Yumurta kaynatırken çatlama derdine son! İşte aşçıların bilip de söylemediği haşlanmış yumurta tarifi
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan yumurta, zengin besin değeri ve çeşitli tariflerde rahatlıkla kullanılmasıyla tariflerimizde yerini almaya devam ediyor. Bunlardan birisi de haşlanmış yumrta. Peki, yumurta haşlarken bilinmesi gerekenler neler? İşte birkaç küçük tüyo...
Kaynak: Haber Global TV
Yayınlanma:
Son Güncelleme
Yumurta, genellikle menemen ve sebzeli krep gibi tarifler ile kullanılır. Kahvaltıya ek olarak pasta, kek, kurabiye, börek gibi hamur işi gibi çeşitli tariflerde sık sık yer verilen yumurta; haşlama, fırınlama, kızartma gibi farklı şekillerde pişirilebilir.
Ancak yumurtayı haşlarken hemen hepimizin başına gelen suyun içindeyken çatlama sorunu bizi biraz da olsa düşündürmekte. Bu noktada da sizler için bu içeriğimizi oluşturduk. İşte haşlanmış yumurta yaparken kabuklarının suda kırılmasını engelleyen o yöntem...
Kaynak: Haber Global TV