Bu haberleri okudunuz mu? Ev sahipleri, mülakat sistemi ve uzaydaki gözler

Gündem haberleri
Bu haberleri okudunuz mu? Ev sahipleri, mülakat sistemi ve uzaydaki gözler

Kahramanmaraş depremlerinin yaralarının sarılması için çalışmalar sürmekte. Diğer yandan siyaset gündemi iyice yoğunlaştı; oy pusulaları netleşti, adaylar kampanya süreçlerini başlattı. Ayrıca, fırlatma operasyonu hava şartları nedeniyle 3 kere ertelenen İMECE uydusu uzaya gönderildi.

Kayıp depremzedelerin ardından... | Gaiplik kararı, ölüm karinesi, DNA taramaları

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bazı afetzedeler hala yakınlarını aramakta. Bu süreçte özellikle tıbbi işlemler kayıpların bulunmasında büyük önem taşıyor. Yakınlarına ulaşamayanların ise gaiplik kararı veya ölüm karinesi başvurusu yapması gerekiyor.

 Netflix'in Doğu planı... | Batı'daki abone kaybını mı dengeliyor?

Netflix, geçtiğimiz yıl abone sayılarında yaşadığı ciddi dalgalanmalarla sık sık gündeme gelmişti. Platformun Türkiye dışında da Güney Asya ülkeleri başta olmak üzere Doğu'ya yaptığı yatırımlar ise, "Batı'daki kaybını bu ülkelerden mi gidermeye çalışıyor?" sorusunu akıllara getiriyor.

4 soru 4 cevap | Kira meseleniz arabulucuya giderse bunları bilmenizde fayda var...

Bugün özellikle büyük şehirlerde barınma önemli bir sorun. Adliyeler kiracı-ev sahibi davaları ile dolu. Peki arabuluculuk sistemi kira meselesini gerçekten çözebilir mi? Hangi kira davaları hakimden önce arabulucunun önüne gidecek?

Seçmenler gündemde, bir de oy veremeyenler var...

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kaldı ve Türkiye milyonlarca seçmeni konuşuyor. Kararsızların veya Z kuşağı gibi grupların seçimlerde nasıl tutum sergileyeceği merak ediliyor. Ancak bir de oy kullanma hakkına sahip olmayanlar var. Cezaevlerinde kimler oy kullanamıyor?

Siyasette Asyalı Britanyalılar dönemi! Ada, 40 yılda nasıl değişti?

Birleşik Krallık siyasetine artık Hindistan ve Pakistan asıllı göçmen ailelerin çocukları yön veriyor. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İskoçya Başbakanı Humza Yousaf, İskoçya İşçi Paritisi Lideri Anas Sarwar ve Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, adadaki Asya kökenli siyasetçilerin başında geliyor.

'Bırak girmeyi, kapıdan bile bakamaz' | Ev sahibinin sınırı nerede başlar?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda çeşitli itilaflar sıkça gündeme gelmekte. Bu itilafların ardında yatan en büyük nedenlerden biri ise fahiş kiralar. Peki, ev sahibi istediği zaman evi yeni alıcısına gösterebilir mi? Ev sahibinin sınırı nerede ve nasıl başlıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan işareti verdi... Mülakat sistemi neden tartışılıyor? Kanun ne diyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuya işe alımlarda bazı mülakatların kaldırılacağını açıkladı. Bahse konu gelişme, mülakatın hangi meslekler için gerekli olduğu, mülakatlarda objektifliğin önemi ve görüşmelerin nasıl denetlenebileceği gibi konuları yeniden gündeme getirdi.

Bir siyasetçi nasıl giyinmeli? 'Her rengin verdiği bir mesaj var...'

Seçimlere bir ay kala adaylar netleşirken seçim çalışmaları da hızlı bir şekilde sürmekte. Propaganda döneminde siyasetçiler için dış görünüş çok önemli. Özellikle giydikleri kıyafetler, kullandıkları aksesuarlar ve seçtikleri renkler siyasetçilerin alacakları oy oranını bile etkileyebilir.

Minibar bitti mi? 'Sanki bütün ailem batacak gibi hissediyorum...'

Türkiye'de ve dünyanın pek çok ülkesinde eski ve pahalı dostumuz minibarlara artık rastlanmıyor. Turizmciler oda içinde anında yiyecek tüketebileceğiniz bu buzdolabını yeniden cazip kılmanın yollarını arıyor.

2 bin liraya da var, 43 bin liraya da... Derme çatma bodrum daireler neden revaçta?

İstanbul Mahmutbey'de derme çatma bodrum katların 8 bin 500 TL'den kiralanması, gözleri bu dairelere çevirdi. İstanbul'da 2 bin liraya da bodrum kat daire var, 43 bin TL'ye de... Emlakçılar, yüksek fiyatları mal sahiplerinin belirlediğini ileri sürüyor.

4 Soru 4 Cevap: Pentagon'un gizli belgelerini kim, neden sızdırdı?

ABD, Pentagon'a ait gizli bilgilerin nasıl sızdığını tespit etmek için soruşturma başlattı. Ancak konuya dair bazı iddialar komplo teorilerini aratmayacak türden. ABD istihbaratının bu kadar gizli belgeleri sızdırmayacak kapasitede olduğunu belirten de Rusya'yı veya Ukrayna'yı işaret eden de var.

Lostra salonlarına spor ayakkabı ilgisi... 'Ben bunun neresini tamir edeyim?'

Spor ayakkabı fiyatları, enflasyon nedeniyle son zamanlarda epey yükseldi. İthal lüks bir çift ayakkabının sezon fiyatı 2 bin-3 bin 500 lira arasında değişiyor. Vatandaş artık yeni spor ayakkabı almak yerine yırtılan ayakkabısını tamire götürüyor. Ancak bazı tamirciler de iş yapamamaktan şikayetçi.

Ertelenen düğünler yaklaşıyor... Evlenmek kaç para?

Yeni evlenecek çiftler ev kurmak için masraf altına giriyorlar. Yemek takımından oturma grubuna, beyaz eşyadan yatak odası takımına kadar birçok eşyanın satın alınması gerekiyor. Peki bir ev kurmak için yeni evli çiftlerin ne kadar ödemesi gerekiyor?

Türkiye'nin uzaydaki gözleri! İlki 1994'te fırlatılmıştı...

İMECE uydusunu yörüngeye gönderen Türkiye, uzaydaki uydu sayısını artırıyor. Türkiye'nin halihazırda İMECE dışında uzayda 5 haberleşme, 2 gözlem uydusu ile 2 nano uydusu bulunuyor. Peki Türkiye'nin uzayda ne gibi çalışmaları oldu? 

İngiltere'nin büyük koku problemi nasıl çözülür?

İngiltere'nin kanalizasyon sistemi uzun yıllardır bu nüfusu kaldırmıyor. Denizlerin kirliliğinden dolayı sahiller sıklıkla kapatılıyor. 19. yüzyılın ortasından beri ülke bu soruna tam anlamıyla kalıcı bir çözüm bulabilmiş değil. 

 Mars'a ne zaman yerleşeceğiz? 2033, 2050, 2070 ya da hiçbiri...

İnsanlığın Mars'a koloni kurma hayali uzun yıllardan beri varlığını sürdürüyor. Bunun için çeşitli tarihler zikredilmeye başlandı bile. 2033'ü hedef gösteren de var, 2050'yi ya da 2070'i işaret eden de. Ancak bazı uzmanlar da bunun yakın tarihe mümkün olamayacağını söylüyor.

 İş hayatında duygusal zeka mı, iş zekası mı daha önemli?

Yapılan araştırmacılar bir işi iyi yapmak için kalabalığın kalanından daha zeki olmak gerektiğini ortaya koyuyor. Ancak o işi daha da iyi yapmak için duygusal zekaya ihtiyaç var.

 Haaland'ın neyi eksik?

Haaland, şu yaşında aynı dönemlerine göre; Messi ve Ronaldo'dan çok daha fazla gol attı. Durdurulamıyor. Biyonik bir adam gibi. Peki yeterli övgüyü alıyor mu?

Kaynak: Web Özel

Gündem haberleri deprem Web Özel seçim