'Kadın düşmanı' denen Andrew Tate neden dünyanın gündemine oturdu? Yıldızı nasıl parladı?

'Kadın düşmanı' denen Andrew Tate neden dünyanın gündemine oturdu? Yıldızı nasıl parladı?
Andrew Tate kickbox kariyerinden sonra sosyal medya ünlüsü oldu. Fotoğraf: Instagram

Kickbox kariyerinin ardından internette kadınlar hakkında yaptığı yorumlardan dolayı 'kadın düşmanı' sıfatı yakıştırılan dünyaca ünlü Andrew Tate, insan kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alındı. Tate nasıl bu kadar ünlü oldu? Videoları nasıl milyarlarca izlendi?

“Kadınlar evde oturup çocuk yapmalı ve kahve koymalı.”
“İmkansız olanı yap ve kendinden asla hiç şüphe etme.”
“İstediğim her şeyim var, sınırsız kadınım var.”

Bu sözler 36 yaşındaki İngiliz vatandaşı, ABD doğumlu eski kickbox yıldızı Andrew Tate’e ait. Tate şu sıralar internette en fazla reytingi olan insanlardan biri. Youtube ve Facebook olmak üzere sosyal medya hesapları kapatılan influencer’ın milyonlarca takipçisi vardı. Elon Musk’ın işbaşına gelmesinin ardından Tate’in kapatılan Twitter hesabı yeniden açıldı. Sosyal medya ünlüsü şu sıralar yaşadığı Romanya’da karıştığı insan kaçakçılığı operasyonu ile gündemde.

Aslında Tate’in hayatı şimdiki gibi kaslı vücudu ve otomobillerini göstermekten ibaret olarak başlamamıştı. Babası gibi büyük bir satranç oyuncusu olmak istiyordu. Kendi tabiri ile satrançtaki başarısını büyüklerini yenerek ortaya koyduktan sonra sıkılıp, kickbox’a yöneldi. Burada çok başarılı oldu, Avrupa’da pek çok derece kazandı.

'Kadın düşmanı' denen Andrew Tate neden dünyanın gündemine oturdu? Yıldızı nasıl parladı? - Resim : 1
Andrew Tate spor otomobillere tutkusu ile biliniyor. Fotoğraf: Instagram

'TOKSİK MASKÜLENLİĞİN KRALI'

Kickbox’tan da sıkıldıktan sonra internette kadınlara hakaretler etmeye başladı. İnternette ‘toksik maskülenliğin kralı’ olarak tanınıyor. Kardeşi Tristan da kendisi ile birlikte insan kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alındı.

ABD doğumlu Tate, İngiltere’de yaşadıktan sonra Romanya’ya göç etmişti. Neden bu ülkeyi seçtiği konusunda şöyle konuşuyor: “Tecavüzcü değilim ancak her istediğimi yapabilecek olma fikri hoşuma gidiyor.” Romanya’ya taşınmasının sebebinin yüzde 40’ının bu olduğunu da fikirlerinin arkasına ekliyor.

Tate kadınlarla ilgili akıldışı yorumlarından bir tanesinde, bir kadının onu aldatma ile suçlaması durumunda şiddete başvuracağını söylüyor. ABD’deki aşırı sağ gruplar ile içli dışlı. Sıklıkla ağzında puro ve arkasında lüks otomobiller ile Instagram pozları veriyor.

1 AYDA 13 MİLYAR GÖRÜNTÜLENME

Sadece Ağustos ayında #AndrewTate etiketi ile yayımlanan TikTok videoları 13 milyar görüntülenme aldı. Ağustos ayında Google aramalarında Andrew Tate sözcüğü, Donald Trump ve Covid-19 kelimelerinden daha fazla görüntülendi.

Tate hafif sıklette dövüşürken en fazla kemere sahip isimlerden biri oldu. Bundan da sıkıldıktan sonra, İngiltere’de yayınlanan Biri Bizi Gözetliyor (Big Brother) yarışmasına katıldı. Bu şovda bir kadına kemer ile vurduğunun tespit edilmesinin ardından yarışmadan diskalifiye edildi.

Daha sonra internet üzerinden ayda 49.99 dolara ‘para kazanma eğitimleri’ vermeye başladı. Facebook’tan ‘tehlikeli kişi’ olduğu için, TikTok’tan ‘toplumun bir kesimini aşağıladığı için’ atıldı. Youtube ‘aşıyla ilgili yanlış bilgiler verdiği gerekçesi ile’ Tate ile yollarını ayırdı.

Elon Musk, Tate’e yeniden konuşma alanı açtığı zaman, ilk işlerinden biri otomobillerinin listesini genç iklim aktivisti Gretha Thunberg’e atmak oldu. Gretha Thurberg ise Tate verdiği cevapta ‘cinsel organının küçük olduğu için otomobilleriyle övündüğü’ imasında bulundu. Bu yanıt sosyal medyada dakikalar içinde on binlerce kez beğeni aldı. Söz konusu tweet toplamda 259 milyon kez görüntülendi.

OTOMOBİLLERİNE EL KONDU

Tate şu an Romanya otoriteleri tarafından insan kaçakçılığı ile suçlanıyor. Operasyon kapsamında Tate kardeşler ve iki Romanya vatandaşı gözaltına alındı. Polis kaynaklarına göre söz konusu dört kişinin Romanya-İngiltere-ABD arasında insan kaçakçılığı yaptığı düşünülüyor. Tate’in lüks otomobillerden oluşan koleksiyonuna da polis tarafından el kondu.

Tate kardeşlere yapılan operasyon sırasında evde bulunan bazı genç kadınların cinsel ilişkiye zorlandıkları tespit edildi. Savcı operasyonda gözaltına alınan bir kişinin başka bir kişiye tecavüz etmek amacıyla psikolojik baskı uyguladığı ve darptan sabıkasının olduğunu söyledi.

Andrew Tate büyük bir Youtube ünlüsü. Piers Morgan ile iki ay önce yaptığı mülakat 8.3 milyon kez izlendi. 2005 yılında boks kariyerine başlarken, kasım 2008’de İngiltere’de alanında 7.’liğe kadar yükseldi. 2009 yılında İngiltere hafif sıklet kickbox şampiyonu oldu. 2016 yılından itibaren spordan çok medya girişimleri ile adından söz ettirdi.

Kaynaklar: New York Times, Washington Post, Guardian, Haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel