Herkes merak ediyordu, meğer anlamı buymuş! Elmaya karanfil batırmak bakın aslında neden yapılıyormuş
Son zamanlarda sosyal medyada popülerlik kazanan uygulamalardan biri olan elmaya karanfil batırma aslında geçmiş zamanlarda sıklıkla kullanılan bir alışkanlıktı. elmaya karanfil batırma uygulmasının aslında hangi amaçla yapıldığı ise ortaya çıktı.
Elmaya karanfil batırma alışkanlığı son günlerde sosyal medyada pek çok kişinin karşısına çıkan bir uygulama. Ancak eski bir alışkanlık olan bu davranışın ne anlama geldiği ise henüz çoğu kişi için gizemini korumaya devam ediyor.
Elma ile karanfilin yaydığı hoş kokuları birleştiren ve elmanın karanfil ile kaplanması sonucu ortaya çıkan hoş görsel şöleni bizlere sunan bu alışkanlık aslında daha derin anlamlar da taşıyor.
Elmaya karanfil batırılması her ne kadar yalnızca bir süs olarak görülse de aslında geçmişte farklı kültürlerde rastalanan bir uygulamaydı. Elma ve karanfilin birleştirilmesi ile oluşturulan bu hoş süs yüzyıllardan beri barışın ve aşkın sembolü olarak görülüyor.
Dört mevsim keyifli tüketimi ile bizleri mutlu eden elma ve yemeklerden tatlılara ve hatta ev temizliğine pek çok alanda kullandığımız karanfilin bir araya getirilmesi sonucu elde edilen bu süs özellikle geçmiş dönemlerde bir aşk sembolü olarak karşımıza çıkıyor.
İLAN-I AŞK ETME
Geçmiş yıllarda özellikle duygularını açıkça ifade etmekten çekinen kızlar tarafından sıklıkla kullanılan bir yöntem lan elmaya karanfil batırma ve bu şekilde karşıdakine sunma bir ilan-ı aşk yöntemiydi. Eğer karşınızdaki kişi size karanfil ile bezenmiş bir elma verirse bu sizi sevdiği anlamını taşıyordu. Genç kızlar sevdikleri kişiye bu şekilde karanfil bezeli elma göndererek duygularını belli ederlerdi.
BARIŞI SİMGELİYORDU
Karanfil bezeli elma aynı zamanda işiler ya da aileler arasında bir barış sembolü olarak da sıklıkla kullanılıyordu. Size küs olan kişinin size karanfil batırılmış elma göndermesi size zeytin dalı uzatması demek oluyordu. Yani barışmak istediğini ve sizden de bir adım beklediğini gösteren bir jest olarak karanfil bezeli elmayı kullanıyorlardı.