Exatlon Challenge

Exatlon Challenge

Acun Ilıcalı'nın sadece Youtube'tan yayınlanacağını açıkladığı tamamen yeni bir yarışma programı. Toplam 18 kişilik yarışmacı kadrosu, 9'ar kişilik iki ayrı gruba bölünecek. 18 kişiden oluşan yarışmacıların tamamı ya bir Youtuber ya da bir yayıncı. Yarışma Dominik Cumhuriyeti'nde gerçekleşecek. Yarışmacılar Dominik Cumhuriyeti'ne 16 Kasım 2019 tarihinde vardılar.  

Exatlon Challenge programı sadece YouTube'da yayınlanacağı için programın formatı da YouTube'a özel olacak. Ayrıca TV kanallarına getirilen yayıncılık kısıtlamaları ya da bildiğimiz ismiyle sansür YouTube'da nispeten daha az olabileceği için Survivor ya da diğer programlardan daha çekişmeli bir ortam yaratmayı hedefliyor Acun Ilıcalı ve elbette biraz daha kuralların dışına çıkabilen tarzda yarışmalar. 

Ilıcalı'nın bu yarışmayla amacının Youtuber'ların kendi youtube kanallarındaki etkileşim güçlerini kullanmak olduğu düşünülüyor. Yarışma programının içeriğini tamamen kendi ekibi ve şirketi oluşturacağı için youtuber'ların hepsine de ayrı ayrı içerikler üretmesi beklenen Acun Ilıcalı'nın bu içeriklerin paylaşılmasına izin vermesi, fakat paylaşılan her içeriğe belirli oranlarda telif koyması bekleniyor. Böylece her bir Youtuber'ın ayrı ayrı güçlerinden yararlanacak olan program, aynı zamanda giderek yükselen dijital reklam gelirlerinde belki de rekor seviyelerde bir pay elde edebilecek. Elbette bu tamamen yeni yarışma programının formatının ne kadar tutacağına bağlı olacak.

Survivor, O Ses Türkiye gibi TV 8 yarışmalarıyla belki de eğlence kanallarına karşı yarışma programcılığını domine eden ve rakipsiz kalan Acun Ilıcalı'nın Youtube üzerinden yayınlanacak olan Exatlon Challenge Youtuber projesinin tutması, Türkiye'de özellikle dijital yayıncılıkta büyük bir devrim daha yaratma olasılığı bulunuyor.

Bu nedenle Ilıcalı'nın ilk yarışmacı kadrosunu belirlerken işini şansa bırakmayacak bir değerlendirme süreci yaşadığı gelen bilgiler arasında.

Acun Ilıcalı'nın bu yeni yarışmada Survivor ve O Ses Türkiye'de uyguladığı eleme yöntemlerini daha da ileriye götüreceğini ve dijital yöntemi kullanacağını tahmin etmek de çok zor bir şey değil. Yine düello oyunlarının olması kaçınılmaz görünün yarışmada adadan elenme konusunda sona kalan yarışmacıların sosyal medyadaki takipçilerini harekete geçirme kabiliyeti belki de adadaki kaderleri konusunda belirleyici olabilir.

İşte Acun Ilıcalı'nın ismini açıkladığı

18 KİŞİLİK EXATLON CHALLENGE YOUTUBER YARIŞMACI LİSTESİ:

Buse Plan (Instagram: 162 bin takipçi, Youtube: 41 bin 700 takipçi)

Barış Erdoğan (Instagram: 34 bin 500 takipçi, Youtube: 234 bin takipçi)

Uras Benlioğlu (Instagram: 568 bin takipçi, Youtube: 2 milyon 590 bin takipçi)

Doğan Kabak (Instagram: 376 bin takipçi, Youtube: 1.1 milyon takipçi)

Burce Yağmur Karabal (Instagram: 150 bin takipçi)

Zeynep Aleyna Şen (Instagram: 171 bin takipçi, Youtube: 25 bin 800 takipçi)

Dilan Ay (Instagram: 33 bin 400 takipçi, Youtube: 39 bin 500 takipçi)

Buğra Kazancı (Instagram: 321 bin takipçi, Youtube: 2 milyon 90 bin takipçi)

Gözde Demiral nam'ı diğer MiaFitz (Instagram: 347 bin takipçi, Youtube: 27 bin 900 takipçi)

Hayrettin (Instagram: 668 bin takipçi, Youtube: 1.99 milyon takipçi)

Mendebur Lemur (Instagram: 194 bin takipçi, Youtube: 1.22 milyon takipçi)

Öykü Berkan (Instagram: 719 bin takipçi, Youtube: 188 bin takipçi)

AğırSağlam (Furkan Kaya) (Instagram: 85 bin 700 takipçi, Youtube: 456 bin takipçi)

Elanur (Twitch: 227 bin takipçi)

Furkan Yaman (Instagram: 1 milyon takipçi, Youtube: 3.3 milyon takipçi)

Dilara Aydın (Instagram: 102 bin takipçi, Youtube: 3 bin 720 takipçi)

Oğuzhan Uğur (Instagram: 2.3 milyon takipçi, Youtube: 2.06 milyon takipçi)

Orkun Işıtmak (Instagram: 2.6 milyon takipçi, Youtube: 6.88 milyon takipçi)