Ev hanımlarının sır gibi sakladığı bilgi açığa çıktı! Meğer asma yaprağını bozulmadan saklamak için tek gereken buymuş
;Farklı farklı pişirme çeşitleri ile damakta bir ziyafet yaşatan yaprak sarmanın baharatlı, salçalı ve kuş üzümlü gibi farklı iç harçları olsa da, hepsinde ortak nokta asma yaprağıdır. Yılın 365 günü leziz yaprak sarma yemek için asma yaprağını bu şekilde saklamak gerekiyormuş.
Asma yaprağını uzun süre taze tutmak için uygulanacak yöntemin malzemeleri ve hazırlanışı şekilde karşımıza çıkıyor:
Malzemeler
Limon tuzu
Tuz
Taze asma yaprakları
Su
Cam kavanoz
Hazırlanışı
İlk olarak taze asma yapraklarını yıkayın ve saplarını kesin. Yaprakları kaynar suda 2-3 dakika kadar kaynatın. Haşlanan yaprakları soğuk suya batırıp bekletin. Soğuyan yaprakları bir süzün ve bir kaseye alın. Ardından limon tuzu ve tuz ekleyerek karıştırın. Kavanozları kaynar suda sterilize edin. Ardından yaprakları kavanoza sıkıca yerleştirin. Üzerine su ekletin ve ters çevirin. Kavanozu soğuk ve karanlık bir yerde saklayın.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV