Börek kıvamında puf puf kabaran krep yapmanın yolu! Şefler böyle pişiriyor
Lezzetli krep pişirmek için bu adımları takip etmelisiniz. İşte o tarif
Krep, kahvaltı sofralarından akşam yemeklerine kadar her öğünde keyifle tüketilebilecek bir lezzettir. Ancak, herkesin aklındaki o mükemmel krep nasıl yapılır sorusunun cevabı, doğru teknikler ve malzeme seçiminde saklıdır. Şeflerin uyguladığı birkaç püf noktası ile siz de börek kıvamında, puf puf kabaran krepler hazırlayabilirsiniz. İşte profesyonel mutfaklardan gelen ipuçları!
TARİF
Yumurta, süt ve unu geniş bir kase içerisine koyarak çırpmaya başlayın.
Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpmaya devam edin.
Sıvı yağı da ekleyerek tekrar çırpın. Akışkanlığını koruyan ama hafif kıvam tutan bir harç olmalı. Bu aşamada damak zevkinize göre tuzlu veya tatlı olarak hazırlamak isterseniz şeker veya tuz katın. Dilerseniz sade olarak da hazırlayabilirsiniz.
Tavanızı iyice ısıtın. Sıvı yağdan bir miktar ekleyip bir peçete yardımı ile hafif yağlayın ve bir kepçe akıtma harcını ekleyerek tavayı sallayarak iyice yayın.
Orta-yüksek ateşte pişirirken kenarları ve üstü hafifçe kuruyana kadar pişirin. Yaklaşık 40-50 saniye sürecektir.
Daha fazla kurumasına izin vermeden ters çevirin, bir 30-40 saniye de bu şekilde pişirin. Ardından ocaktan alın.
Tüm harç bitene dek tavayı hafifçe yağlayarak pişirmeye devam edin. Sıcak servis edin.
AFİYET OLSUN!