Hamsi pişirirken mutlaka deneyin! Hamsiyi böyle pişirince Karadenizliler bile hayran kalacak
Karadeniz mutfağının deyim yerindeyse en önemli unsuru olan hamsiyi pişirirken bazı püf noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Doğru pişirme yöntemi ile hamsi hazırladığınız zaman ise Karadenizliler bile el lezzetinize hayran kalacak.
Hamsi tava pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı önemli detaylar bulunuyor. dikkatli bir biçimde hazırlanan hamsi tava ise tadına doyulmaz lezzete sahip oluyor. İşte hamsi tava pişirirken yemeğin çok daha lezzetli olmasını sağlayan püf noktaları:
- Hamsi tavayı pişirmeden önce hamsileri güzelce temizleyin ve yıkayın. Ardından una bulamadan önce yıkanmış hamsileri tuzlayın. Yeterli olduğunu düşündüğünüz kadar tuzlayın. Ölçüsü tuzu ne kadar sevdiğinize göre değişecektir.
- Hamsiyi tuzladıktan sonra mısır ununa bulayın. Ancak mısırları tek seferde değil, biraz fazlaca vakit ayırarak tek tek una bulamaya özen gösterin.
- Tavaya ekleyeceğiniz yağ mutlaka sıvı ayçiçek yağı olsun.
- Tava tamamen kızgın hale gelmeden balıkları içerisine bırakmayın. Balık tavaya değdiği an çıtırdayarak pişmeye başlamalı.
- Una bulanan balıkları tavaya yerleştirirken kuyrukları iç tarafa baksın ki tam yuvarlak bir şekil oluşturmanız kolaylaşsın.
Hamsi tava pişirirken bu püf noktalara dikkat ettiğiniz takdirde lezzete siz bile çağrılacak
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV