Bu haberleri okudunuz mu? Seçim yasakları, İbo ve ABD-İsrail gerilimi

Gündem haberleri
Bu haberleri okudunuz mu? Seçim yasakları, İbo ve ABD-İsrail gerilimi

Deprem felaketinin üzerinden 2 ay geçti. Türkiye, seçim atmosferine giderken her gün birbirinden renkli isimler de adaylıklarını açıklamaya devam ediyor. Dünyada ise, ayda bulunan su ile ABD-İsrail arasındaki gerilim gündem konusu.

Türkiye sandığa gidiyor... | 8 Şubat 1935 seçimleri unutulmazdı

Türkiye, kritik seçimlerden birine doğru gün sayıyor. Geçmişte de pek çok tarihi seçimi geride bıraktık. Bunlardan biri ise 8 Şubat 1935 seçimleriydi. Bu tarihte ilk kez kadın milletvekilleri meclise girdi. Peki bu seçime giden süreçte neler yaşandı?

Japon çalışanlar neden zam alamıyor?

Yaklaşık 30 yıldır işçi ücretlerinin değişmediği Japonya'da enflasyon işletmeleri zorlamaya başladı. Çalışanlar ek iş yapmaya yönelirken Başbakan Kişida maaşların artışını stratejik hedef olarak belirledi.

 Bazı evliler asosyal mi oluyor? | 'Ooo hanımı buldun bizi unuttun'

Çiftlerin evlendikten sonra sosyal hayattan çekilmesi, çevresiyle eskisi kadar görüşmemesi yeni bir olgu değil. Bu durumun ardında kişisel, maddi ve toplumsal unsurlar yatabiliyor. Uzmanlar, kişilerin hem tek başına hem de çiftlerin arkadaşlarıyla vakit geçirmesinin sağlıklı olduğuna işaret ediyor.

Seçim yasakları ne? Kanun propaganda dönemiyle ilgili ne söylüyor?

Türkiye heyecanla 14 Mayıs seçimlerine ilerliyor. Seçim döneminde uyulması gereken pek çok kanun var. Oy verme gününde düğün yapmanın bile belli bir kuralı var.

Netanyahu’nun ısrarına Biden müdahalesi | ABD'nin İsrail mesajı ne anlama geliyor?

Netanyahu, ülke tarihinin en büyük kitlesel protestolarına neden olan tartışmalı yargı reformunu Joe Biden'ın 'demokrasi uyarısından' iki saat sonra ertelediğini duyurdu. İki müttefikin arası son günlerde oldukça gergin. Peki ABD, bu 'demokrasi uyarısıyla' İsrail'e tam olarak ne mesajı veriyor?

Neden bazıları artık dizi izleyemiyor? | 'Eskiden her saatimizi televizyona göre...'

Merak ettiği halde yeni diziye başlayamadığını ya da sevdiği dizilerin yeni bölümlerini izlemeye eli gitmediğini söyleyenlerin sayısı giderek artıyor. Uzmanlar bu durumu, içeriğin çok fazla olması ve odaklanma süremizin azalması gibi gerekçelerle açıklıyor.

 'Çok partili hayata geçişten bu yana...' | Türkiye'de seçim sistemi kaç kere değişti?

Türkiye 23. Cumhurbaşkanı'nı ve 67'nci Hükümeti'ni belirlemek üzere 14 Mayıs'ta sandığa gidecek. Peki, bugüne kadar vatandaşlar hangi seçim sistemleriyle sandığa gitti? Türkiye'de seçim sistemi kaç kere ve nasıl değişti?

Kim, neden apartman yöneticisi olmak ister? 'Tadilat, aidat takibi, kentsel dönüşüm gibi işler...'

Hemen hemen her apartmanda bir yönetici bulunuyor. Apartman yönetimi, kimi zaman kat maliklerinden seçilen kişi, kimi zaman da dışarıdan bir şirket tarafından yürütülüyor. Peki apartman yöneticisi olmanın motivasyonu nedir? Yöneticinin görevleri ve karşılaştığı zorluklar nelerdir?

Yıllardır uzayın derinliklerinde su arıyoruz... Ay'da bulunan su neden önemli?

Yaşam için en gerekli elementlerin başında gelen suyu bulmak amacıyla uzayın dört bir köşesinde araştırmalar devam ediyor. Son olarak Çinli bilim insanları Ay toprağında bulunan cam boncukların içinde su keşfetti. Güneş Sistemi içinde başka gök cisimlerinde de su olduğu varsayılıyor.

 Finlandiya üyeliğe çok yakın... NATO onlar için neden bu kadar önemli?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi, Finlandiya'nın da NATO'ya üyelik talebinde bulunmasına neden olmuştu. Türkiye'nin bu talebi, uzun süren müzakerelerin ardından kabul etmesi bekleniyor. Peki NATO, Finlandiya için neden önemli?

Dolandırıcılar bizi nasıl ikna ediyor? Ünlü, savcı, asker... 'Eğitim seviyesi fark etmiyor!'

Dolandırıcılık olayları maalesef son günlerde hızla artmakta. Toplumun birçok kesiminden insan, kötü niyetli kişilerin hedefi oluyor. Dolandırıcıların en büyük silahı ise ikna becerilerini oldukça iyi kullanmaları. Bunlara son örnek ise geçtiğimiz gün davası görülen ve medyada 'Bitcoin Safiye' olarak bilinen Safiye Gökçe Yüce...

Belki de robotlar işimizi elimizden hiç almayacak... | 'Teknoloji yeni meslekler de yaratıyor'

Gelişen teknolojiyle bazı mesleklerin yavaş yavaş ortadan kalktığına şahit oluyoruz. Bu meslekleri icra edenler için tablo parlak değil ancak toplum bilimciler, her bir teknolojik gelişmenin başka bir mesleği doğurduğuna işaret ediyor.

Avcılık ikinci bir duyuruya kadar yasak! Avlanmaya itirazlar ne? Federasyon ne diyor?

Kahramanmaraş depremlerinin doğal yaşama da zarar vermesi nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar kara avcılığının durdurulması gözleri avcılığa çevirdi. Hayvan hakları savunucuları avlanmanın tamamen yasaklanmasını istiyor. Federasyon ise av yasağının kaçak avlanmayı artıracağı görüşünde. 

İbrahim Tatlıses bir kez daha diyor... Şarkısı Özal'ın kampanyasında kullanıldı... İlk sefer 1991'de denedi!

71 yaşındaki İbrahim Tatlıses bir kez daha siyasete soyundu. AK Parti'den aday olmak için başvuruda bulunan ünlü sanatçı 1991'den bu yana milletvekili olmak için şansını deniyor. Tatlıses yıllar içinde siyaset ile hep içli dışlı bir isim oldu. 

Savaşın üzerinden bir yıl geçti! Rublenin geleceği nasıl olacak? Putin: 'Yaptırımlar orta vadede...'

Ukrayna Savaşı devam ederken Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlar Rusya ekonomisi üzerinde etkisini göstermeye başladı. Ruble, dolar karşısında Kasım ayından bu yana yüzde 20 değer kaybederken, Dünya Bankası ve IMF gibi örgütler Rus ekonomisinin küçüleceğini öngörüyor.

 İsrail ile Hindistan nasıl yakınlaşıyor? Silah sevkiyatı yüzde 147 arttı...

İsrail ile Hindistan arasındaki ilişki her geçen gün daha da güçleniyor. Hindistan, İsrail yapımı silahların en büyük alıcısı konumunda. Üstelik Hindistan'da kurulan fabrikalarda ortak silah üretimi de yapılıyor. Öte yandan Hindistan son yıllarda İsrailli turistlerin gözdesi haline geldi.

 Kediler gerçekten metropollerin fare sorununu çözebilir mi? İstanbul'un özelliği ne?

İstanbul dünyanın en kedi dostu metropolü. New York yıllardır sıçanlara karşı kedi orduları kuruyor. Peki bu ordular neden bir işe yaramadı? Kediler İstanbul'da farelere karşı başarılı mı?

 Tuchel, Bayern'i toplar mı? Zincir kırılmak üzere!

Alman teknik adam Thomas Tuchel, yeni takımı Bayern Münih'in başında ilk maçlarına çıkacak. Tuchel, yıldız futbolcularından Sane'nin performansının dalgalı seyrettiği ve Mane'nin sorunlar yaşadığı gergin bir takım devralıyor. 10 kez üst üste şampiyonluk zincirini tutabilecek mi? Göreceğiz...

Kaynak: Web Özel

deprem Web Özel seçim