Kabuklarını çöpe atan oturup ağlayacak! Sarımsağın kabuğunun bu faydasını öğrendikten sonra hemen kullanmak isteyeceksiniz
Türk mutfak kültüründe büyük yer kaplayan sarımsak yalnızca yemeklerde tat verici olarak kullanılmıyor. Sağlık açısından pek çok faydası bulunan sarımsağın kabuğu da kendisi gibi bir takım faydalar sunuyor. Bu faydasını öğrendikten sonra hemen kullanmak isteyeceksiniz.
Sarımsak kabuklarını çöpe atmak yerine onlardan sağlıklı bir çay hazırlayabilirsiniz. Alışılan bitki çaylarının dışında kalan bu yöntemi denediğinizde sonuçları sizi çok şaşırtacak. Sarımsak kabukları da tıpkı sarımsak gibi antibiyotik etkisi gösteriyor. Sarımsak kabuklarından doğal bir çay hazırlamak ise oldukça basit.
Sarımsak kabuklarından sağlıklı bir bitki çayı hazırlamak için kabukları ilk olarak yıkayın ve daha sonra küçük bir demliğin içerisine koyun. Ardından demliğe 2 su bardağı su ekleyin ve 10 dakika boyunca kaynatın. Demliğin kapağı kapalı olacak şekilde ocaktan alarak 1 saat dinlenmeye bırakın. Bekleme süresinin sonunda kabukları süzerek karışımı günde 2 bardak şeklinde bir sabah bir de akşam içebilirsiniz.
Sarımsak kabuğu çayı bağışıklığı güçlendiren yapıdadır. Sarımsak gibi antibiyotik özelliği bulunan sarımsak kabuğu çay formunda tüketildiğinde enfeksiyon giderir. İltihap söktürücü etkisi ile hastalıklardan kısa sürede kurtulmanızı sağlayan sarımsak kabuğu çayı aynı zamanda hem dönemsel hem de sistemsel hastalıklara yakalanma riskini büyük ölçüde düşürür.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV