Bu haberleri okudunuz mu? Elektrik, altın, kiralık kasa, Covid-19, müdavim, yaşlı nüfus, taciz, kupa...

Bu haberleri okudunuz mu? Elektrik, altın, kiralık kasa, Covid-19, müdavim, yaşlı nüfus, taciz, kupa...

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Ortak dert: Ortak alan elektriği

Sitelerde oturan vatandaşları hem elektrik faturaları hem de ortak alan elektriği çarptı. Bazı vatandaşlar daha önce ödediklerinin farkında bile olmadıkları 'ortak alan elektriği' ücretine şaşırıyor. Yönetimler ise oturanlara mesaj göndererek zamları açıklamaya çalışıyor. Sorun nasıl çözülecek?

Genç iş insanları anlatıyor: 'Tam iş kurduk ki...'

Yaşı 30'un altında olan genç iş insanları kendi işletmelerinin sahibi olduktan sonra önce pandemi, sonra da artan maliyetler ve hayat pahalılığının ortasında kendilerini buldular.

Üç puanlı sistemin en kötü dördüncü Fenerbahçesi!

Sarı-lacivertliler 3 puanlı sisteme geçilen 1987-1988'den bu yana 24. haftalar itibarıyla en kötü dördüncü dönemini geçirdi.

Türkiye operasyonlar ile ağır darbe indiriyor! Dünyada uyuşturucu kullanımında görünüm ne?

Birleşmiş Milletler'in hazırladığı uyuşturucu raporuna göre dünyada nüfusun artmasına paralel uyuşturucu kullanımı da artacak. Afrika kıtasında uyuşturucu tablosu vahim. Pandemi bağımlılık tedavisi gören pek çok insanın sürecini yarım bıraktı.

'Bir TikTok videosundan 18 bin dolar kazandım ama...' Sosyal medya nasıl 'toksik' bir yer oldu?

TikTok, Instagram, YouTube... Fenomenleri ve 'influencer'lar farklı platformlardan farklı markaların içeriklerini tanıtıyor ve bu şekilde para kazanıyor. Ancak ünlü bir 'influencer'ın düzene dair anlattıkları ise çok çarpıcı. Sosyal medya nasıl 'toksik' bir hale geldi? Ünlü isim anlatıyor...

Gerçekten 'şampiyon olmasan da' olur mu? Kupa hasreti ne değiştirir?

Türk futbolunun dominant figürleri kuşkusuz Dört Büyükler. Hatta çok uzun süre sahnenin hakimi Üç Büyükler'di. Kupalara ambargo koyan devler buna rağmen zaman zaman uzun denebilecek süreler zafer hasreti de çekti. Peki bu hasretler taraftarlığı nasıl etkiliyor? Geleceğin büyükleri farklı olur mu?

Tek fatura, akıllarda iki soru... -Bizden mi çıkacak? -Peki biz ne yapacağız?

Yeni faturalar vatandaşı olduğu kadar esnafı da düşüncelere itiyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, elektrik faturalarına ilişkin yeni biz düzenlemenin kapıda olduğunu söylerken esnaf zam yansıtmamanın yolunu arıyor. Vatandaş ise yeni bir zamdan çekiniyor. İşte son durum...

Kanada'daki 'Özgürlük Konvoyu' ne anlama geliyor? Nasıl o kadar para topladılar?

ABD-Kanada sınırını geçecek olan TIR ve kamyon şoförlerine aşı olma zorunluluğu getirilmesiyle Kanada adeta ayağa kalktı. "Özgürlük Konvoyu" adı verilen eylemci grup Ottawa'yı adeta savaş alanına çevirdi! Peki grup nasıl 10 milyon dolar bağış topladı? Eylemler ülkeye nasıl yayıldı?

İnternet aleminin en heyecan verici restoranları! İnsanlar akın ediyor...

Yaşam simülasyonu The Sims, 22 yıldır dünyanın en çok sevilen ve en çok oynanan oyunları arasında. Pandemide The Sims daha da popüler oldu. Oyuna gelen paketler ise sunduğu geniş yeme-içme “deneyimi” ile oyunu bambaşka bir noktaya taşımış durumda...

