Limondan bile ekşi portakalı bala döndürüyor! Bu yöntemle portakalın tüm ekşisi tek seferde gidiyor
Kış aylarının sevilen meyvesi portakalı bal gibi tatlı şekilde yemek isterken satın aldığınız portakal limona taş çıkartacak ekşilikte olabilir. Bu gibi durumlarda ise ekşi portakala katlanmak zorunda olmadığınızı bilmek eminiz ki sizleri de sevindirecektir. Bu yöntemle portakalın tüm ekşiliği tek seferde gidiyor.
Her bir çeşidi farklı faydalar sunan portakalların ortak noktası ise genellikle tatlı bir aromaya sahip olmaları. Ancak bu durumda da bazı istisnalar bulunuyor. Bazen büyük hayaller ile satın alınıp eve getirdiğimiz portakalları soyup tadına baktığımızda limonlara taş çıkartırcasına bir ekşiliği olduğunu fark edebiliyoruz.
Bu gibi durumlarda ise endişe etmeye hiç gerek yok. Doğal yöntemler içerisinde portakalın ekşisini almanın püf noktası sayılan bazı pratik bilgiler bulunuyor. Bu pratik bilgiler içerisinde bir doğal yöntem ise portakalın ekşiliğini alarak bal gibi tatlı hale gelmesini sağlıyor. İşte portakalın ekşiliğini gidermenin püf noktası: