Dünya Kupası asıl şimdi başlıyor! İşte gruplardaki tüm senaryolar...

FIFA 2022 Dünya Kupası
Dünya Kupası asıl şimdi başlıyor! İşte gruplardaki tüm senaryolar...

Katar'ın ev sahipliğindeki Dünya Kupası'nda son grup maçları oynanıyor. A Grubu'nda Hollanda ve Senegal, B Grubu'nda ise İngiltere ve ABD turladı. Peki ya diğer gruplar? Neredeyse tüm takımların bir şekilde gruptan çıkma şansı bulunuyor. İşte o senaryolar...

Dünya Kupası'nda son grup maçları heyecanı sürerken takımların turlayacakları senaryolar da merak konusu. Puan eşitliğinde önce genel averaj, daha sonra atılan gol, daha sonra aralarındaki maç ve daha sonra görülen kartlara bakılacak. Eşitlik hiç bozulmazsa turu geçen takım kurayla belirlenecek. İşte muhtemel senaryolar:

C GRUBU:

Polonya (4, +2): Polonya, Arjantin karşısında galibiyet ya da beraberlik alırsa gruptan çıkıyor. Lewandowski ve arkadaşlarına yenilgi de yetebilir ancak bunun için Suudiler ve Meksika'nın berabere kalması ya da Meksika kazanırsa averaj hesabında Polonya'yı geçememesi gerekiyor.

Arjantin (3, +1): Şu an ikinci sıradaki Arjantin'e kazanmak yetecek. Beraberlik ise Suudi Arabistan-Meksika beraberliği ya da Meksika galibiyetinde averaj hesaplarıyla işe yarayabilir.

Dünya Kupası asıl şimdi başlıyor! İşte gruplardaki tüm senaryolar... - Resim : 1

Suudi Arabistan (3, -1): İlk maçta Arjantin'i yenen Suudi Arabistan, Meksika'yı devirirse turlayacak. Arjantin'in galip gelmesi (bu senaryoda averaj hesabı devreye girecek) ya da Polonya'nın Arjantin'i yenmesi halinde Suudilere beraberlik de yetecek.

Meksika (1, -2): Meksika'nın şansı oldukça az. Meksika kazanırsa, Polonya'nın Arjantin'i yenmesini bekleyecek. Arjantin kazanırsa da Meksika'nın Suudi Arabistan karşısında averajını toparlaması gerekecek. Arjantin'in Polonya'yla berabere kalması da Meksika'ya yetebilir ancak üçlü averajda her şeyin Meksika lehine gelişmesi gerekecek.

D GRUBU:

Fransa (6, +4): Gruptan çıkmayı garantileyen Horozlar, sadece Tunus'tan fark yediği, Avustralya'nın da Danimarka'yı farklı yendiği bir senaryoda liderliği kaybediyor!

Avustralya (3, -2): Avustralya, Danimarka'yı yenerse turluyor. Beraberlik ise Tunus'un puan kaybettiği senaryoda işe yarıyor.

Dünya Kupası asıl şimdi başlıyor! İşte gruplardaki tüm senaryolar... - Resim : 2

Danimarka (1, -1): Turnuvanın gizli favorilerinden biri olarak gösterilen Danimarka'nın önce Avustralya'yı yenmesi şart. Vikingler daha sonra Tunus'un puan kaybını bekleyecek. Tunus ve Danimarka'nın aynı anda kazandığı senaryoda ise averaj hesabı başlayacak.

Tunus (1, -1): Tunus'un son dünya şampiyonu karşısında 3 puana ihtiyacı var. Avustralya ile Danimarka'nın berabere kalması da Tunus'un galibiyetinde Kuzey Afrika temsilcisini Son 16'ya taşıyor. Tunus ve Danimarka'nın aynı anda kazandığı senaryoda ise averaj hesabı başlayacak.

E GRUBU:

İspanya (4, +7): Son maçta İspanya, Japonya'dan puan alırsa adını bir üst tura yazdırıyor. İspanyolların elendiği tek senaryo, Japonya'ya kaybedilen, Kosta Rika'nın da Almanya'yı yendiği senaryo.

Japonya (3, 0): Almanya'yı yenerek turnuvaya başlayan Japonya'ya İspanya galibiyeti ya da iki maçın da berabere bitmesi gerekiyor. Almanya'nın Kosta Rika'yı 1 farklı yendiği bazı senaryolarda da beraberlik Japonya'ya yetecek.

Dünya Kupası asıl şimdi başlıyor! İşte gruplardaki tüm senaryolar... - Resim : 3

Kosta Rika (3, -6): Kosta Rika, Almanya'yı yenerse turlayacak. İspanya'nın Japonya'yı yenmesi halinde Kosta Rika'ya beraberlik de yetecek.

Almanya (1, -1): İspayna, Japonya'yı; Almanya da Kosta Rika'yı yenerse Panzerler turluyor. Bu gayet olası bir senaryo. Mutlak galibiyete ihtiyaç duyan Almanya'ya Japonya galibiyeti ya da Japonya-İspanya beraberliğinin de yaradığı bazı gerçekleşmesi güç senaryolar mevcut.

F GRUBU:

Hırvatistan (4, +3): Son finalist Hırvatistan'a bir puan yetiyor ancak Modric ve arkadaşlarına Kanada'nın Fas'ı yendiği senaryoda mağlubiyet bile yetebilir.

Fas (4, +2): Fas, Kanada'yla berabere kalırsa turu geçecek. Hırvatistan, Belçika'yı yenerse Fas yenilse bile gruptan çıkacak. Hırvatistan-Belçika beraberliğinde Fas'a mağlubiyetin yeteceği senaryolar da mevcut.

Dünya Kupası asıl şimdi başlıyor! İşte gruplardaki tüm senaryolar... - Resim : 4

Belçika (3, -1): Belçika, Hırvatistan'ı yenerse diğer sonuçlara bakmıyor. Beraberlik halinde ise Kanada'nın Fas'ı farklı yenmesi gerekecek.

G GRUBU:

Brezilya (6, +3): Fransa'dan sonra turu geçmeyi ikinci maçlarda garantileyen ikinci takım olan favori Brezilya, son maçta Kamerun'a kaybetse bile grubu lider bitirebilecek kadar güçlü pozisyonda.

İsviçre (3, 0): İsviçre'ye galibiyet yetiyor. Beraberlik ise Brezilya'nın Kamerun'dan puan aldığı durumlarda İsviçre'nin işine yarıyor.

Dünya Kupası asıl şimdi başlıyor! İşte gruplardaki tüm senaryolar... - Resim : 5

Kamerun (1, -1): Kamerun kazanmak yani Brezilya'yı yenmek zorunda. Ancak bu bile yetmeyebilir. Sırbistan ve Kamerun'un birlikte kazanması ya da Sırbistan'la İsviçre'nin berabere kalması averaj hesaplarını devreye sokacak.

Sırbistan (1, -2): Sırbistan'a da Kamerun'un senaryosuna benzer bir senaryo gerekiyor. Sırplar, İsviçre karşısında kesinlikle kazanmak zorunda.

H GRUBU:

Portekiz (6, +3): Portekiz turu geçti. Puan almak liderliğe yetiyor. Hatta mağlubiyet bile yetebilir.

Gana (3, 0): Gana, Uruguay'ı yenerse turu geçiyor. Beraberlik de Portekiz'in puan aldığı senaryoda yeterli olacak.

Dünya Kupası asıl şimdi başlıyor! İşte gruplardaki tüm senaryolar... - Resim : 6

Güney Kore (1, -1): Güney Kore'ye üç puan şart. Diğer maçın sonucuna göre averaj hesabı da gerekebilir.

Uruguay (1, -2): Uruguay, Gana'yı yenmek zorunda. Bu noktada Portekiz'in alacağı bir puan dahi Uruguay'a tur atlatacak. Hatta, Güney Kore kazansa bile Uruguay farklı galip gelirse turlayabilir.

Kaynaklar: FIFA, The New York Times, Time

Kaynak: Web Özel

FIFA 2022 Dünya Kupası