Karpuzdaki gizli tehlike açığa çıktı! Yıllardır dikkat edilmeyen bu davranış yaz insanlarını yasa boğacak
Yaz aylarının en sevilen meyvesi olan karpuz aslında kimsenin bilmediği bir zarara neden oluyor. Karpuz yerken dikkat edilmediği takdirde sonuçları ağır olabiliyor. Karpuz tüketimine özellikle bazı insanların dikkat etmesi gerekiyor.
Karpuz yüksek su oranı ve mineral içeriği ile sağlıklı bir meyvedir. Ancak büyük çoğunluğu sudan oluşan karpuz aynı zamanda yüksek oranda şeker de içeriyor. Bu da karpuzun şeker hastaları ve insülin direnci olan kişilerin karpuz tüketimini 2 dilim ile sınırlı tutması gerektiği anlamına geliyor.
Karpuz yalnızca şeker hastalığı olanlar için değil, genel olarak şeker oranı nedeni ile riskli bir meyve. Karpuz tüketirken dikkat etmemiz gereken durum karpuzun miktarıdır. Karpuzun su oranının yüksek ve lif oranının düşük olması vücuda alındıktan kısa süre sonra kan şekerinde hızlı bir yükselişe neden olmasına yol açar. Karpuz tüketiminde 2 dilimi geçmemek herkes için daha sağlıklı bir tüketim şekli olarak görülüyor. Günde 2 dilim ile kısıtlandığında ise karpuzun tüm faydalarından yararlanabilirsiniz.