Et pişirirken mutlaka ekleyin: Tavadaki eti öyle bir yumuşatıyor ki lokum bile yanında taş kadar sert kalıyor
Et yemekleri pişirirken etin yumuşaması için uzun süre pişirilmesi gerektiğini düşünebilirsiniz. Ancak belirli doğal yöntemler ile etin yapısını lokum gibi yumuşatabilirsiniz. Et bu şekilde pişirildiğinde yanında lokum bile taş kadar sert kalıyor.
Yemek tarifleri içerisinde et pişirmenin püf noktası olan bu doğal yöntem ile kısa sürede yumuşacık pişen etlerin keyfine bakabilirsiniz. Eti yumuşatan yemek tarifi tüyosu süt ile karışımıza çıkıyor.
Eti yumuşatmak için pişireceğiniz tavaya çok az miktarda süt ilave etmeniz yeterli oluyor. Süt etin tadını değiştirmezken pişme süresince daha yumuşak hale gelmesini sağlıyor. Eğer dilerseniz bunun yanı sıra eti süt ve zeytinyağı ile marine ederek de pişirme sürecinden önce yumuşatabilirsiniz. Zeytinyağında marine edeceğiniz etin üzerine az miktarda süt de ilave ederek marine süresini kısaltmış olursunuz.