Usta şeflerin en sık kullandığı taktik açığa çıktı! Meğer yaprak sarmaya lezzetini veren bakın neymiş
Mutfaklarda kullanılan belirli yemek pişirme tüyoları usta şeflerin tarif kitaplarından sızdırılmaya devam ediyor. Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan yaprak sarmayı daha da lezzetli hale getirmenin püf noktası meğer buymuş.
yaprak sarma ve lahana sarması hazırlarken bazı yemek pişirme tüyolarından faydalanabilirsiniz. Yemeğin çok daha lezzeti bir hale gelmesine yardımcı olan bu pişirme yöntemleri usta şeflerin tarif kitaplarından sofralarınıza kadar geliyor.
Yaprak sarmanın lezzetine lezzet katan doğal yöntem ise tavuk suyu ile karşımıza çıkıyor. Tavuğun pişerken ortaya çıkan lezzetli suyu yemeklerde sıkça kullanılır. Daha çok çorbalarda ve pilavda kullanılan tavuk suyunu yaprak sarmada da kullanabilirsiniz.
Yaprak sarmanın hem daha lezzetli hem de daha yumuşak olmasını sağlayan tavuk suyu yönteminde pişirme tenceresine 1 çay bardağı tavuk suyu ilave etmek yetiyor. Böylelikle yemeklerinizde ek bir aroma ve hoşluk yakalamış oluyorsunuz. Yaprak sarmanın pişme suyuna 1 çay bardağı tavuk suyu ilave ettiğinizde hem lezzet artıyor hem de yaprak sarma pamuk gibi pişiyor.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV