Bu haberleri okudunuz mu? Otomobil satışları, çöpçatanlık ve sandık tarihleri...

Web Özel
Bu haberleri okudunuz mu? Otomobil satışları, çöpçatanlık ve sandık tarihleri...

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

En çok hangi aylarda sandık başına gittik?

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli seçimler için mayıs ayını işaret etti. YSK verilerine göre bugüne kadar en çok genel seçim, ekim ve kasım aylarında yapılırken bu ayları haziran izledi.

Ayrı kabin, pedagog, makyaj yasağı... | Çocuk oyuncuların hakları neler?

Rolleri ile bazen Türkiye'yi ağlatıyor, bazen de güldürüyorlar... Yetişkinlerin bile zorlandığı çetin set koşullarında çalışıyorlar. Çocuk oyuncu da olsalar aslında birer işçiler.

Waka Waka'dan "Rolex ile Casio" takasına | 12 yıllık aşkın fotoğrafı...

Shakira, eski sevgilisi ve çocuklarının babası Pique'ye ayrılıkları sonrası yaptığı 'göndermeli' şarkıyla gündemde. Shakira'nın 'Tanrıya inancımı kaybetmek üzereydim ki o karşıma çıktı" dediği Pique'ye öfkesi "Kaslarınla birlikte beynini de çalıştır" seviyesine çıktı. Çift, 12 yılda neler yaşadı?

Herkes ama herkes hasta... Ne yiyip içeceğiz? 

Etrafımızda grip, influenza veya Covid olan insanların sayısı artmaya başladı. Peki hastayken ne yiyip içmeli?

Son dakika iptalleri! 'Biz seninle anlaştık ama o 200 bin daha fazla veriyor...'

Son zamanlarda vatandaşlar ev veya otomobil satışları için aralarında anlaşıyor ancak bu satışlar son dakikada iptal olabiliyor. Enflasyon ve talep ev veya otomobilini elden çıkarmak isteyenlerin sürekli yeni alıcılar ile karşılaştırıyor. Eski el sıkışmalar bozulabiliyor.

Büyük istifa dalgası var ama kapıyı çekip giden ne kadar mutlu?

Büyük istifa dalgası, sessiz istifa, sessiz kovma, bunlar iş hayatının yeni kavramları. Peki kapıyı çekip giden mutlu mu? İstifa edenler yeni şirketlerinde aradıklarını bulabiliyor mu? Yoksa tekrar aynı döngü mü başlıyor?

Dünyanın konuştuğu grup: Wagner! Geçmişte perde arkasındaydı...

Peş peşe gelen haberler ve aktarılan demeçler, Rusya merkezli paramiliter grup Wagner'in bir süredir gündemin üst sıralarında yer almasına neden oluyor. Kurucusu FBI tarafından aranan paramiliter grup Afrika'daki faaliyetleriyle de konuşulmaktaydı...

Bulgaristan, Ukrayna'ya neden ve nasıl yardım etti? 'Rusya'dan gelen petrolle...'

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda aldığı pozisyonla dikkat çeken ülkelerden biri de Bulgaristan oldu. Tarihsel olarak Rusya'yla yakınlığı bilinen Bulgaristan, son bir yılda ise alışılmışın tam aksine bir görüntü sergiledi. Peki neden? Bulgaristan'ı olağan dışı hamlelere iten neydi?

Dünyanın en kalabalık ülkesi değişti mi? Nüfusu eriyen Çin tahtından inmiş olabilir....

Dünya üzerinde nüfusu bir milyarı geçen sadece Çin ile Hindistan bulunuyor. Ancak Çin'in nüfusunun son bir yılda 850 bin gerilediğini açıklaması üzerine Hindistan dünyanın en kalabalık ülkesi haline gelmiş olabilir. Farklı kuruluşlar Hindistan nüfusunun 1 milyar 420 milyonu aştığını tahmin ediyor.

 Otomobil satışları arttı! Ancak pek çok vatandaş ikinci el araç bakıyor... Peki neden?

Sıfır otomobil satışları geçen yıl 800 bine yaklaştı. Ancak buna rağmen pek çok vatandaş 2. ele yöneliyor. Sıfır otomobil alımlarının çoğunun araç filoları ya da galeriler tarafından gerçekleştirilmesi, piyasada sıfır araç bulunamamasına neden oluyor. Peki şu an 2. el piyasası ne alemde?

2022'de seller ve yangınları konuşurken... | Deniz koca bir şehri nasıl yutar?

