Kışın çamaşır kuruturken herkes bu hataları yapıyor! Dikkat etmeyen astım hastalığına yakalanabilir
Kış aylarında balkonda çamaşır kurutmak şiddeti yağışlar nedeniyle oldukça zordur. Bu sebeple çamaşır kurutmanın alternatif yolları bulunuyor. Ancak kışın çamaşır kuruturken de dikkat etmek gerekiyor.
Kış aylarında havaların soğuması ve yağışların artması ile birlikte kıyafetlerin dış alanlarda yıkanması neredeyse imkansız hale gelir. Pek çok kişi kıyafetlerini kış aylarında evlerin içerisinde kurutur. Ancak kıyafetlerin ev içerisinde kurutulması dikkat isteyen bir durumdur. Kıyafetleri kuruturken dikkat edilmediği takdirde farklı sorunlar ortaya çıkabiliyor.
Islak çamaşırların odalarda kurutulması oda içerisine nem bırakmasına neden olur. Oda içerisinde yayılan nem ise odada küf oluşumu görülmesine neden olur. Oda içerisinde oluşan küf yalnızca kötü koku oluşumunu beraberinde getirmekle kalmaz. Sürekli vakit geçirdiğimiz odalarda küf oluşumu akciğer sağlığını olumsuz etkiler.
Küf oluşumu bulunan odalarda sık vakit geçirmek astım ve belirli alerjiler gibi solunum yolu hastalıklarının ortaya çıkışına neden olabilir. Bu sebeple dikkat etmek gerekiyor.
Kıyafetleri ev içerisinde kuruturken ilk dikkat edilmesi gereken durum kullanılan odanın daha boş, hava sirkülasyonu olan ve az kullanılan bir oda olması gerektiğidir. Ev içerisinde çamaşır odanız yoksa misafir odası gibi az kullanılan odaları kıyafet kurutmak için kullanabilirsiniz.
Ayrıca oda içerisine bir vantilatör yerleştirmek ve odayı sürekli olarak havalandırmak küf oluşumunu engelleyecektir. ayrıca ısıtıcılar kıyafetlerin daha hızlı kurumasını sağlar fakat ısıtıcının kıyafete çok yakın olması kumaşa zarar vereceğinden dikkat etmelisiniz.
Kıyafetlerin kurutulması konusunda dikkat edilmesi gereken bir başka durum ise kıyafetlerin 24 saatten daha uzun süre iç mekanda bırakılmaması gerektiğidir. Kıyafetlerin uzun süre iç mekanda kurutulması küf oluşumunun en büyük sebepleri arasında sayılmaktadır.
Kıyafetlerin zemine değil direkt olarak kurutma raflarına asılması da hava akışından daha rahat etkilenmesini sağlayarak daha iyi ve hızlı kurumasını sağlayacaktır.