Derbiye moralli gidiyor

Derbiye moralli gidiyor

Fenerbahçe üst üste ikinci maçını kazanarak hem derbi öncesi moral buldu hem de baskıyı Galatasaray’ın üzerine atarak çıktı Antalya’dan.

Geçen haftaki Hatay maçında fabrika ayarlarına geri dönen bir Fenerbahçe izlemiştik ancak Antalya maçının ilk yarısında alıştığımız ritmin uzağında bir takım vardı sahada. Akıllar belli ki biraz derbideydi, biraz da sahaya çıkan 11’in özellikle orta sahada top yapmadan ve yaratıcılıktan uzak oluşu Fenerbahçe’nin oyununu ciddi şekilde etkilemiş gözüktü.

Crespo-Arao merkezi ve Lincoln-Rossi kanatları geçiş oyununu etkili yapamadı. Fenerbahçe etkili şekilde topu hücuma taşıyamadı, hareketli forvetler yeteri kadar topla buluşamadı. King’in, Trabzon deplasmanındakine benzer vuruşu üst direkten dönmese belki oyun daha rahat ilerleyebilirdi. King demişken, Norveçli futbolcu müthiş oynamaya devam ediyor. Çok istekli ve hareketliydi ama iki topunun direkten dönmesi yüzünden de epey şanssızdı.

14. dakikada Güray’ın Fenerbahçe savunmasını çaresiz bırakan müthiş ortasında Wright golü atınca biraz bocalama başladı. İlk yarıda tat vermeyen bir Fenerbahçe izledik açıkçası.
Yaptığı dokunuşlarla takımı ateşleyen Jesus, Lincoln-Emre Mor değişikliği ile doğru olanı yaptı. Emre’nin girişiyle daha hareketli bir takım izlemeye başladık. Batshuayi’nin 7 dakika içinde attığı iki golle de maç Fenerbahçe’nin oldu.

Batsman atmaya ve Fenerbahçe’yi yarışta tutmaya devam ediyor. Fenerbahçe golcü anlamında son yılların en verimli futbolcularını yakalamış durumda. Valencia, Batshuayi ve King üçlüsü sürekli oyunun içinde ve golleri atıyor. Rakip savunmacıların durdurmakta çok zorlandığı üç forvete sahip Fenerbahçe. Bu şampiyonluğa oynayan bir takım için en önemli faktörlerden biridir.

Zajc ve İrfan Can’ın oyuna girişiyle de hantal orta saha pas oyununa döndü, hele Emre Mor’un Bünyamin’in içinden geçtiği, Batshuayi’nin de müthiş topuk pasıyla topu King’le buluşturduğu bir pozisyon var ki eğer o gol olsaydı, jeneriklere girerdi. Hakemleri maalesef çok konuşuyoruz. Ama konuşulmayacak gibi de değil. Rossi’nin attığı golde hakemin faul düdüğü çok ucuzdu. Maçın kırılma anlarında böyle düdükler olmaz. Maçın skoruna göre düdük çalınmaz. Fenerbahçe Kadıköy’e moralli gidiyor. Derbi gerçek bir mesaj maçı olacaktır.

Kaynak: Web Özel