Küresel ısınmanın deniz seviyesini yükselttiği acı bir gerçek. Kasırgalardan sonra şehir içlerine kadar giren ve evleri yerinden eden deniz taşkınları da bu yükselişin sonuçlarından biri. Günümüzde kıyı taşkınlarından 34 milyon kişi etkileniyor ancak önlem alınmazsa bu sayı 246 milyona çıkabilir.

Çöpçatanlığa bilim karıştı! İstanbul'da ofisler var...

Türkiye'de son zamanlarda modern çöpçatanlık hizmeti veren firmalar artmaya başladı. Kadın ve erkekleri "bilimin ışığında" eşleştirdiklerini söyleyen firmalar bugüne dek yüzlerce çifti evlendirdiklerini iddia ediyor. Peki bu firmalar nasıl çalışıyor, size ne gibi hizmetler sunuyor? Hizmet yasal mı?

Toplumun belki de en hassas yeri... Devlet bir çocuğu ne zaman ailesinden korumaya alır?

Çocuklar toplumların belki de en hassas yeri. Ancak her anne baba çocuğuna karşı hassas değil. Şiddet, istismar ve daha pek çok gerekçe ile çocuklar devletler tarafından koruma altına alınıyor. Peki bu koruma süreci nasıl işliyor? Çocuğun nerede kaldığını aile biliyor mu?

Latin Amerika bu kez başka karıştı: Yolsuzluk, ekonomik kriz, siyasi çalkantılar

Güney Amerika kıtası oldukça zor zamanlardan geçiyor. Brezilya'daki parlamento baskını, Peru'da sokakların karışması, Arjantin'de ise derinleşen ekonomik kriz çözüm bekliyor.

70'inde süper modellik olur mu? Öyle bir oldu ki...

60, 70 ve 80'inden sonra profesyonel modelliğe başlayan kadınlar, moda ve kozmetik dünyasındaki klasik modellik anlayışını değiştirmeye başladılar. Tabii bunda 'gençlik takıntılı düşüncelerden' kurtulan tasarımcılar da önemli rol oynuyor. Moda dünyasında “gümüş saçlı modeller” furyası başladı.

Leopard 2 tanklarının önemi ne? Türkiye'nin envanterinde de var...

Ukrayna'da savaş devam ederken Batılı ülkeler tarafından bu ülkeye ağır silah sevkiyatı artıyor. Sevkiyatı konuşulan Alman yapımı Leopard 2 tankı ise gündemde öne çıkmakta. 19 ülke tarafından kullanılan Leopard 2 tanklarından Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde de bulunuyor.

 Video Haber: El yazınız sizi ele veriyor!

El yazınızın sizin kişilik özelliklerinize dair ipuçları barındırdığı hiç aklınıza gelir miydi? Harfleri bağlama, kağıdı kullanma ve hatta nokta koyma şekliniz bile karakteriniz hakkında anlamlar barındırıyor. Klinik Psikolog ve Grafolog Nursu Marmara, konuyu bilimsel verilerle açıkladı.

 'Sürekli eşyalarımı kaybediyorum sinir oluyorum, ben ne yapacağım?'

Bazı insanlar için eşyalarını kaybetmek son derece sinir bozucu olabiliyor çünkü ne kadar dikkatli olurlarsa olsunlar cüzdan, telefon ve anahtarlar bir şekilde yok oluyor. Uzmanlar eşyalar arandığı sırada öfkenin kontrol edilememesinin eşyayı bulmayı zorlaştırdığını söylüyor.

 Çin ile Mısır nasıl yakınlaşıyor? Milyarlarca dolarlık yatırım... (haberglobal.com.tr)

'Kuşak ve Yol' inisiyatifi kapsamında Çin uzun süredir Mısır ile hem ekonomik hem de politik anlamda ilişkilerini geliştirmekte. Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang'ın Mısır ziyareti, ülkesinin Mısır'ın inşa ettiği yeni başkentine ve Süveyş Ekonomik Bölgesine yatırımlarını da gündeme getirdi.

 Yardım görmeme, hormonal değişimler ve eve kapanma... | 'Psikolojik destek doğum hazırlığının bir parçası olmalı'

Doğum sonrası depresyon, genelde aniden yaşanan hormonal değişimin yol açtığı bir rahatsızlık olarak ele alınıyor. Ancak uzmanlar, bu rahatsızlığın hormonal dengesizlikten çok daha fazla olduğunu belirterek, doğum hazırlıklarına psikolojik destek planının da dahil edilmesi uyarısını yapıyor.

 Kaynak: Web Özel

Kaynak: Web Özel

Web Özel