Bu haberleri okudunuz mu? Yabancıya konut, Ronaldo, saman, avukat...

Web Özel
Bu haberleri okudunuz mu? Yabancıya konut, Ronaldo, saman, avukat...

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Ürünlerde fiyat sabitleme enflasyona karşı nasıl etki edebilir?

Türkiye'nin önde gelen bir zincir marketi bir ay boyunca fiyatları sabitledi. Geçen yıl nisan ayında Macaristan modeli denen fiyat sabitlemenin kanun ile güvence altına alınması tartışılıyordu. Fahiş fiyatlara karşı bu tür uygulamalar enflasyonla mücadelede nasıl bir etki verebilir?

Robot olmadığımızı neden ispat etmek zorundayız?!

Robot olmadığınızı ispat etmek zorunda kaldınız mı hiç? Google insan olduğumuzu ispat etmemiz için içerisinde araç, gemi, bitki vs. bulunan resimleri seçmemizi istiyor. Peki neden robot olmadığımızı ispat etmek zorundayız, bunun sonucunda karşı tarafa hangi verilerimizi veriyoruz?

Ankara'dan da geçen bir garip futbol hikayesi! 'Pele'nin laneti!'

Yeni Pele, Yeni Maradona... Futbol dünyası bu lakapların ağırlığını taşıyamayan genç yeteneklere alışık. Nii Lamptey de o yeteneklerdendi... Pele bizzat kendisi Ganalı ismi "Yeni Pele" ilan etmişti. Peki Pele neden böyle bir şey dedi? Lamptey için işler neden ve nasıl ters gitti?

Zengin aileler çocuklarına nasıl davranmalı? 'Parlak, yetenekli, sorunlu...'

Durumu iyi olan ailelerin çocukları için hayat biraz daha kolay olabilir. Ancak bu aileler bazen çocuğa her istediğini vererek ilerisi için doğruyu yapmıyor.

400 bin dolar düzenlemesinden sonra yabancılara konut satışları ne alemde?

Türk vatandaşlığı karşılığı yabancılara konut satışında 250 bin dolar olan düzenleme haziran ayında 400 bin dolara çıkarılmıştı . Ancak temmuzda yabancılara konut satışında bir düşüş göze çarpıyor. Bunda yüksek fiyatlar, seçim ve bazı ilçelerde ikametin kapatılması gibi etmenler de etkili.

Bir insan can dostunu neden terk eder? 'Bu sorumluluğu taşımak...'

Evcil hayvanlara çip zorunluluğu ile birlikte can dostlarını sokağa bırakan hayvan sahipleri sayısında artış görüldü. Peki bir insan evini paylaştığı bir evcil hayvanını neden terk eder? Bir anlık heves ile hayvan sahibi olmak ne kadar doğru?

Rusya ve Ukrayna'yı ne bekliyor? 7 maddede 2023 senaryoları...

Rusya-Ukrayna Savaşı 10 ayı aşkın bir süredir devam ediyor. Binlerce insanın yaşamını yitirdiği savaşın yeni yılda da sona ermesi beklenmezken uzmanlar çeşitli senaryoları da öne sürmekte. Peki 2023'te savaş nasıl bir noktaya ilerleyecek? Rusya ve Ukrayna'yı ne bekliyor?

Cristiano Ronaldo'yu Suudi Arabistan'da ne bekliyor?

Portekizli süperstar Cristiano Ronaldo, futbol camiasını şaşkına çeviren bir hamleyle Suudi Arabistan'ın Al Nassr takımıyla 2.5 yıllık sözleşme imzaladı. Peki Cristiano Ronaldo'yu ne bekliyor? İşte Al Nassr, flaş "özel madde" iddiası ve Ronaldo'nun tanıdık takım arkadaşları...

Rusya’dan ne alıyoruz ve ne satıyoruz?

2022 yılında Rusya'dan yapılan ithalat, Çin'i geçti. Rusya, Türkiye'ye 60 milyar dolara yakın mal satarken Türkiye ihtiyacı olan petrolün yarısını Rusya'dan alıyor.

Cinayette infaz sistemi nasıl işliyor? 'Canavarca hisler veya eşe karşı...'

Türkiye'de polis sorumluluk bölgelerinde geçen yıl 1468 kasten öldürme olayı meydana geldi. Cinayetin cezası müebbet. Peki infaz sisteminde bir kişi cinayet işledikten sonra kaç yıl yatıyor?

Etin de sütün de fiyatını etkiliyor... Saman fiyatları nereye gidiyor?

Et ve süt ürünleri üretim maliyetleri artıyor. Bu yükselişin nedenlerinden biri de yem olarak kullanılan saman fiyatlarının zamlanması. Bir ton samanın fiyatı 2700 liraya kadar çıkmış durumda. Peki samanın fiyatı neden bu kadar artıyor?

İngiltere'de sağlık sistemi nasıl krize girdi? 'Ölümcül bir durum yoksa acile gitmeyin!'

İngiltere'de sağlık sistemi tam bir krize girmiş durumda. Raporlar, Ulusal Sağlık Hizmetleri'nin (NHS) tarihinin en kötü kışını geçirdiğini söylüyor. Acillerde yaşanan gecikmelerin can kayıplarına sebep olabileceği ifade edilirken oklar hükümete döndü. Peki krizin sebebi ne?

Derbiye moralli gidiyor

Fenerbahçe üst üste ikinci maçını kazanarak hem derbi öncesi moral buldu hem de baskıyı Galatasaray’ın üzerine atarak çıktı Antalya’dan.

İlk işi silahlanma ve Amazon... | Lula nasıl bir Brezilya devraldı?

Brezilya'da son yıllarda artan silahlı suç çeteleri, bireysel silahlanma konusunda da ciddi tartışmalar doğmasına neden oluyor. Yeni göreve gelen Devlet Başkanı Lula'yı başta bireysel silahlanma olmak üzere, çevre, ekonomi, demokrasi ve eğitim gibi alanlarda zorlu görevler bekliyor.

Borsaya büyük ilgi neden? Kim, hangi beklenti ile yatırım yapıyor?

2022'nin en çok kazandıran yatırım aracı olan Borsa İstanbul'da aktif yatırımcı sayısı 3 milyonu geçmiş durumda. Peki borsaya olan bu ilginin sebebi nedir? Kadın yatırımcı sayısındaki yükseliş de dikkat çekiyor.

'Kadın düşmanı' denen Andrew Tate neden dünyanın gündemine oturdu? Yıldızı nasıl parladı?

Kickbox kariyerinin ardından internette kadınlar hakkında yaptığı yorumlardan dolayı 'kadın düşmanı' sıfatı yakıştırılan dünyaca ünlü Andrew Tate, insan kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alındı. Tate nasıl bu kadar ünlü oldu? Videoları nasıl milyarlarca izlendi?

Bir dil nasıl uydurulur? Yüzüklerin Efendisi, Avatar ve dahası...

Vizyondaki Avatar: Suyun Yolu ile seri için özel olarak ortaya konulan Na'vi dili yeniden gündeme geldi. Yönetmen James Cameron'ın belirli kurallar koyarak ürettirdiği dil hiçbir dile benzemiyor. Peki geçmişi 12. yüzyıla dayanan "yapay diller" nasıl üretilmekte?

Asgari ücretli, memur ve emeklinin süreçleri bitti... Özel sektör maaşları hangi kritere göre belirlenecek?

Asgari ücrete yapılan yüzde 55 zammın ardından gözler diğer bütün ücretlere çevrildi. Memurlara ve emeklilere yılın ikinci yarısı için yüzde 30 zam gelirken, özel sektör çalışanları da kendi maaş zamlarını beklemeye başladı. Peki özel sektörde ücret belirlenirken dikkat edilen kriterler neler?

Anlaşmazlık çok... Peki hiç avukatınız oldu mu?

Başımız çok sıkışmadan avukata danışmıyoruz. Gündelik hayatta türlü haksızlıklara uğradığımızı düşündüğümüz oluyor ama 'Avukatımla konuşmak istiyorum' sözü pek çoğumuz için bir film repliğinden ibaret. Bazen boş vermek, bazen maddiyat, bazen de davaların süresi avukata danışmama sebeplerimizden.

Dünyanın dev ekonomileri 2023'e nasıl girdi? Enflasyon, faiz ve belirsizlik...

Küresel ekonomiyi 2023 yılında da belirsizlikler karşıladı. ABD, enflasyon faiz ilişkisini kurmaya çalışırken Japonya'nın başı enflasyon ile dertte. Türkiye yıl sonu için kendine yüzde 5.5 büyüme hedefi koydu. Kapıları açan Çin'in durumu da merak ediliyor. 

Çocuklar zekalarını anneden mi yoksa babadan mı alıyor? Genler önemli rol oynuyor ama...

Zekayı oluşturan genlerin çocuklara anneden mi yoksa babadan mı aktarıldığı uzun zamandır bilim dünyasının merak konularından biri. Yapılan araştırmalar sonucu bilim insanları birçok gen varyantının zekaya etki ettiğini ortaya çıkardı. Peki çocuklar zekalarını anneden mi yoksa babadan mı alıyor? 

Prens William ve Harry meselesi: Bir kardeş kavgasından daha fazlası

Kral 3. Charles'ın oğlu Prens Harry'nin ağabeyi William'ın kendisine fiziksel şiddet uyguladığı iddiası günlerdir konuşuluyor. Harry'nin 10 Ocak'ta piyasaya çıkması planlanan Spare (Yedek) isimli otobiyografisinden sızanlarsa konunun “ağabey-kardeş kavgasından” çok daha ciddi olduğunu gösteriyor. 

Dünya bu sonuçları bekliyor… 2023’te kimler hangi seçimlere gidecek?

Türkiye dışında bu sene 13 ülkede daha başkanlık ve parlamento seçimleri yapılacak. Savaşın uluslararası dengeleri bozduğu şu dönemde özellikle Kuzey ve Doğu Avrupa'daki seçimler dikkat çekiyor.

'Nasılsa bana ulaşamaz...' | İnternette neden zorbalık yapıyoruz?

İnternette saldırı, taciz, 'trolleme' ya da manipülasyon gibi online zorbalık yapanların sayısı her geçen gün artıyor. Uzmanlar internet üzerinden bu tarz suç işlemenin giderek normalleştiği uyarısını yapıyor. Bu normalleşmenin ardında yatan sebepler neler?

Google'dan emekli oldular? Şimdi ne yapıyorlar?

Google'ın kurucuları Sergey Brin ve Larry Page 2019'dan beri emekli. Biri festivallerde müziğin tadını çıkarırken, diğeri özel adasında gözlerden uzak bir hayat sürüyor.

Bu köpekler havlamıyordu! 1609 yılında bir kış ve insanın tahammül edemeyeceği olaylar...

İngiltere'nin bugünkü ABD sınırlarında hakim güç olmadan önce kıtada kurduğu ilk şehir olan Jamestown 1609 yılında inanılmaz bir kış geçirdi. Yapılan bazı arkeolojik kazılar koloninin üçte ikisini silen kış hakkında ilginç bilgiler ortaya çıkardı.

Kaynak: Web Özel

Web Özel