu nokta ise, başkalarının başarı hikayelerini ve eskimiş kariyer tavsiyelerini paylaşmamak gerektiği...

Final için şehir inşa ettiler! Katar Dünya Kupası için nerelere, ne kadar harcadı?

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası tüm heyecanıyla devam ediyor. İnşa edilen stadyumlar ve altyapı yatırımları ile bu Dünya Kupası tarihin en pahalı turnuvası unvanını da elinde tutuyor. Peki Katar, bu Dünya Kupası için ne kadar harcadı? Hangi yatırımları gerçeğe dönüştürdü?

Dünya Kupası'nda frikiklerden neden mahrum kaldık? Yoksa sorun topta mı?..

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda 32 maç geride kalırken henüz bir frikik golü izleyemedik. 2018'de neredeyse her 10 frikikten biri gol olurken bu oran 2022 Dünya Kupası'nda sıfır noktasında seyretmekte. Peki neden? Bazıları problemin maç topu Al Rihla'dan kaynaklanabileceğini söylüyor...

Bebeklerin de yalnız kalmaya ihtiyacı var | 'Gelişimleri açısından...'

Yalnız kalıp dinlenmek ihtiyacı genelde yetişkinlerle ilişkilendirilen bir durum. Fakat çocukların ve hatta bebeklerin dahi yalnız kalmaya ihtiyacı var. Yalnız kalmak özellikle kişilik gelişimi açısından bebekler, çocuklar ve ergenler için çok önemli.

İsveç'te yeni iktidardan göçmen politikası hamlesi... Bu kararın ardında ne yatıyor?

İsveç'te iki ay önce iktidara gelen koalisyon hükümeti, ülkenin göçmenlik politikalarında önemli değişikliklere imza atmaya hazırlanıyor. Peki İsveç'in göçmen politikasını adeta 180 derece değiştiren yeni düzenlemelere, hatta pek çoğuna göre iktidarın değişmesine sebep olan faktörler neydi?

Dünya Kupası asıl şimdi başlıyor! İşte gruplardaki tüm senaryolar...

Katar'ın ev sahipliğindeki Dünya Kupası'nda son grup maçları oynanıyor. A Grubu'nda Hollanda ve Senegal, B Grubu'nda ise İngiltere ve ABD turladı. Peki ya diğer gruplar? Neredeyse tüm takımların bir şekilde gruptan çıkma şansı bulunuyor. İşte o senaryolar...

Hollanda'nın yeni umudu: Cody Gakpo! Şimdiden tarihe geçti...

Dünya Kupası'nda Son 16 turunda ABD ile eşleşen Hollanda'yı bu zamana kadar sırtlayan isim 23 yaşındaki Cody Gakpo oldu. Attığı 3 golle Altın Ayakkabı yarışında da zirve ortağı konumundaki Gakpo, 2014'te de Hollanda'nın başında yer alan Louis Van Gaal'in üstüne titrediği belki de tek isim!

Stephanie Frappart, Dünya Kupası tarihine geçecek! O bunlara çok alışık...

Dünya Kupası'nda E Grubu'nun kilit maçı Kosta Rika-Almanya mücadelesinde görevlendirilen Stephanie Frappart, bir Dünya Kupası maçı yöneten ilk kadın hakem olarak tarihe geçmeye hazırlanıyor. Çocukluğundan beri hakemlik yapan 38 yaşındaki Fransız hakem Frappart, ilklere imza atmaya oldukça alışık.

Çin'de eski devlet başkanının vefatı Xi Jinping hükümetini neden tedirgin ediyor? Karantina, protesto ve yas...

Çin'in dışa açılmasında büyük pay sahibi olan eski devlet başkanı Jiang Zemin, ülkede geniş çaplı protestoların gerçekleştiği ve hatta Xi hükümetine istifa sloganlarının atıldığı günlerde vefat etti. Çin yönetimi, Jiang'ın Xi karşıtı bir sembole dönüşmemesi için çabalamak zorunda kalabilir.

Uydulara füze ihtimali akıllara getirdi: Uzayda savaş çıkarsa nasıl etkileniriz?

Dünya Kupası'nda E Grubu'nun kilit maçı Kosta Rika-Almanya mücadelesinde görevlendirilen Stephanie Frappart, bir Dünya Kupası maçı yöneten ilk kadın hakem olarak tarihe geçmeye hazırlanıyor. Çocukluğundan beri hakemlik yapan 38 yaşındaki Fransız hakem Frappart, ilklere imza atmaya oldukça alışık.

