Ramo

Ramo

14 Ocak 2020 tarihinde Show TV’de ekrana gelen Ramo, gerçek hayattan kurgulanan bir yapım olmasıyla dikkat çekiyor. BKM’nin yapımcılığını üstelendiği dizinin yönetmen koltuğunda M. Çağatay Tosun oturuyor. 

Dram ve aksiyon türünde olan Ramo’nun hikayesini Seda Karaoğlu, Birol Tezcan ve Toprak Karaoğlu kaleme alıyor. 
Ramo’nun oyuncu kadrosunda, Murat Yıldırım, Esra Bilgiç, Olgun Şimşek,Yiğit Özşener, İlker Aksum, Mehmet Akif Özdemir, Devrim Özkan, Hakan Gerçek, Mehmet Yılmaz Ak yer alıyor. 

Birinci sezonu Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan Köprüköy ve Sepici mahallelerinde çekilen Ramo’nun ikinci sezon çekimleriyse İstanbul’da gerçekleştiriliyor.

RAMO DİZİSİNİN KONUSU

Adını diziye veren Ramo, haksızlıklara dayanamayan, zeki ve cesur bir karaktere sahiptir. Adana’nın Çukurova ilçesinde ailesiyle beraber senelerce ırgatlık yapmış olsa da günümüzde seçkin bir ailenin illegal işlerini yapmaktadırlar. Ailesinin itirazlarına rağmen isyan etmeye karar veren Ramo’nun aynı zamanda patronun kızı olan Sibel ile arasında oluşan çekim gün geçtikçe artmaktadır.

Ramo’nun asıl amacı babasının ölmesi için adamlarına emir veren Cihangir isimli kişiye ulaşmaya çalışmaktır. Bunu gerçekleştirebilmek için öncelikle kendini Adana’da kanıtlaması ve Cihangir’in sağ kolu olan Yavuz’u arkasına alması gerekmektedir. Sevdiği dostları ve ailesiyle beraber İstanbul ve Adana arasında geçen bir başkaldırışın öyküsü izleyenlere aktarılmaktadır.