Altı yandı diye ütünüzden sakın vazgeçmeyin! İşte altı yanan ütüleri elmas gib parlatmanın püf noktası
Günlük ev işlerinden biri olan ütü konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Kıyafetin üzerinde olması gerekenden 1 saniye bile fazla kaldığında tabanı yanan ütüler herkesin canını sıkar. Fakat bu doğal yöntemler sayesin altı yandığı için ütünüzden vazgeçmenize gerek kalmayacak.
Evlerdeki en sık gerçekleştirilen gündelik işlerden biri kıyafet ütülemedir. Kıyafetlerimizin daha temiz ve hoş görünmesini sağlayan ütüler kullanılırken ise dikkatli olmak gerekiyor. Yanlış bir adım ya da biraz uzun re ütüleme işlemi hem kıyafette hem de ütü tabanında yanıklara neden olabilir.
Ütü tabanında oluşan yanıklar ise ütünün hem görüntüsünü hem de performansını etkileyen bir sorundur. Ütü tabanında oluşan yanık izini ortadan kaldırmak için temizlik önerileri içerisinde yer alan doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. Altı yanan ütüleri temizlemenin püf noktası olan doğal yöntemler temizlik önerileri ile karşımıza çıkıyor. İşte altı yanan ütüleri temizlemenize yardımcı olan doğal yöntemler:
Beyaz sirke: Yüksek asit içeriği sayesinde doğal bir temizlik ürünü olan beyaz sirke ütü temizliğinde de yardımınıza koşuyor. Beyaz sirkenin temizleyici etkisinden yararlanmak için ilk olarak bir miktar beyaz sirkeyi ılık hale gelecek şekilde cezvede ısıtın. Ardından bir bez yardımı ile sıcak sirkeyi ütünün altını silmede kullanabilirsiniz. Sirkenin sıcaklığı ütü altındaki yanık izlerini temizleyecektir.
Tuz: Tuzun aşındırıcı yapısı sayesinde ütü altındaki lekelerden ve izlerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Ütünün altındaki izleri temizlemek için uz kullanmak oldukça basit bir uygulamaya sahiptir. İlk olarak bir gazete üzerine bolca tuz dökün. Ardından ütüyü orta ısıda çalıştırın ve tuzun üstüne bastırın. Birkaç saniye bekledikten sonra ütüyü tuzdan çekin. Ütünün fişini çekin ve nemli bir bez ile tabanını silin.
Diş macunu: Dişlerde beyazlığı sağlayan diş macunları da ütü tabanını temizlemede yardımcı olan ürünlerdir. Bu yöntemi uygulamak için ilk olarak ütü tabanına diş macunu sıkın ve bir süngerin sert kısmıyla iyice yayın. Ardından ılık ve nemli bir bez ile tabanı silin. Ütüyü çalıştırıp 2-3 kez buhar verdirin. Daha sonra ütüyü kapatıp son kez tabanını silin.