Mülteci kampından Dünya Kupası'na: Awer Mabil'in öyküsü...

Avustralya büyük bir sürprize imza atarak Dünya Kupası'nda gruptan çıkmayı başardı. Kadro, 2006'daki görkemli halinden uzak olsa da takımda çok özel oyuncular da bulunuyor. Onlardan biri de Awer Mabil. İşte Kenya'da bir mülteci kampında doğan Mabil'in Dünya Kupası'na uzanan öyküsü...

Biden ve Macron dostluk pozları verdi... ABD-Fransa ilişkileri nasıl bozuldu, nasıl toparlandı?

ABD ile Fransa arasında geçen yıl iyice gerilen ilişkiler toparlandı, Macron'la Biden dostluk pozları verdi. Çok değil, 14 ay önce Fransa'nın ABD'nin telefonlarına çıkmadığı iddia ediliyordu. Peki ABD-Fransa ilişkilerini bu kadar kısa sürede tedavi eden unsurlar neler?

İki Avrupa ülkesinin Nikola Tesla tartışması! Ünlü mucit neden bu kadar önemli?

Hırvatistan'ın euro kullanmaya başlayacak olmasıyla euro üzerine ünlü mucit Nikola Tesla'nın resmi basılacak. Ancak bu adım Sırbistan ile Hırvatistan'ı karşı karşıya getirdi. Sırbistan, Tesla'nın etnik kimliğine vurgu yaparken Hırvatistan ise mucitin Hırvatistan topraklarında doğduğunu hatırlatıyor.

Almanya'nın nesi var? 'Sorun aslında çok temelde...'

Dünya Kupası'na grup aşamasında veda eden Almanya, 2018'in ardından tarihinde ikinci kez bu acı deneyimi yaşadı. Peki iki turnuvadır hüsran yaşayan Panzerler'in sorunu neydi? Almanya açısından yanlış giden ne?

Senegal'in 'patronu' Aliou Cisse'nin aile trajedisi: 'Zayıf olamazdım...'

Dünya Kupası'nda A Grubu'nu 2. tamamlayarak son 16'da İngiltere'nin rakibi olan Senegal'in hocası Aliou Cisse, ülkenin altın jenerasyonunun kaptanıydı. Senegal'i tarihi başarıya taşıyan 46 yaşındaki 'Patron' lakaplı Cisse'nin 2002'de yaşadığı korkunç trajedi ise güçlü karakterini ortaya koyuyordu...

 'Eyvah çocuğum bir zorba!' | Akran zorbalığı yapan çocuklara nasıl yaklaşmalı?

Akranlarına zorbalık yapan çocukların davranışlarının ardında birçok mesaj yatıyor olabilir. Uzmanlar çevresiyle uyumsuzluk yaşayan çocukları dinleyip, anlamayı öneriyor ve hareketlerimizle çocuklarımıza örnek olduğumuzu anımsatıyor. Peki çocukları zorbalık yapan ebeveynler evde neleri değiştirmeli?

10'uncu ayında Rusya-Ukrayna savaşı... | Nükleer santral meselesi çözülecek mi?

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgalde 10. aya girildi. Geçtiğimiz günlerde Kiev sakinlerine su ve gıda stoklama çağrısı yapıldı. Zaporijya Nükleer Santrali'nin etrafına koruma bölgesi kurulması için de çabalar yoğunlaşıyor.

Daha dayanıklı ve çevre dostu... 'Yeşil beton' inşaat sektörünü nasıl değiştirecek?

Dünyada inşa edilen hemen hemen her yapıda beton kullanılıyor. Ancak beton yapımında kullanılan çimentonun üretimi çevre için tehlike barındırıyor. Bilim insanları ise 'yeşil beton' adı verilen daha dayanıklı ve çevre dostu bir beton üzerinde çalışıyor.

Dokunuyor, kavrıyor, hissediyor... Gerçek gibi protez kol geliştirdiler!

Teknolojinin ilerlemesiyle protez kolların kullanımı kolaylaşırken, yapay zeka yazılımı sayesinde artık hareketler çok daha hızlı ve gerçeğe yakın yapılıyor. Artık daha hızlı hareket eden protez kollar, üzerindeki sensörler sayesinde dokunma ve boşlukta hareket etme hissiyatı da sağlıyor.

Kaynak: İHA

Web Özel