Furkan Kaya kimdir? Exatlon Challenge yarışmacısı Furkan Kaya kaç yaşında ve nereli

Exatlon Challenge Furkan Kaya
Furkan Kaya kimdir? Exatlon Challenge yarışmacısı Furkan Kaya kaç yaşında ve nereli

Sosyal medyada Ağır Sağlam ismiyle tanınan Furkan Kaya, Acun Ilıcalı'nın açıkladığı Exatlon Challenge yarışmacıları arasında yer alıyor. Peki Furkan Kaya kimdir? İşte Furkan Kaya'nın hayatına dair detaylar...

Exatlon Challenge yarışmasının dikkat çeken isimleri arasında yer alan Furkan Kaya, rakiplerinin aksine Youtube'ta daha çok sağlıklı yaşam üzerine içerikler üretiyor. Peki Furkan Kaya kaç yaşında ve nereli? İşte Furkan Kaya hakkında bilinmesi gerekenler... 

Furkan Kaya kimdir? Exatlon Challenge yarışmacısı Furkan Kaya kaç yaşında ve nereli - Resim : 1

FURKAN KAYA KİMDİR?

1995 doğumlu olan Furkan Kaya, arkadaşları; Yüksel Murat Şener ve Emre Cem Dilekoğlu ile birlikte Ağır Sağlam isminde bir internet sitesine sahip. Furkan Kaya ve arkadaşları sosyal medya vasıtasıyla ulaştıkları kişilere spor eğitmenliği ve koçluk yapıyorlar. Nereli olduğuna dair net bir bilgiye ulaşılamayan Furkan Kaya, Şehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 15 Temmuz 2014'te Youtube'a katılan Furkan Kaya, 400 bini aşkın takipçi ve 61 milyonu aşkın görüntülenmeye sahiptir. Ayrıca Furkan Kaya'nın Instagram'da 83 bini aşkın da takipçisi bulunmaktadır. Furkan Kaya Ağır Sağlam'da Kuvvet kondisyon ve postür düzeltici egzersizler eğitmeni ile Powerlifting ve Strongman Sporcusu olarak görev alıyor. 

Furkan Kaya kimdir? Exatlon Challenge yarışmacısı Furkan Kaya kaç yaşında ve nereli - Resim : 2

"İNSANLAR HAYATIMI SPOR ODAKLI SANIYOR AMA BEN MÜHENDİSİM"

Öte yandan Furkan Sağlam bir internet sitesine verdiği röportajda insanların, hayatını spor odaklı zannettiğini ve aslında kendisinin mühendis olduğunu belirtiyor.

Sağlam, röportajda kendisini şöyle anlatıyor,

 "İnsanlar beni spor markam Ağırsağlam ile tanıyor ve hayatımın hep spor odaklı olduğunu sanıyorlar ancak ben bir mühendisim. Ağırsağlam da benim için insanların doğru spor bilgisi alabilecekleri bir girişim.

Ulusal ve uluslararası müsabakalarda yarışsam da kendimi tanımlarken sporculuğun üzerine eğitmenliği ve girişimciliği koymalıyım. Benim için iyi hocalar spora tutkundur, daha iyileri ise öğretmeye.

Eğitmen ve yazar bir babanın oğluyum, öğrenmeyi ve paylaşmayı Ağırsağlam' dan önce de yapıyordum, tıpkı babam gibi emekli olsam da devam edeceğimi düşünüyorum"

Furkan Kaya kimdir? Exatlon Challenge yarışmacısı Furkan Kaya kaç yaşında ve nereli - Resim : 3

Exatlon Challenge