Silikon Vadisi'nin en büyük Trump destekçisiydi... Görevinden bakın neden ayrıldı!

Peter Thiel, Silikon Vadisi'nde Donald Trump'ı açıkça destekleyen belki de tek önemli isimdi... Facebook'un ilk yatırımcılarından olan isim yönetim kurulundan ve Zuckerberg'e danışmanlığından ayrıldı. Thiel'in bu kararı, Trump'ın politikalarını benimseyen adayları desteklemek için aldığı söyleniyor.

Evdeki altınların ekonomiye kazandırılması hedeflenirken bankalarda kiralık kasa kalmadı

Türkiye yastık altındaki altınların bankalarda toplanmasını, finansal sisteme sokulmasını konuşurken, bankalarda kiralık kasa bulunmuyor. Kiralık kasa için bazı bankalar yedek listeler oluşturdu. Kasa üreticileri pandeminin başında ciddi para kazandıklarını anlatıyor.

Online taciz profesyonel ağlara taşındı! Tanışma programı mı oldu?

Neredeyse tüm sosyal platformlarında tacizlere maruz kalan kadınlar dünyanın en büyük profesyonel ağı olan LinkedIn'de de bu durumdan muzdarip. Kadınlar karşılaştıkları mesajları ifşa ederken bu duruma nasıl gelindiği ve kadınların neler yapabileceği de masadaki önemli sorular... İşte yanıtlar.

Fiyasko

Fenerbahçe-Kayserispor karşısında mental olarak bitmiş, sahipsiz kalmış bir görüntü ortaya koydu. Bir yaprak gibi ordan oraya savruluyor koca Fenerbahçe.

Afganistan'da sağlık sistemi çökmek üzere! Bebekler büyük tehlikede...

Taliban'a uygulanan ambargolar, insani yardımların da kesilmesiyle sonuçlanırken Birleşmiş Milletler'in tüm çağrılarına rağmen Afganistan'da sağlık sistemi her geçen gün çöküşe yaklaşıyor. Bebekler açlıkla mücadele ediyor, sağlık tesislerinin nerdeyse yüzde 90'ı kapanmak üzere. İşte son durum.

Dünya sigaranın sağlığa zararlı olduğunu nasıl anladı? 'Doktorlar içiyor, sen de dene!'

1960'lı yıllara kadar kamuoyunda sigaranın sağlığa zararlı olduğu hakkında bir yaygın fikir yoktu. Dünyaca ünlü sigara şirketleri doktorları oynattıkları reklam filmleri ile ürünlerini tanıtıyorlardı. Hatalarla dolu bu algı nasıl değişti?

Bakan Nebati'nin kritik Londra seyahatinde neler konuşuldu?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dünyanın finans başkenti Londra'da önemli temaslarda bulundu. Yabancı yatırımcılara Türkiye Ekonomi Modeli'ni anlatan Nebati kurun dengelenmesinin önemli olduğunu söyledi. Peki Londra'daki temaslar nasıl geçti? Yabancılar ne düşünüyor?

5 soru 5 cevap | Türkiye'nin resmen yaşlanmasına çok az kaldı!

Türkiye'nin resmi olarak yaşlı kabul edilmesine çok az kaldı. Avrupa'nın en genç nüfuslarından birine sahip Türkiye'de kadınların doğurganlık hızı neden düşüyor? Nüfusun yaşlanması nasıl durdurulabilir?

Elektrik faturasını görenler inanamıyor! Rakamlarla elektrik üretimi ve dağıtımı ne durumda?

Herkesin dilinde elektrik ve doğalgaz faturaları var. Bakanlık konu hakkında yeni bir tarife üzerinde çalışıyor. Peki elektrik üretim ve dağıtım sektöründe son durum ne? Son yıllarda elektrik fiyatlarına nasıl zam yapıldı? Krediler ne durumda?

Türk bilim insanları pandemide literatüre ne kattı?

Dünyanın dört bir yanında bilim insanlarının en önemli gündem maddesi Covid-19... Tıpta odak noktası büyük ölçüde pandemi olurken koronavirüs disiplinlerarası çalışmalara da çokça konu oldu. Peki Türkiye'de durum ne? Bilim insanlarımız pandemide akademik literatüre ne kattı?

