Et pişirirken mutlaka ekleyin: Tavadaki eti öyle bir yumuşatıyor ki lokum bile yanında taş kadar sert kalıyor
Et yemekleri pişirirken etin yumuşaması için uzun süre pişirilmesi gerektiğini düşünebilirsiniz. Ancak belirli doğal yöntemler ile etin yapısını lokum gibi yumuşatabilirsiniz. Et bu şekilde pişirildiğinde yanında lokum bile taş kadar sert kalıyor.
Kırmızı et, yemeklerde kullanıldığında ya da kendi başına pişirildiğinde yumuşaması için uzun süre pişirmeniz gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz. Ancak yemek tarifleri içerisinde et pişirmenin püf noktası ile kısa sürede lokumdan bile yumuşak etler pişirebilirsiniz.
Etin yumuşaması için en uygun yöntemin kısık ateşte uzun süre pişirilmesi olduğunu düşünenler için hem daha hızlı hem de daha etkili bir doğal yöntem var. Et pişirirken bu yöntemden yardım aldığınızda kısa sürede lokumdan bile daha yumuşak etler pişirebileceksiniz. İşte eti yumuşatan pişirme yöntemi: