Yumurta kaynatırken çatlama derdine son! İşte aşçıların bilip de söylemediği haşlanmış yumurta tarifi
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan yumurta, zengin besin değeri ve çeşitli tariflerde rahatlıkla kullanılmasıyla tariflerimizde yerini almaya devam ediyor. Bunlardan birisi de haşlanmış yumrta. Peki, yumurta haşlarken bilinmesi gerekenler neler? İşte birkaç küçük tüyo...
Kaynak: Haber Global TV
Yayınlanma:
Son Güncelleme
YUMURTANIN ÇATLAMASINI ÖNLEYEN YÖNTEMLER
Haşlanmış yumurta yaparken haşlama suyuna tuz eklemekte işe yaramaktadır.
Yumurtanın Çatlamaması İçin "Sirke" Kullanınız...
Limon yoksa bir tatlı kaşığı elma sirkesi de ekleyebilirsiniz. Sirke de yumurtanın hem iyi haşlanmasını sağlayacaktır. Hem de yumurtanın kabuğunun çokça hızlı soyulmasına yardımcı olacaktır.
Haşlanmış yumurta yaparken yumurtanızın çatlamaması veya patlamaması için bu küçük mutfak sırlarından mutlaka yararlanın. Yumurtanızı israf etmek istemiyorsanız eğer bu bilgiler ışığında yumurtanızı haşlayabilirsiniz.
Kaynak: Haber Global TV