Dubai'nin zor sınavı: Bir çölü nasıl eğitirsin?

Dubai kendine yetebilen bir şehir değil, suyu kısıtlı, yiyeceği dışarıdan geliyor, eldeki araziler de çölleşme tehlikesi ile karşı karşıya. Hükümet ağaç dikmekten yağmur bombası atmaya kadar her ihtimali düşünüyor.

Zamlar 'müdavimleri' de etkiledi! 'Böyle giderse ayda yılda bir görürüz...'

"Haydi bu akşam dışarıda yemek yiyelim?" fikri geldiğinde akıllarında gidecekleri yer sabit olan insanlar yani müdavimler de zamlardan etkilendi. Restoran sahipleri haftada üç kez gelen müdavimlerinin bu ziyaretlerini teke düşürdüğünü anlatıyor.

Türkiye'de resmi belgelerden 'nereli olduğu anlaşılamayan' yabancı sayısı arttı!

Türkiye'deki kayıtlı yabancı sayısı 2021 yılında gözle görülür şekilde arttı. En yüksek artış 41 bin kişi ile Iraklılarda gerçekleşirken kayıtlarda nereli olduğu resmi belgelerden anlaşılamayan insan sayısı da yükseldi.

Akran zorbalığının suç olması tartışılıyor! 'Ya sadece öğrenciler arasında kalmazsa'

İlkokul ve lise çağındaki çocuklar bazen okulda düzenli olarak zorbalığa uğrayıp şiddet görüyor ama bunu aileleri ile paylaşamıyorlar. Bu durum ileride büyük travmaların kapısını açabiliyor. Fransa ise akran zorbalığı yasası çıkarmayı tartışıyor.

New Yorklunun derdi: Belediye başkanımız ne yiyor?

New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın balık yediğinin ortaya çıkması kentte infial yarattı. Bitki bazlı beslenmeyi savunan başkan meseleye sert tepki göstererek, "Ben sağlıklı yaşıyorum, veganlar da kola içiyor" dedi. Halk ile güven bağı biraz da olsa esnedi.

Putin ne yapacak? 'Washington'ın hiçbir fikri yok...'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve kurmaylarının Batılı liderlerle yaptıkları görüşmelerde takındıkları tavır dikkat çekiyor. Bu agresifliğin bir sebebi olmalı ancak ABD'li uzmanların da aktardığı üzere Putin'in bir sonraki adımına dair kimsenin fikri yok ve Putin bunu hep yapıyor!

Üniversite sınavında barajın kaldırılması ne anlama geliyor?

Geçen yıl binlerce kontenjanın boş kalmasının ardından üniversitelere girişte baraj puanı kaldırıldı. Bazı eğitim uzmanları kararı doğru bulmuyor. Üniversitelerde öğrenci kalitesi düşecek mi? Yoksa bir kesimin elinden alınan eğitim hakkı geri mi veriliyor?

Tarihin ilk elektrik faturaları nasıl kesilmeye başlandı?

Türkiye bugün vatandaşları çarpan elektrik faturalarını konuşuyor. 1914 yılından bu yana önce İstanbul'da sonra yurdun çeşitli yerlerinde elektrik, havagazının yerini almaya başladı. Tarihin abonelere kesilen ilk ticari elektrik faturası ise dünyayı değiştiren Thomas Alva Edison'dan geldi.

Eşler paralarını nasıl harcamalı?

Pek çok evli çiftin ortak hayat idare etmek için farklı yöntemleri var. Bazıları maaşlarını ortak hesapta topluyor, bazı evlerde ise herkes cebine kendi parasını koyuyor.

Avrupa Google Analytics'e savaş açtı! 'Benim sitelerimi ölçme'

Avusturya, Hollanda ve en son Fransa'da Google Analytics kullanmak sakıncalı sayıldı. Avrupalı internet sitelerinin tıklanma, ziyaretçi sayısı ve sayfada kalış süresi gibi verilerinin Amerika'ya transferi tartışılıyor. Google kendini savundu. Son söz iki ülke siyasetçilerinin olacak gibi.

Kaynak: Haber Global TV