Kuru dolma pişirirken bunu yapmak gerekiyormuş! Kuru dolma hem yumuşacık oluyor hem tadına doyulmuyor
Ülkemizin her bölgesinde farklı hazırlanışı ile pişirilen ve keyifle yenilen kuru dolmalar için kış ayları en uygun dönemdir. Ancak kuru dolma pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Bu yöntemle pişen kuru dolma yumuşacık oluyor.
Kuru dolma hazırlarken öncesinde patlıcanları dolma yapmak üzere hazırlamanız gerekiyor. Öncesinde kurutulmuş olan patlıcanları dolmalık hale getirmek için ilk olarak tuz içerisinde bekletmeniz gerekiyor. Tuz içerisinde bekleyen patlıcanların tüm acısı akıp gidiyor.
Bu yöntemi uygulamak için kuru patlıcanları bir kaba alın ve içlerine bol miktarda tuz ilave edin. Daha sonra tuzlu patlıcanları su içerisine bırakın. Suda bekleyen patlıcanların acısı tuz ile birlikte gidecektir.
Ardından patlıcanları yumuşayana kadar kaynatmanız gerekiyor. Tamamen yumuşacık olana kadar kaynatılan patlıcanları bu işlemin hemen ardından dikkatli şekilde soğuk suya alın. Sıcak ve soğuk su içerisine sırayla bırakılan patlıcan yumuşayacak ve pişerken lezzetine lezzet katmış olacaksınız.